1 Ağustos 2019 Perşembe

Gül Yağının Faydaları


Gül yağından gelen şifalı dokunuş.
Gül yağının faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle genel ruh hali ve dış görünüme büyük artıları olan gül yağı, genel sağlık profilimize ve çeşitli hastalıklara yönelikte koruyucu etki oluşturuyor. Simgesel olarak da birçok anlamı bulunan Gül’ü sağlığa olan bu önemli etkilerini de okuduktan sonra eminiz daha çok seveceksiniz.
Yazımızda genel hatları ile gül yağının faydalarına değinirken, bir yandan da gül yağının kullanım önerilerinden bahsedip çeşitli hastalıklara olan pozitif etkilerini aktaracağız. Şimdi gelelim gül yağının faydalarına;
Gül Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Sıkı Bir Cilt Görünümü ve Kırışıklık Karşıtı Etki
Gül yağı, içeriğinde bulunan temel bileşenlerden dolayı astringent bir etki yayar yani cildiniz zamanla sıkılaşır ve kırışıklıklarınız yok olur. Bu özel etkisi de haliyle başta kadınlar olmak üzere birçok kişiyi gül yağı kullanımına teşvik eder. Gül yağının cilde kazandırdığı sağlıklı görünüm ve göze hoş gelen renk tonu sayesinde kendinizi daha mutlu ve pozitif hissedersiniz.
2. Saç Kökünü Besler ve Güçlendirir
Gül yağı, cilt yüzeyine büyük fayda sağladığı gibi saç diplerinde de yine önemli etkiler oluşturan nadide bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle saç diplerinde yaydığı güçlendirici etki sayesinde gül yağı, hem zamansız saç kayıplarını önlüyor hem de saçı besleyerek daha gür ve canlı çıkmasını sağlıyor.
3. Anti-Bakteriyel Etki
Gül yağı kimyası gereği antiseptik bir bileşendir. Bu özelliği ile de bakteri ve çeşitli mikropların vücutta barınmasını ve oluşmasını engeller. Özellikle cilt yüzeyi deri hassasiyeti olan kişilerde sıkça görülen mikrop ve bakteri kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde tercih edilen gül yağı, bu temizleyici etki sayesinde herkes tarafından bilinen doğal bir koruma görevi görür.
4. İz Giderici Yara Kapatıcı Özellik
Gül yağı, vücudumuzda meydana gelen çoğu hasarlı yüzeyin eski görünümüne kavuşmasında doğrudan etkilidir. Sivilce olsun, çeşitli yara izleri veya doğum lekeleri olsun hemen hemen her deri yüzeyi lekelenmesi ve yaralanmasında tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Özellikle sivilcelerinden hoşnut olmayan kişilerin sıkça tercih ettiği bir uygulama biçimi olup, kısa sürede istenilen sonucu alabildiğiniz bir tedavi gereci olarak karşımıza çıkıyor.
5. Zararlı Toksinleri Disipline Edicidir
Toksinler kuşkusuz insan vücuduna zararı büyük olan oluşumlardan biridir. Gül yağının mucizevi dokunuşu ile bu zararlı toksinlerin etkilerini minimuma indirmek ise sizin elinizde. Özellikle uygulandığı alandaki zararlı toksinleri nötrleyerek ciltte bırakılan hasarı en aza indirmeye çalışan gül yağı, temizleyici özelliği ile cilde rahatlık sağladığı gibi koruma etkisi de yayar.
6. Rahatlatıcı Etki
Gül yağı, somut etki yaydığı gibi soyut etki de yayan önemli bir bileşendir. Özellikle cilde olan etkileri ile bilinen gül yağı, doğru kullanımında kişiye büyük moral veren önemli bir karışımdır. Bileklerinize olsun, boynunuza olsun, damlatacağınız birkaç damla gül yağı ile tüm gün pozitif bir etki içerisinde zaman geçirmeniz mümkün. İç rahatlaması sağlayan bu hoş koku ile depresyon ve stresten uzak bir gün geçirmeniz dileğiyle.
7. Temizleyici Özelliği
Gül yağı, makyaj yapan kişiler için de olmazsa olmaz bir temizleme gerecidir. Doğal olması ile zararsız bir makyaj temizleme seçeneği sunan gül yağı, özellikle göz çevresi gibi riskli ve enfeksiyona müsait bölgelerin temizliğinde sıkça tercih edilir.
8. Göz Sağlığına Faydası
Gül yağı, göz kanlanması gibi mevsimsel geçişlerde etkili olabilen çeşitli sorunların tedavisinde kullanılan bir yağ olduğu gibi göz nezlesi durumu yaşayan kişilerde de tercih edilebilen önemli bir doğal tedavi seçeneğidir.
9. Hamilelere Müjde!
Gül yağının arındırıcı, temizleyici ve rahatlatıcı etkisi hamile kadınlar için de geçerli olan bir durumdur. Özellikle her anne adayının korkulu rüyası olan gebelik döneminde ciltte meydana gelen lekelerin giderilmesinde etkili olan gül yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
10. Diğer Olumlu Etkiler
Gül yağı cilde olsun, yaralara olsun, psikolojiye olsun göze ve saça olsun hemen hemen vücudumuzun çoğu bölgesine olumlu etkiler sağlayan doğal bir şifa kaynağıdır. Bu saydığımız durumlar dışında bir de şu alanlarda olumlu etki yaydığı görülmüştür gül yağının; Kabızlık sorunu yaşayanlar, egzama-alerjik cilt hastalıkları sorunu olanlar, anti-aging etki.
Gül Yağı Nasıl Kullanılır?
Gül yağını vücudumuza uygularken dikkat etmemiz gereken birkaç husus vardır. Örneğin, cilt yüzeyine uygularken gül yağını, özellikle hafif hafif ve kibarca olmanız gerekiyor.
  • Bir pamuk yardımı ile yapacağınız uygulama seçeneklerinde ise aşırıya kaçmadan 3 veya 4 damla kadar yağ damlattığınızdan emin olun. Çünkü fazla yağ deride tutunamadan akıp gidebilir.
  • Ağız bakımında da kullanılabilen gül yağı, bir bardak suya yaklaşık 10 damla kadar damlatıldığı müddetçe olumlu etki sağlayacak olan bir başka uygulama biçimidir.
  • Saçları üzerinde bir canlandırıcı etki sağlamak isteyenler ise, saçlarını taramak için kullandıkları fırçalarına yaklaşık 4 damla kadar yağ ilave ettikleri takdirde güzel sonuç almaları mümkündür. Ayrıca kepek sorunu yaşayan kişilerde yaklaşık 10 damla kadar şampuanlarına takviye gül yağı yapabilirler.
  • Eğer aromaterapik bir banyo keyfi yaşamak istiyorsanız küvetinize damlatacağınız yaklaşık 10-15 damla kadar gül yağı size yardımcı olacaktır.
  • Krem ve vazelin tarzı çeşitli nemlendiricilerinize de gül yağı ilave ederek daha güzel sonuçlar almanız mümkündür (7-8 damla yeterli olacaktır).
  • Ve son olarak nemli bir cilt yapınız var ise gül yağı tam da size göre. Özellikle zeytinyağı ve gül yağının karıştırılıp cilde yedirilmesi önemli bir nemlendirici etki doğurur.
Gül Yağının İyi Geldiği Hastalıklar
Gül yağı genel hatları ile güzellik artırıcı etki sağlayan bir karışım gibi görünse de aslında birçok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelen önemli bir şifa kaynağıdır. Bu durumları örnekler ile açıklayacak olursak;
  1. Özellikle egzama gibi önemli deri hastalıklarının tedavi ve onarım süreçlerinde gül yağının mucizevi dokunuşundan yararlanabilirsiniz.
  2. Tıkanıklık hali, astım krizi, sürekli öksürük hali, yüksek ateş gibi hastalıkları ve rahatsızlıkları olan kişilerinde kullandığı gül yağı, uzun zaman önce keşfedilmiş önemli bir sağlık destekleyici karışımdır.
  3. El ve ayakta meydana gelen burkulma incinme, ödem, çeşitli kramp ağrıları gibi bazı bir takım durumlarda da tercih edilebilen gül yağı, soğuk veya sıcak tampon uygulaması ile olumlu etki doğuran sıkça tercih edilen bir uygulama biçimidir (6-8 damla yeterli olacaktır).
  4. Ağrı kesici ve dindirici bir etkiye de sahip olan gül yağı kan dolaşımını hızlandırdığı gibi bağışıklık ve otoümminin de güçlendirilmesinde büyük rol sahibidir.
  5. Son olarak da gül yağını cildinize sürecekseniz eğer bu uygulamayı gündüz değil de gece yapmanızı öneririz; çünkü güneş ile temasa geçen gül yağı yer yer cilt lekelenmelerine sebep olabilir.
Gül Yağının Zararları
  • Gül yağı, eğer alerjiniz yok ise, herhangi bir olumsuz durum yaratabilen bir bileşen değildir. Yani bilinen bir alerjik olmayan zararı yoktur.
  • Demin de belirttiğimiz gibi, gündüzden ziyade gece sürmeye ve kullanmaya dikkat edin edin gül yağını, çünkü güneş ile temasa geçmesi gibi bir durum da yer yer cilt lekeleri meydana getirebilir.
  • Hamile kadınlar için de bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi olmamakla birlikte yine de kullanmadan önce doktorlarına danışmalarını hatırlatırız.
  • Eğer kokulara aşırı hassasiyetiniz varsa gül yağının kokusu size etki edebilir.
Her cilt ve saç tipi aynı olmadığı için gül yağının kullanımı kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir. Bu gibi durumlarda doktor gözetimine girerek gül yağı kullanımını devam ettirmemenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder