17 Ağustos 2019 Cumartesi

Aspirin İle Yüz Peelingi Nasıl Yapılır?


Günümüzde çoğu insan cilt sağlığı açısından cilt bakımını ya evde bulunan malzemelerle yapar ya da güzellik merkezine giderek yaptırırlar. Cilt bakımı her insan için çok önemlidir. Cilt sağlığı açısından belirli aralıklarla ve düzenli olarak herkesin cilt bakımı yapması gerekir. Cilt bakımı estetik bir uygulama değil, sadece sağlık için gerekli olan bir zorunluluktur.
Aspirin İle Cilt Bakımı
Cilt bakımı olarak genellikle yüz peelingleri, temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanılır. Çünkü bu tür temizleyiciler ciltte yer alan lekeleri, yaraları, çilleri ve kuruluğu ortadan kaldırır. Ancak cilt bakımı bazı zamanlarda size ekstra bir harcama gibi gelebilir. Bu tür durumlarda evde bulunan doğal malzemelerle kendiniz, kendi cilt tipinize uygun peeling, maske ve nemlendirici yapabilirsiniz. Aynı zamanda evde hazırladığınız için güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
1. Aspirin İle Yüz Peelingi
Aspirin daha çok ağrı kesici olma özelliği ile biliniyor olsa da cilt yüzeyinde de büyük fayda sağlamaktadır. Evde yer alan malzemelerle kısa süre içerisinde aspirinli bir cilt peelingi elde edebilirsiniz. Aspirinli cilt peelingi için ihtiyacımız olan malzemeler ise 3 tane aspirin, bir kaşık bal ve su. İlk olarak aspirini bir çay tabağına koyun ve üzerine çay kaşığı ile su ekleyin. Aspirin iyice eridikten sonra üzerine bal ilave edin. Suyla yıkanmış ve temizlenmiş cildinize bu karışımı sürün. Ancak göz çevresine ve gözaltına sürmemeye dikkat edin. Bu maskeyi yaklaşık olarak 15 dakika boyunca cildinizde bekletin. Peeling etkisi oluşmasını istiyorsanız, parmaklarınızı ıslatın ve hafif bir şekilde çok bastırmadan cildinizi ovun. Bir süre bu işlemi tekrarlayın, parmaklarınızı ıslatın ve tekrar cildinizi hafifçe ovun. 15 dakika sonra cildinizi suyla durulayabilirsiniz. Aspirin peelingini haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz. Aspirin peelingi yaptıktan bir süre sonra güneşe çıkmamalısınız. Bu nedenle peelingi akşam saatlerinde yapmaya özen gösterin. Aspirin peelingini çok sık yapmanız sakıncalı olabilir. Çünkü cildinizi soyabilir ve cildinizde kuruluğun meydana gelmesine neden olur.
2. Aspirin, Bal ve Sade Yoğurt Peelingi
Bu peelingde ihtiyacımız olan malzemeler 5 adet aspirin, 2 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı sade yoğurt. Peeling hazırlamak için ilk olarak aspirini havanda toz haline gelinceye kadar dövün. Daha sonra 2 kaşık balı aspirine ilave edin. En son olarak ise yoğurdu da ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Peelingi cildinize uygulamadan önce su ile güzelce yıkayın, eğer makyajınız varsa mutlaka temizleyin. Küçük bir havluyu sıcak suya batırın ya da mikrodalga fırında 30 saniye boyunca ısıtın. Bu işlemi havluyu ütüyle ısıtarak da yapabilirsimiz. Daha sonra ısınmış olan havluyu 10 dakika boyunca yüzünüze örtün. Bu işlem cildinizde yer alan gözeneklerin açılmasını ve cildinizin daha derin tabakasını etkilemesini sağlayacaktır. 10 dakika sonunda cildinizi kurulayın ve peelingi ince bir tabaka şeklinde cildinize sürün. Aspirin peelingini yüzünüzde 20 ila 30 dakika boyunca bekletin. Bekletme süresi dolduğu zaman yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve son olarak da cilt nemlendiricinizi sürün. Aspirinli peelingde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Örneğin, peeling yaptığınız günlerin ertesi günlerinde güneş koruyucu krem kullanmanız gerekir. Çünkü peeling uygulaması sonrasında cildiniz daha hassas bir yapıda olacaktır. Cildinizin peeling sonrası yenilenmesi için hassas özelliğe sahip olan cilt ürünlerini tercih etmeniz gerekir. Bu önemli noktalara uyduktan sonra peelingden istediğiniz etkiye ve sonuca sahip olabilirsiniz.
3. Aspirinli Peeling Maskesi
Aspirinin içeriğinde yer alan salisilik asit, cilt yüzeyinde kimyasal bir peeling etkisi gösterir. Aynı zamanda limon suyu da güneşten zarar görmüş olan cildinizi onarmada yardımcı olur. Aspirinli peeling maskesi için gerekli olan malzemeler ise 6 adet aspirin, limon suyu ve karbonattır. Aspirinli peeling maskesini hazırlamak için ilk olarak aspirini havanda toz haline gelinceye kadar dövün ya da blenderdan geçirin. Üzerine biraz limon suyu ilave edin. Bir süre karıştırdıktan sonra cildinize sürün ve 10 dakika boyunca bekletin. Daha sonra pamuğu karbonata batırın ve cildinizi silin. En son işlem olarak cildinizi su ile yıkayın ve durulayın. Aspirinli maske peelingini haftada bir kere uygulayabilirsiniz.
Aspirinin Cilde Faydası
Aspirin cilt bakımı için evde kullanabileceğiniz faydalı bir ilaçtır. Cilt yenileme konusunda başarılı sonuçlar elde eder. Bunun nedeni ise aspirinin içerisinde yer alan yüksek miktarda beta hidroksi asitleridir. Beta hidroksi asitleri yağda çözülebilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle cildi sıkılaştırır ve ölü hücrelerden kurtulmasını sağlar. Beta hidroksi içeriği ile aspirin ciltte çeşitli sebeplerle çıkan sivilceleri anında kurutarak, geçmesini sağlar, cildi yumuşatır ve aynı zamanda nem dengesinin korunmasında yardımcı olur. Cilt lekelerini, cilt kusurlarını yok etmek, ciltte meydana gelen sarkmayı engellemek ve siyah noktaları yok etmek de için kullanılır. Aspirin aynı zamanda akne ve sivilce izlerini yok etmede çok başarılı olan anti-enflamatuvar özelliğine de sahiptir. Aspirinle yapılan peelingler sonucunda cildin ölü derisi yok olmakta ve cilt yenilenmektedir. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının etkisi sonucunda cilt yüzeyinde meydana gelen lekeler, kırışıklık ve aknelere uygulandığı zaman oldukça etkili bir sonuç verir. Bu nedenle cilt bakımınızı yaparken aspirin içeriğine sahip olan peeling ve maskelere daha çok ağırlık verin. Aspirin, cilt yüzeyinde kötü bir görüntüye neden olan gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder