8 Ağustos 2019 Perşembe

Ginseng Çayının Faydaları


Ginseng bitkisi 28 çeşite kadar ginsenosit içerir. Yani içerisinde D grubu fazla olmak üzere pek çok bileşikleri bulunur. Uzun süre dinlendirilen toprağa ginseng tohumunun ekilmesinin sonucununda ginseng otu uzar. Ginseng otunun uzaması zaman alır. Bu otun büyüyüp yetişmesi için 6 yıl gerekir. Bu nedenle ginseng otunun yetişeceği ortamın hazırlanması bir hayli zor olur. Anavatanı ise Güney Kore olan ginseng stres giderici olarak kullanılabilir. Aynı zamanda Rusya, Sibirya, Hindistan gibi ülkelerde de üretimi mevcut. Bunun dışında ginsengin sağlık açısından faydaları oldukça çeşitli olarak bilinir.
Ginseng Çayının Faydaları Nelerdir?
Yetişmesi zor, tadı lezzetli olan ginseng çayı tüm şifalı bitkilerin etkili yönlerini toplar. Şöyle bir düşünüldüğünde de her türlü rahatsızlığa iyi geldiği fark edilir. Yapılan profesyonel araştırmalar sonucunda da ginseng çayının insanların tüm rahatsızlıklarına cevap verdiği sonucu ortaya çıkarılmış.
1. Vücut Direncini Artırmada Etkili
Her insanın sahip olduğu bir vücut direnci var. Bu vücut direncinin sağlanmasında en etkili olan ise tüketilen sebzeler ve meyveler olarak özetlenebilir. Özellikle yaz aylarında çok su kaybeden vücudumuzun direncinde büyük oranda azalma olur. Sporcular başta olmak üzere çiftçiler, ağır yük işlerinde çalışanların vücutlarının direncinin yüksek olması gerekir. Vücut direncini arttırmak için ise bazı besinleri tüketebiliriz. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ginseng çayının vücut içerisinde çalışan organların çalışmasını hızlandırdığı ve vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Bu nedenle ağır işlerde çalışan kişiler vücutlarının daha uzun süreyle dayanıklı olmasını ginseng otuyla ssağlayabilirler. Ginseng otundan yapılan çay sayesinde daha çok haraket ederek daha az yorulabilirler.
2. Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir
Her yıl geçirilen kış hastalıklarının ana sebebi vücudumuzun mikroplara karşı savumasını tam olarak gerçekleştirememesinden olduğu bilinir. Vücut kendini tam anlamıyla koruyamayınca bağışıklık kazanamaz. Bu nedenle vücut bağışıklık kazanamadığı için daha kolay hastalık kapar. Özellikle küçük çocukların vücutları bu konuda daha hassas olduğu için onlar daha kolay hasta olur. Bağışıklık sisteminin güçlü olması sağlanırsa da vücut hastalıklara karşı kendini korur. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için soğuk kış aylarında sıcacık bir bardak ginseng çayını içebiliriz. Hem içimizi hem de ruhumuzu dinlendiren ginseng çayı ile hastalıklara karşı daha dirençli olabiliriz.
3. Cinsel Gücünü Arttırır
İnsanlar doğal ihtiyacı olan cinsellik düzenli bir hayat için vazgeçilmez detaylardan biri. Hem erkek hem de kadınların cinsellik konusunda birbirlerine yetebilmeleri de bir hayli önemli görülür. Günümüzde pek çok ilişkinin cinsellik yüzünden sonlandığı tespit edilir. Bu nedenle eşler arasında istekli olma duygusunun daima yüksek olması gerekir. Özellikle erkeklerin cinsel güçleri belli bir yaş sonra azaldığı için cinsel istek de azalabilir. Bu cinsel gücün arttırılması için uzman doktorlar da yurt dışından ithal edilen ginseng çayını önerirler. Ginseng çayı sayesinde aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü giderebilirsiniz.
4. Anemi Hastalığına İyi Gelir
Anemi olarak bilinen kansızlık hastalığı çoğu insanda rastlanmaya başlanmakta. Bu hastalığın en zor yani sürekli olarak hap kullanmak zorunda kalmak. Erken yaşlarda da görülebilen anemi hastalığının giderilmesi için kan yapıcı besinler tüketilmeli. Bazen hiç ummadığımız besinlerde ve yiyeceklerde çok fazla kan yapıcı özelliğinin olduğuna rastlanır. Örneğin ginseng otundan yapılan ginseng çayı anemi hastaları için bire bir olarak bilinir. Ginseng çayı sayesinde kan hücrelerinizde dolaşan kanın kalp tarafından daha sık pompalandığını farkedebilirsiniz. Bu nedenle düzenli olarak ginseng çayı içmeniz vücuttaki kan oranını arttırır.
5. Hafızayı Güçlendirir
Sosyal hayatı yakından takip etmek, sürekli olarak elimizden düşmeyen cep telefonları ne yazık ki hafızamızı zayıflatır. Hafızamızı güçlendirmek için ise cep telefonlarından uzaklaşmak beynimizi dinlendirmek, kitap okumak ve çeşitli beyin faaliyetlerinde bulunmak ise hafızamızı güçlendirir. Bunun dışında tüketilen bazı besinler de hafızanın güçlenmesini sağlar. Örneğin ginseng çayı içerdiği özler sayesinde beyin fonsksiyonlarının çalışmasını düzenler. Bu nedenle hafızanın olan olayları daha iyi şekilde hatırlamasını, yaşanılan her olayın daha düzenli şekilde beyinde kaydedilmesinde yardımcı olur.
Ginseng çayının geriye kalan diğer faydaları ise şu şekilde maddelendirilebilir:
  • Halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinen, hipertansiyon tedavisinde kullanılır.
  • Zaman zaman sinir, stres ve yorgunluktan gelen iştahsızlığı çözer. İştah açar.
  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Mide ülserine iyi gelir.
  • Pek çok kişinin kullandığı ilaçların olumsuz etkisine karşı karaciğeri korur.
  • Astım belirtilerini azalmasına sağlar.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Kadınların adet döneminde rahatlatıcı etkisi bulunur.
Ginseng Çayı Nasıl Hazırlanır?
Ginseng çayı yapmak için öncelikle zencefile benzeyen ginseng kökünü ince dilimler halinde hazırlamalısınız. İnce dilim yapabilmek için ise rendeden yardım alabilirsiniz. İki büyükçe bardak ginseng çayı için 4 veya 5 ince dilim ginseng otu yeterli olur. Rendelenen ginsengler için metal çay demleme topu kullanabilirsiniz. Eğer demleme topunuz yoksa ginsengi bir bardağa koyun. Suyu kaynattıktan sonra ocaktan alın ve 2 dakika kadar soğumasını bekleyin. Sonrasında ise hafif bir şekilde suyu ginsengin bulunduğu yere dökün. Bu şekilde ginsengin demlenmesini bekleyin. 5 dakika kadar ginseng çayını demlettikten sonra artık çayınız içmeye hazır hale gelir. Daha uzun bekletirseniz çayınız daha demli olacak. Suyu hafif şekilde soğutmadan bardağa dökmeyin. Çünkü kaynar şekilde az demlenen ginseng çayı faydalarını tam olarak göstermeyebilir. İçerisine dilerseniz bal ilave edebilirsiniz. Böylelikle şeker bile koymadan ginseng çayını en yararlı şekilde tüketmiş olursunuz. Dilerseniz de ginseng çayını yeşil çay ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Her ikiside şifalı çaylardan olduğu için gönül rahatlığıyla bu şekilde de tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder