31 Temmuz 2019 Çarşamba

Bal Kabağı Maskesi


Günümüzde kimyasal madde içeren bakım ürünleri değerini yitirmeye başladı. Çünkü bireyler kullandıkları ürünlerden başarılı sonuçlar elde etmek isterken daha çok zararlarını görüyorlar. Bu yüzden doğal bakım ürünlerine yönelim artıyor. Sağlıklı bakım ürünlerinin peşine düşen bireyler, faydaları bitmeyen besinleri öğrendikçe doğal maskelere yöneliyorlar. Son zamanlarda bal kabağının içerdiği 100’e yakın faydalı bileşen güzellik uzmanlarının dikkatini çekiyor. Kozmetik firmalarının da vazgeçilmezleri arasında yer ediniyor. Araştırma yapıldıkça içinde bileşen sayısının çokluğu ve bu bileşenlerin ayrı ayrı faydaları olduğu da kanıtlandı. Çocuklarda kemik gelişimi, bağışık sistemi güçlendirici gibi faydalarının yanı sıra bakım ürünü olarak kullanıldığında da faydaları saymakla bitmiyor.
Bal Kabağı Maskesi Nedir?
Bal kabağı içerisinde A, C, K, E, B vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum, çinko, magnezyum, sodyum, kalsiyum, fosfor barındırır. Bunlardan ayrı olarak 100’e yakın bileşen bulunur. Betakeroten maddesi ile dokuların yenilenmesine yardımcı olur. Her bileşenin de etkisi farklıdır.
Şifa deposu olan bal kabağı maske yapımında kullanıldığında da çok fayda sağlar. Sağlık açısından bakıldığında, bakımlı olan bir bireyler çok fazla sağlık problemi yaşamazlar. Çünkü ilk başta kendisini sever ve sağlıklı, bakımlı olmaya özen gösterir. Cildine dış görünüşüne daima dikkat eder. Bal kabağı maskesi de cildi nemlendirir ve kırışıkları önler. Cildi temizler. Dış etkenlere karşı cildi korur. Bu gibi birçok faydası ile bal kabağı güzellik uzmanlarının göz bebeği.
Bal Kabağı Maskesi Kullanımı
Doğal  bakım ürünleri her zaman cildinizi güzelleştirir ve sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.  Bal kabağı maskesi de bu ürünlerden biri. Bu maskeyi şu sorunlarınız için kullanabilirsiniz ;
  • Göz altı morlukları
  • Sivilceler
  • Nemlendirme
  • Cildi temizleme
  • Cilt lekeleri
  • Güneş lekeri
  • Cildin yenilenmesi
Bal Kabağı Maskesi Nasıl Yapılır?
Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bal kabağı maskesini düzenli bir şekilde uygulamaya devam ederseniz başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bal kabağı maskesinin birçok çeşidi var. Şikayet ettiğiniz sorunlarınıza bal maskesi uygulayarak çözüm bulabilirsiniz.
Cildi Temizlemek İçin Bal Kabağı Maskesi
Ciltteki ölü deriler kuru bir görünüme neden olur. Cildinizi ölü derilerden arındırmak için bu maskeyi kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı bal kabağı (püre haline getirilmiş)
  • Yarım çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
Hazırlanışı:
Öncelikle bal kabağını haşlayarak püre haline getirin. Bir kabın içerisine püre haline getirdiğiniz bal kabağından 2 yemek kaşığı kadar katın. Üzerine balı ve yoğurdu da ilave edin. Kabın içinde ki malzemeleri güzelce karıştırın. Karışımı uygulamadan önce yüzünüzü güzelce temizleyin. Temizledikten sonra yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Uygulama işleminde sonra 10 dakika bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın. Bu maskeyi düzenli bir şekilde yapmaya devam ederseniz cildinizi ölü derilerden temizlenir. Ayrıca bu karışım peeling etkisi de yaratır. Yapılan en doğal peeling maskelerinden biri olan bal kabağı maskesini rahatlıkla cildinize uygulayabilirsiniz.
Canlı Ciltler İçin Bal Kabağı Maskesi
Cildimizin daima canlı ve bakımlı olmasını isteriz. Cansız görünen ciltler rengimizi de solgun gösterir. Birçok kişinin “Hasta mısın?” gibi sorularına yanıt vermek zorunda kalırız. Bu da psikolojik olarak kötü hissedilmesine neden olur. Cansız ve solgun görünen cildinize bal kabağı maskesini uygulayarak cildinizin canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 çay kaşığı bal kabağı
  • Çeyrek çay kaşığı süt
  • Çeyrek çay kaşığı bal
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir kabın içine koyduktan sonra güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürmeden önce yüzünüzü güzelce temizleyin. Temizledikten sonra karışımı yüzünüze masaj yaparak ince bir tabaka halinde uygulayın. Uyguladıktan sonra 15 dakika bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile maske arınıncaya kadar durulayın.  En son işlem olarak maskenin cildi kurutmaması için yüzünüze nemlendirici sürün. Bu maskeyi düzenli bir şekilde uygulamaya devam ederseniz cildiniz canlı bir görünüme kavuşur. Ayrıca bu maske cildiniz besler ve cildinizin vitamin ihtiyacını bal kabağının içinde barındırdığı zen vitamin deposundan karşılar.
Ciltteki Kırışıklar için Bal Kabağı Maskesi
Zaman geçtikçe vücudumuzda, cildimizde bazı değişiklikler meydana gelir. Bunlardan biri de kırışıklıklar. Bazı bireyler kırışık sorununu ortadan kaldırmak için cerrahi işlemler yaptırır, bazıları bir sürü krem ya da kozmetik ürünü kullanır. Zaman ilerledikçe kırışıklığın olması doğal bir durum; önemli olan cilt bakımımızı en doğal yollarla ve düzenli bir şekilde yapıp bu kırışıkları olabildiğince azaltmak. Bal kabağı maskesi de kırışıklıklara iyi gelen en doğal maskelerden biri.
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı bal kabağı ( püre halinde )
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 1 tutam toz tarçın
Hazırlanışı:
Bal kabağını püre haline getirin. Püre haline getirdikten sonra bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı katın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın. Limonun doğal olmasına dikkat edin. Karışım hazır hale geldikten sonra temizlenmiş yüzünüze parmaklarla masaj yaparak uygulayın. Uygulama işlemi bittikten sonra maskeyi yüzünüzde 15-20 dakika kadar bekletin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın. Maskeyi düzenli bir şekilde kullandığınız da kırışıkların görünümünün azaldığını fark edeceksiniz. Bunun yanında maske cildi nemlendirir ve cildin ölü derilerden arınmasına da yardımcı olur.
Göz Altı Morlukları İçin Bal Kabağı Maskesi
Günlük hayatta yoğun tempolu çalışmalar sonunda yorgunluğun göstergelerinden biri olan göz altı morlukları ortaya çıkar. Göz altı morluklarına çözüm olan bal kabağı maskesini kolaylıkla yapabilir ve deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı bal kabağı (püre halinde)
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı yaş maya
Hazırlanışı:
Yukarıdaki malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Karışım hazır halde geldikten sonra göz altındaki morluklara uygulayın. Göz kapaklarına değmemesine dikkat edin. Uygulama işlemi bittikten sonra 20 dakika bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın ve ardından hakiki gül suyunu pamuğa döküp yüzünüze sürün. Bu maske tüm vücuda da uygulanabilir.
Cilt Lekeleri Ve Sivilceler İçin Bal Kabağı Maskesi
Sivilceler ve lekeler en çok şikayet edilen cilt sorunları arasında yer alıyor. Bu şikayetlerinize bal maskesi sayesinde çözüm bulabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı bal kabağı suyu
  • 1 yemek kaşığı demlenmiş maydanoz suyu
  • 1 çay kaşığı demlenmiş papatya suyu
  • Pirinç unu
Hazırlanışı:
Öncelikle sulu malzemeleri bir kapta birleştirin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra karışım koyu kıvama gelene kadar pirinç ununu ekleyin. Karışımı elde ettikten sonra temizlenmiş yüzünüze uygulayın. Maske kuruyunca yüzünüzü bol ılık su ile durulayın. Bu maskeyi düzenli bir şekilde uygularsanız cilt lekelerinin ve sivilcelerin azaldığını fark edeceksiniz.
Bal Kabağı Maskesinin Faydaları
  • Gün içerisinde cildimiz nem kaybeder. Bal kabağı maskesi cildi nemlendirir ve nem oranını dengeler.
  • Sivilce ve ciltteki leke problemlerine fayda sağlar.
  • Cilde canlı görünmesini sağlar.
  • Cildi besler ve derinlemesine temizler.
  • Bal kabağı içinde bulundurduğu E vitamini sayesinde sivilce oluşumunu engeller.
  • Düzenli olarak bal kabağı maskesi yaptığınızda kırışıklıkları geciktirir ve görünümünü azaltır.
  • Cildi ölü derilerden temizler.
  • Bal kabağı maskesi düzenli olarak kullanılmaya devam edilirse cildi beyazlatır.
Bal Kabağı Maskesinin Zararları
Besin olarak da tükettiğimiz bal kabağının cilde zararı yok. Sadece maske uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Maskeyi uygularken cildin temiz olmasına özen gösterin. Leke ve sivilceler için bal kabağı maskesini uyguluyorsanız düzenli kullanmaya dikkat edin. Durulama işlemi yaparken ılık su tercih edin. Maskeyi uygulama işlemi bittikten sonra nemlendirici ürünlerle nem takviyesi yaparak cildin daha çabuk kendine gelmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder