12 Ağustos 2019 Pazartesi

Ev Yapımı Saç Kremi


Saç kremlerinin birincil görevi aslında saçı daha kolay taranmasını sağlamak değildir. Elbette herkes genellikle saç kremlerini bu amaç için kullanır ancak aslında saç kremleri şampuan ile saçları temizledikten sonra saçlara bakım yapmak ve güçlenmelerini sağlamak için kullanılan saç bakım ürünleridir.
Bazen herkes saçlarının çok kötü bir durumda olduğunu ve çok cansızlaştığını düşünebilir. Bu gibi durumlarda kadınlar genelde ne yapacaklarını bilemez ve hemen bir kuaföre koşarlar. Bu yöntem de maalesef ki biraz maliyetli olur. Aslında bu yöntemi çok daha ucuz yollara halletmek de mümkündür. Aynı zamanda saçınıza hiçbir şekilde kimyasal ürün sürmeden tamamen doğal yöntemler ile bunu yapmak da mümkün. Üstelik zannettiğiniz kadar fazla zaman ve emek harcamanıza da gerek yok. Bu akşam eve geldiğinizde bu basit yöntemler ile saçlarınıza muhteşem bir bakım yapabilir, aynı zamanda duştan sonra çok rahat bir şekilde saçlarınızın taranmalarını da sağlayabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki bu işlemleri düzenli olarak her şampuanlama işleminden sonra kullanmanız gerekir. Çünkü saçlar uzun hatalı kullanımlardan sonra kötü bir hale gelir ve iyileşmeleri de biraz zaman alabilir. Ortalama olarak bu kremlerin ayda iki kez kullanılması tavsiye edilir ancak saçınızın çok kötü bir durumda olduğunu düşünüyor iseniz bu rakamı biraz daha arttırabilirsiniz.
Bilindiği üzere son dönemlerde evde şampuan, diş macunu, yüz kremi, el kremi ve hatta duş jeli yapmak oldukça yaygınlaştı. Bu yöntemler insanların çok daha az maliyet ile ve çok daha sağlıklı yollar ile kendilerine kişisel bakım yapmalarına güzel bir olanak sağlıyor. Eğer ki siz de böyle düşünüyor ve saçlarınızı doğal ürünler ile korumak istiyorsanız, aynı şekilde buna çok da fazla bir bütçe ayırmak istemiyorsanız mutlaka evinizde saç kremi yapmayı denemelisiniz. Ev yapımı saç kremi için pek çok farklı tarif bulunur. Elinizde hangi malzemeler bulunuyorsa ya da hangi tarif size daha güzel geldiyse onu deneyip bakım sürecine hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.
Ev Yapımı Saç Kremi Nasıl Hazırlanır?
Avokado ve Muz Kremi
Malzemeler:
  • Bir yarım muz
  • 1 adet avokado
  • 1 adet yumurta
  • Bal
  • 2 yemek kaşığı kadar doğal sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- İlk olarak avokadoyu dikkatli bir şekilde bölün. İçinden çekirdeğini ve kalmış ise çekirdeğinin zarını çıkartın. Sonra avokado meyvesini kabuğundan ayırıp püre kıvamına getirin. Avokadonun genel kıvamı püre kıvamına oldukça yakın olduğu için bu işlemi bir çatal yardımı ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
2- Ayrı bir yerde muzu soyup ikiye bölün. Muzun bir yarısını bir kaba koyun ve içine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın.
3- Sonrasında karışımın içine avokadodan yapmış olduğunuz püreyi ilave edin ve tamamen homojen bir kıvama gelene dek iyice karıştırın.
4- En son olarak da pürenin içine yumurtayı kırın ve bir miktar bal ilave edin. Karışımın kıvamı bir krem kıvamına gelen kadar karıştırın ve bu şekilde kullanın.
Sirke ve Yumurta Kremi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • Zeytinyağı
  • Bal
  • Sirke
  • Limon suyu
Hazırlanışı:
1- İlk olarak tüm yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırıp ayrı kapların içine alın.
2- Sonrasında yumurtanın sarılarını güzel bir şekilde kabın içinde çırpın.
3- Çırpmış olduğunuz yumurtaların içine 100 ml kadar sirke ve 100 ml kadar limon suyu ilave edin. Bu malzemeleri iyice karıştırır iken aynı zamanda da içine 200 ml kadar zeytinyağını ve 3 çay kaşığı kadar balı ilave edin.
4- Tüm malzemeler birbirine geçene kadar ve karışım krem kıvamına gelene kadar karıştırıp kullanmaya başlayın.
Nemlendirici Muz Maskesi
Malzemeler:
  • 1 adet muz
  • 1 adet yumurta
  • Bal
  • Süt
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- İlk olarak bir kabın içine yumurtayı kırın ve iyice çırpın.
2- Sonrasında içine muzu ilave edin çatal yardımı ile iyice ezin ve karıştırın.
3- Devamında kabın içine 3 çay kaşığı kadar balı, 3 çay kaşığı kadar sütü ve 5 çay kaşığı kadar zeytinyağını da ekleyip karışım krem kıvamına gelene dek karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine karıştığına emin olduktan sonra maskeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yoğurt Maskesi
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • Yoğurt
Hazırlanışı:
1- İlk olarak yumurtayı beyaz krem gibi bir kıvama gelene kadar çırpın. Bunun için bir mikser de kullanabilirsiniz.
2- Ardından 6 yemek kaşığı kadar yoğurdu da yumurtanın içine ilave edin bir güzel çırpın.
3- Çırpma işleminin ardından karışımı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ev Yapımı Saç Kreminin Kullanımı
Ev yapımı saç kremlerini kullanmadan önce saçlarınızın nemli olmasına özen göstermeniz gerekir. Bunun için duşta saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu işlemleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Ardından saç kremlerini saç diplerinize ama direkt olarak kafa derinize değdirmeden uygulayın. Özellikle sorunun olduğunu düşündüğünüz bölgelere ağırlık verin. Ardından tüm saç kremini saçınızın her yerine yayın. Tam anlamı ile etkisini gösterebilmesi için en az 15 dakika kadar saç kremini saçınızda bekletin. Saç kremi yeteri kadar saçınızda bekledikten sonra özellikle bol soğuk su ile saçınızdaki kremin temizlenmesini sağlayın. Bu işlem sonucunda saçınızda ipeksi bir yumuşaklığa sahip olacak ve çok daha güzel bir şekilde parlayacaktır.
Ancak ballı ve muzlu saç maskesini saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi de saçınızda yaklaşık 30 dakika boyunca bekletmeniz gerekir. Maske işlemi bittikten sonra saçınızın tam anlamı ile arındırılabilmesi için bir şampuan ile yıkamanızda fayda olacaktır. Her saç bakımı işleminden sonra saçlarınızı özellikle soğuk su ile yıkamaya çalışın. Çünkü sıcak su saçlara ve saç diplerine ciddi zarar verir. Soğuk su ise saçlarınız çok daha güçlü ve çok daha canlı olmasına yardımcı olur.
Ev Yapımı Saç Kremi Nelere İyi Gelir?
Ev yapımı saç kremlerinde kullanılan muz saçın iyi bir şekilde beslenmesini sağlar ve saçlardaki çatlak oluşumlarının önlenmesine katkıda bulunur. Hatta bakımsız ve cansız bir görünüme kavuşmuş olan saçların yeniden canlanabilmesi ve eski sağlığına kavuşabilmesi için en etkili olan ürünlerden bir tanesi kesinlikle muzdur. Bunun yanı sıra avokado da saçın nemlendirici bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda saç kremlerinde avokado kullanıldığı takdirde saçın uzamasını da hızlanır. Yani eğer saçlarınızın kısa sürede normalden daha hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız mutlaka avokado kullanmalısınız. Aynı şekilde zeytinyağının da saçları güçlendirici bir özelliği vardır. Bunun dışında zeytinyağı saçlara kaliteli görünümünü verecek şekilde saçların parlaklaşabilmesini de sağlar.
Bal da benzer şekilde saçların parlaklaşmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bal kullanımı ile saçlar çok daha yumuşak bir dokuya da sahip olur. Hatta bazen ağırlığından şikayet ettiğimiz saçlarımız bu sayede güzel bir şekilde hafifleşebilir. Özellikle bu ev yapımı saç kremleri güneş ve çeşitli nedenler ile saç zarar gördüyse oldukça fazla etkili olabilmektedir. Yani saçın eski canlı ve güçlü günlerine geri dönmelerine yardımcı olmaktadır. Saç kremlerinde ve saç maskelerinde kullanılan yumurtalar da saçlar için bir hayli fazla faydalıdır. Özellikle yumurta da saça canlılık ve parlaklık veren gıdalardan bir tanesidir. Saç bakım kremlerinde kullanılan sirke ise saç dökülmeleri ile mücadele açısından en kullanışlı ve en etkili ürünlerden bir tanesi olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder