9 Ağustos 2019 Cuma

Sarımsak Yağının Faydalar


Sarımsak alternatif tıp adına oldukça önemli bir sebzedir. Ancak sarımsağın en kullanışlı formu bildiğimizin aksine sarımsak yağıdır. Sarımsak yağı sarımsağın özünden elde edildiği için hastalıklara karşı kullanımda önce bu tercih edilir. Sarımsak yağına dair tüm detayları sizlerle bu yazıda paylaşacağız.
Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Saç Köklerini Canlandırır
İçerdiği vitamin ve mineraller bakımından saça derisine oldukça yararlıdır. Bunun yanı sıra saç derisinde bulunan bazı canlı ve cansız kökler vardır. Canlı kökler saç tellerimizin bağlı olduğu köklerdir. Cansız kökler ise küçük saçların uzamayan saçların bağlı olduğu köklerdir. Bu kökleri canlandırmak için kimyasal ürünleri denemeden önce sarımsak yağını denemenizi tavsiye ederiz. Sarımsak yağı cansız saç köklerini canlandırarak bir türlü uzamayan küçük saçlarınızın uzamasına yardımcı olabilir. Düzenli kullanımda saçlarınızdaki parlaklığı güçlülüğü sizler de gözlerinizle görebilirsiniz.
2. Kepeğe Karşı Korur
Antioksidan etkisi olan sarımsak yağı saç derisine faydalıdır. Ve saç derisindeki kurumayı önler ve hızlı bir şekilde güçlendirir. Kepek sorunu başta erkeklerde olmak üzere kadınlarında zorluk çektiği sıkıntılardan biridir. Hem kaşıntıya sebep olan hem de özellikle siyah bir kıyafette oldukça göze çarpan kepeklerin önlenmesi adına sarım yağı kullanılabilir. Saç derisinin ihtiyacı olan nemi saça kazandırarak kurumayı önler.
4. Aknelere İyi Gelir
Özellikle ergenlik döneminde gençlerin iltihaplı sivilceler çıkarması hormonların etkisiyle ortaya çıkan bir sorundur. Hem görünüm olarak hemde cilt temizliği açısında sivilcelere karşı önlem almak gerekebilir. Ancak sivilceyi sıkmak deri altında bulunan iltihabın daha çok derine inmesine ve bu şekilde iyileşme sürecinin uzamasına neden olur. Bunun için en etkili çözüm sarımsak yağı olacaktır. Sarımsak yağı içerdiği antiseptik özelliğiyle birlikte iltihabı kurutur ve sivilceleri kurutmaya başlar. Bu kurumanın ardından ise cilt eski pürüzsüz haline düzenli kullanımda dönecektir. Yüzde bulunan iltihabın neden olduğu bakterilerde sivilcelerin tekrar tekrar çıkmasına neden olur. Sarımsak yağı ciltte bulunan bakterilerin de ölmesine neden olarak daha temiz bir cilt elde etmenize neden olur.
5. Cilt Mantarına Karşı Etkilidir
Cilt mantarına neden olan bakteriler önlem alınmadığı takdirde cildin tamamına yatılabilir. Bu hem kişinin sağlığını tehlikeye atar hem de kişinin görünüm olarak psikolojisinin bozulmasına neden olur. Bunun için kişi mutlaka önlem almalıdır. Ancak kimyasal ürünler her ne kadar çözüm olarak görülse de yan etkileriyle cilde daha çok zarar verebilir. Bu sebepten dolayı doğal çözümler her zaman daha tercih edilir olmalıdır. Cilt mantarına neden olan bakterileri ortadan kaldırarak kişinin kişisel temizliğine yardımcı olan sarımsak yağını uygulamadan önce e vitamini kapsülüyle birlikte bir karışım oluşturduktan sonra uygularsanız hızlı bir iyileşme süreci yaşarsınız.
6. Diş Ağrısına İyi Gelir
Ağrı kesici özelliğini her alanda kullanmak mümkündür. Ancak genelde yenilebilir bir yağ olduğu için iç hastalıkların da bir çoğunda kullanılabilir. Sarımsak yağını eğer diş ağrısı çekiyorsanız kullanabilirsiniz. Bir parça pamuğun üzerine birkaç damla sarımsak yağı sürün ve sonrasında da bu pamuğu ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Bu pamuğun koyulmasından ardından hızlı bir şekilde etkisini gösterecek ve ağrıya neden olan bakterilerin oluşmasını da önleyerek ağrıların bir daha yaşanmasını da ortadan kaldıracaktır. Sarımsak yağının bu şekilde günde iki ya da üç kez kullanarak uygulayabilirsiniz.
7. Kalp Hastalıklarına İyi Gelir
Tansiyon artık günümüzde birçok kişide yaş fark etmeksizin görülüyor. Tansiyon rahatsızlığı genelde yükselmesiyle oluşur. Tansiyon yüksekliğini kontrol altına almak için sarımsak yağını kullanabilir ve bu şekilde tansiyonunuzu dengeleyebilirsiniz. Aynı zamanda kan seyreltici bir etkiye sahip olduğu için özellikle kilolu olan kişilerin yaşadığı kalp tıkanıklığını önler. Bu kalp tıkanıklığının önlemesiyle birlikte damarların da sağlığını koruyarak daha sağlıklı bir dolaşım yapmasına yardımcı olur.
8. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
İçerdiği antibiyotik etkisi sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kişiyi tüm hastalıklara karşı korumakta ve olan hastalığında kısa bir süre içerisinde vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Sarımsak Yağının Kullanımı
Sarımsak yenilebilir bir sebze olduğu için sarımsaktan elde edilen yağında direkt olarak içilmesinde bir sakınca yoktur. Bunun haricinde ciltte kullanmak isteyen kişiler öncelikle cilt hassasiyetlerini ölçmeleri adına ciltlerinin küçük bir bölgesinde denemelidirler. Bu deneme sonucunda kızarıklık gibi herhangi bir durum oluşmazsa kişi bunu cildinin tamamına uygulayabilir. Aynı zamanda eğer kişi sarımsak yağının faydalarını saçında da hissetmek istiyorsa bunun için yapmaları gereken argan yağı veya bir zeytinyağını da karıştırıp kullanabilirsiniz. Sarımsak yağını kullanmak bu şekilde bir maske hazırlayabilir ve bunu da saç diplerine uygulayabilirsiniz.
Sarımsak Yağı Nasıl Elde Edilir?
Sarımsak yağı sarımsak sebzesinden elde edilir. Sarımsak antibiyotik içeren ve birçok özelliği bulunan oldukça faydalı olan bir şifalı bir üründür. Sarımsak yağının elde edilmesi oldukça kolaydır. Çünkü sarımsağa kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür. Sizler de kolay bir şekilde sarımsak yağını elde edebilirsiniz. Bunun için toplamda yirmi, yirmi beş diş sarımsağı soyun. Ve bu sarımsakları da çok nazik bir şekilde ezin. Daha sonra bunları büyük bir kavanoza alın. Daha sonra sarımsakların üzerini geçecek kadar sızma zeytinyağını ilave edin. Bu ilaveyle birlikte toplam on beş yirmi gün kadar güneşte bu kavanozu bekletin. Daha sonrasında bir tülbent yardımıyla bu karışımı süzün. İşte el yağımı sarımsak yağınız hazır.
Sarımsak Yağının Zararları
Eğer kişi bu sarımsak yağını kullanmak istiyorsa mutlaka dozuna bağlı kalmalı ve bazı özel durumlarda da kullanmamalıdır. Örneğin doğum kontrol hapı kullanan kişilerin sarımsak yağını kullanmadan önce mutlaka uzman bir hekime sorması gerekir. Çünkü bu ilaçların tesirini yok edecek kadar sarımsak yağı güçlüdür. Aynı zamanda eğer kişi sarımsak yağını gereğinden fazlaca kullandıysa mide rahatsızlıklarının da ortaya çıkması muhtemeldir. Sarımsak yağı gereğinden fazla kullanılırsa tansiyonu aşırı düşürür. Bu da kişide baş dönmesi mide bulantısı gibi belirtilerin oluşumuna neden olur. Oldukça faydalı olan sarımsak yağının kokusu çevrenizdeki insanları da rahatsız edeceğinden mutlaka dışarı çıkarken gerekli ağız bakımınızı da yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder