22 Ağustos 2019 Perşembe

Ödem Azaltıcı Çaylar


Vücudumuzdaki şişliklerin ya da son zamanlarda tartıda bir hayli fazla çıkmamızın sebebi illa kilo almamız olmayabilir. Çünkü vücudumuzda fazla miktarda ödem olduğunda da bu belirtiler ortaya çıkabilir. Üstelik bundan kurtulmak için ne kadar diyet yapsanız ya da ne kadar fazla egzersiz yapsanız da kar etmez. Bu sebeple mutlaka önce bu ödemden kurtulmanız gerekir. Bu ödemden kurtulmak için doktorunuz elbette size bazı yöntemler önerecektir. Ancak eğer doğal yollardan vücudunuzdaki ödemi atmak istiyorsanız ödem azaltıcı çayları deneyebilirsiniz.
Ödem Azaltıcı 5 Çay
1. Boldo Çayı
Boldo çayı boldo yaprakları ile yapılıyor ve günde iki defa içmeniz halinde vücudunuzdaki ödemden kolayca kurtulabiliyorsunuz. Çünkü içinde dolaşıma yardım eden maddeler bulunuyor. Ancak günde iki kez içilecek bu çayın arasında zaman olmasına özen göstermek gerekiyor.
2. Karahindiba Çayı
Karahindiba bitkisi vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan bir bitki. Bu yüzden bu bitkiden yapılan çaylar, ödemin vücuttan atılmasına etki ediyor. Üstelik çay dışında salatalara bu bitkiyi ilave ederek de tüketebilirsiniz. Karahindiba çayı ile vücuttaki fazla sıvı atılıyor, kan temizleniyor ve böbrekler çok daha iyi çalışmaya devam ediyor. Aynı şekilde bu çayı da günde iki defa içebilirsiniz.
3. Yeşil Çay
Yeşil çay, vücudu toksinlerden kolayca arındırabilen bir çay. Bunun yanı sıra düzenli yeşil çay tüketimi ile idrar üretiminde de bir hızlanma meydana gelir. Üstelik yeşil çay tüketimi ile sadece toksinlerin vücuttan atılması sağlanmıyor; aynı zamanda vücuttaki iltihap ve ödem de atılıyor.
4. Kırkkilit Otu Çayı
İçinde bol miktarda silika, magnezyum ve potasyum bulunan bu bitkiden yapılan çayı içtiğiniz takdirde toksinlerden arınabilirsiniz. Çünkü kırkkilit otu çayının idrar söktürücü bir özelliği var. Üstelik bu sayede vücudunuzun kaybettiği mineraller de geri gelmiş olur. Ödemden kurtulmak için tercih edebileceğiniz en değerli çaylardan bir tanesi kırkkilit otu çayıdır.
5. Huş Yaprağı Çayı
Huş ağacının yapraklarından yapılan bu çayın içinde bol miktarda potasyum bulunuyor. Potasyum tuzları da idrar söktürücü bir özelliğe sahip ve ödemi önlüyor. Bu sayede vücudunuzdaki ağırlıktan ve şişkinlikten kurtulmanız mümkün. Hatta bu çayı idrar yolu enfeksiyonlarının iyileştirilmesi için bile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sindirim problemi çektiğinizde de bu çay size çok iyi gelecek.
Ödem Azaltıcı Çayların Faydaları
Ödem azaltıcı çaylar vücudunuzdaki ödemi ortadan kaldırırken aynı zamanda idrar söktürücü bir etki de yaratıyor. Böylece zayıflama sürecinize olumlu yönde etki edebilir. Üstelik eğer sindirim sorunu yaşıyorsanız ödem azaltıcı çaylar ile bunun üstesinden gelmeniz mümkün. Pek çoğunun içinde bol miktarda potasyum olduğu için vücudunuzdaki mineral eksikliğini karşılama konusunda da oldukça etkili. Ödemden dolayı vücudunuzda sürekli bir rahatsızlık hissi ve ağırlık hissi de oluşur. Bu çaylar ile bu histen ve rahatsızlıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Ödem Azaltıcı Çaylar Nasıl Yapılır?
Hemen hemen tüm ödem azaltıcı çayları kaynar suyun içine yaprakları atarak 5 dakika boyunca demleme yöntemi ile hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk suyun içine atıp kaynatmamak gerekiyor. 5 dakikanın sonunda suyu iyice süzüp içmeye başlayabilirsiniz. Eğer lezzet konusunda sizi tatmin etmiyorsa kesinlikle içine şeker ya da benzeri bir tatlandırıcı atmayın. Çayın etkisini tam anlamıyla gösterebilmesi için eğer çok ihtiyaç duyuyorsanız ufak bir kaşık doğal bal atabilirsiniz. Bir de bazı ödem azaltıcı çaylar marketlerde hazır poşet çay olarak da satılabiliyor. Ancak bu tip çaylardan (yeşil çay) tam olarak fayda göremeyebilirsiniz. Bu nedenle mümkün mertebe çayları en doğal ve işlenmemiş hali ile aktardan satın almanızı tavsiye ederiz. Marketlerdeki paketlenmiş yaprak çaylar da doğal olmaları koşulu ile sizin için uygun olabilir.
Ödem Azaltıcı Çaylar Nasıl Kullanılır?
Ödemden kurtulmak için bu çayları bir kür olarak belirli bir süre tüketebilirsiniz. Ancak günlük 2 defadan fazla içmemelisiniz. Bunun yanı sıra günün ilk çayını kahvaltıda ikincisini de öğle yemeğinden sonra ya da akşam yemeğinden sonra içebilirsiniz. Ek olarak bu çayları tüketirken beslenmenize de dikkat etmenizde fayda var. Çünkü siz beslenmenize önem vermediğiniz müddetçe bu çayların tek başına hiçbir yararı olmayacaktır. Onun için de özellikle sodyum yani tuz tüketimini sınırlandırabilirsiniz. Tuz vücutta su tutması sebebi ile ödemi arttıran bir besin maddesidir. Tuz tadını yemeklerinize vermek için limon, sirke, soğan ya da sarımsak tercih edebilirsiniz. Besin olarak da muz, domates, enginar, kuşkonmaz ve kabak rahatça tüketebileceğiniz yiyecekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda vücudunuzdan ödemi rahatça atabilmeniz için her gün mutlaka bol bol su da içmelisiniz. İdeal miktar minimum 2 litre olacaktır. Bunların haricinde düzenli olarak egzersiz yapmaya da özen göstermelisiniz. Yürüyüş yapmak, yüzmek ya da bisiklet sürmek ideal egzersizler arasında yer alır. Ödemden kurtulmanız için her gün mutlaka en az 1 saat kadar egzersiz yapmaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder