17 Ağustos 2019 Cumartesi

Akgünlük Bitkisinin Faydaları


Dünyada Hindistan ve Afrika gibi sıcak iklime sahip olan ülkelerde yoğun bir şekilde yetiştirilir. Akgünlük ağacı yaklaşık olarak 8 metreye kadar uzanır. Çok dayanıklı ve uzun ömürlü bir ağaç. Akgünlük, daha çok İç Anadolu Bölgesi’nde yetişen ve insan vücudu üzerinde birçok derde şifa olan bir bitki. Akgünlük bitkisi vücudun farklı bölgelerinde bulunan ağrılara ve kas kasılmasını dindirici özelliğiyle çok ünlü. Bu nedenle alternatif tıp doktorları akgünlük bitkisini hastalara özellikle tavsiye eder. Akgünlük doğada var olan ve çok etkili bir iltihap karşıtı ünlü bir bitki.
Akgünlük Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
Akgünlük bitkisi ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda anti-enflamatuar, yani iltihap önleyici bir özelliği olduğu kanıtlandı. Artrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrı oluşur. Akgünlük otunun kullanımı sonucunda ağrı ve ödem azalır. Ayrıca bu bitki iltihaplı eklem romatizması, kireçlenme, sırt ve eklem ağrılarını azalmasını sağlar.
1. Hafızayı Güçlendirir
İnsanların en büyük hazinesi olan hafızanın güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için iyi bir bakıma ihtiyaç duyar. Bunun için akgünlük otunu düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca akgünlük bitkisini düzenli bir şekilde tüketilmesi sonucunda hafızanızı güçlendirici etkisi olur.
2. Nefes Darlığını Giderir
Kalp ya da farklı bir hastalığın belirtisi olarak nefes darlığı ortaya çıkar. Nefes darlığı yaşayan her insanı rahatsız eden bir durum. Nefes darlığını gidermek için düzenli bir şekilde akgünlük otunu içebilirsiniz. Akgünlük otu genelde çay şeklinde tüketilir.
3. Astım Hastalarının Nöbetini Azaltır
Astım hastalığına sahip olan kişiler sürekli tetikte yaşar. Çünkü çoğu durumda tıkanma aşamasını yaşarlar. Astım hastalarının nöbet geçirmesi durumunda, bu nöbetleri azaltmak için akgünlük otunu çay şeklinde içebilirsiniz. Bununla birlikte ani astım nöbetleriniz azalır. Ayrıca astım hastalarının nefes alma kapasitesi de artar.
4. Yara İyileştirici Özelliği Bulunur
Akgünlük otunun bir diğer faydalı ise yara iyileştirici özelliğinin olması. Birçok sebebe bağlı olarak vücudunuzun bir yerinde yaralar çıkabilir. Akgünlük otunu yaranın üzerine pansuman şeklinde uygulamanız sonucunda yara hızla iyileşerek, kapanır. İlk olarak akgünlük otunun çayını demlemeli ve bir pamuk yardımıyla yaranın üzerine pansuman yapmalısınız.
5. Stres, Depresyon ve Bunalımı Giderir
Günlük hayatta engellenemeyen duygulardan arasında stres ve stresin bir sonraki aşaması olan depresyon bulunur. Herkes günlük hayatın hızlı akıcılığı karşısında strese girer ve stresi çok fazla büyüttüğünde bu durum depresyona kadar ilerler. Günlük olaylar karşısında stres yapmamak ve depresyona girmemek için bitkisel bir takviye uygulayabilirsiniz. Bunun için akgünlük otunu kullanabilirsiniz. Ayrıca akgünlük bitkisini çay şeklinde düzenli olarak tüketerek, sakinleşir ve gevşersiniz.
6. Kanser Hastalığının Yayılmasını Önler
Kanser hastalığında uygulanan ilaç ve kemoterapi tedavisi hastaların çok fazla güç kaybetmesine neden olur. Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan ilaç tedavisinin yanında, ek olarak doktorunuza danışarak bitkisel ek bir takviye yapabilirsiniz. Bitkisel bir takviye olarak akgünlük otunu düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Akgünlük otu kanser hastalığında meydana gelen tümörün büyümesini önler. Ayrıca kötü hücrelerin vücutta hızlı bir şekilde çoğalmasını ve yayılmasını engeller.
7. Üst Solunum Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir
Özellikle kış aylarında çok sık rastlanılan hastalıklardan biri üst solunum yolu enfeksiyonu. Bu tür hastalıklar daha çok yayılmacı ve bulaşıcı bir şekilde ilerler. Üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarından biri bulaşırsa akgünlük otunun çayını içebilirsiniz. Akgünlük otu üst solunum yolu enfeksiyonuna karşı sizi korur ve vücut direncinizi arttırır. Ayrıca mideyi ve bağırsakları da temizleme özelliğine sahip bir bitki.
Akgünlük Bitkisi Nasıl Tüketilir?
Akgünlük otunu farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Akgünlük ağacından elde edilen sakızı tütsüleyerek, macun, çay ya da cildiniz için tonik şeklinde kullanabilirsiniz. İçeriğinde bulunan antiseptik özelliği sayesinde yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Vücudunuzun dışından kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz bu yöntemle kısa bir sürede yararlar kapanır.
Akgünlük otunun vücudunuzun iç kısmına yarar sağlamasını istiyorsanız, çay olarak tüketebilirsiniz. Akgünlük otunun tadından dolayı genelde sadece çayı yapılır ve çay şeklinde içilerek, vücuda fayda sağlanır. Eğer çok fazla mide şikayetiniz varsa, akgünlük otunu çay haline getirerek içine biraz bal atın ve bu şekilde düzenli olarak için.
Akgünlük otunu çay şeklinde tüketmek için, ilk olarak 1 litre suyu iyice kaynatın. Daha sonra kaynayan suyun içerisine akgünlük otundan bir tutam atın. 5 ya da 6 dakika gibi kısa bir süre kaynatın. Akgünlük otunun rengi çıkmaya başlayınca ocaktan alın. Biraz ılımasını bekledikten sonra içerisine pekmez ya da bal ilave edebilirsiniz. Akgünlük otunun tadı çok acı olduğu için mutlaka tatlandırmak gerekir. Akgünlük otu çayını düzenli olarak her gün içebilirsiniz. Bu sayede akgünlük otunun vücudunuz için sağladığı faydalardan kısa sürede yararlanırsanız.
Akgünlük Bitkisinin Fazla Tüketilmesi Sonucunda Oluşacak Zararlar
Akgünlük otunun kullanımı sırasında herhangi bir zarar ya da yan etkisi bulunmaz. Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde kanayan bir yara varsa, iyileştirmek için kanamanın durmasını bekleyin. Yara kanıyorsa akgünlük otu ile pansuman yapmayın. Yaranın kanaması durduğu zaman akgünlük otunu kaynatarak, çay formunda yaranıza pansuman yapabilirsiniz. Akgünlük otu çok şifalı bir bitki ve yaraları iyileştirici özelliği olsa da kanayan bir yara çok kısa sürede iltihap kapabilir. Bu nedenle böyle bir tehlikeye girmemek gerekir. Ayrıca akgünlük otu anne sütüne karışacağı için anne adaylarının ya da emziren annelerin doktoruna danışmadan tüketmemesinde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder