19 Temmuz 2019 Cuma

Muz Maskesi


İnsanlar cilt bakımı için birçok kozmetik ürün kullanılırlar ya da cilt için estetik müdahalede bulunurlar. Tüm bu bakımlar doğal maskeler kadar bazen etkili olmayabilir. Cilde çok büyük fayda sağlayan malzemelerle evde doğal bir şekilde cilt bakımınızı yapabilirsiniz. Cilt bakımı denilince akla herkesin çok severek yediği ve cilde çok faydası olan muz gelir. Muz her mevsim olan ve tadı ile insanları büyüleyen bir meyve. Muzun içerisinde bulunan birçok vitamin ve mineral sayesinde hem vücudunuz hem de cildiniz yarar görür. Muzun cildinizde yaptığı değişimden sonra, kozmetik ürünler kullanmaya ya da estetik uygulamalar yaptırmaya gerek duymazsınız.
Muz Maskesi Nedir?
Muzun içerisinde çok sayıda vitamin ve mineral olduğu için cildinize doğal yoldan bir tedavi sunar. Leke giderici, sivilce oluşumunu engelleyici, kuru ciltleri nemlendirici, yağlı ciltlerin nemini azaltıcı ve cildi besleyici gibi birçok cilt problemini iyileştirir. Özellikle botoks yapmayı düşünen bireyler için muz maskesi uygun bir tercih olur. Muz maskesi sayesinde cilt yaşlanma belirtilerine karşı uzun süre korunur.
Muz Maskesi Nasıl Yapılır?
Muz maskesinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildinizde oluşan problemleri hızlı bir şekilde onarır.
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy muz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 fincan sade yoğurt
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine ilk olarak muzu alın ve çatalla ezin. Muz püre kıvamına gelince balı ve yoğurdu içerisinde ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize sürün. Muz maskesi cildinizde 20 dakika kadar kalsın. Bu süre sonunda cildinizi ılık suyla temizleyin. Muz maskesini haftada 2 kere olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Muz maskesi sayesinde cildinizde ortaya çıkan kuruluk, pullanma ve kızarıklık sorunu yok olur.
1. Cildi Aydınlatacak Muz Maskesi Tarifi
Havaların çok sıcak ya da çok soğuk olması durumunda ciltte de bazı problemler oluşur. Bu problemler daha çok cildin nemini, ışıltısını ve parlaklığını kaybetmesi gibi. Bu tür cilt sorunlarını gidermek için cilt aydınlatıcı özelliği olan muz maskesini yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet muz
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine muzu ilave edin ve çatalla ezin. Muzu püre haline getirdikten sonra üzerine bal ve limon suyunu ilave edin. Bütün malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra cildinize muz maskesini sürün. Muz maskesini cildinizde 10 ya da 15 dakika kadar bekletin. Bu süre sonunda cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Muz maskesini haftada 2 kere olmak üzere cildinize uygulayabilirsiniz. Muz maskesini cildinize düzenli olarak sürdüğünüz zaman cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlar, cilt tonunu açar ve cilt tonunun eşitlenmesini sağlar.
2. Sivilce İçin Muz Maskesi Tarifi
Daha çok yağlı ciltlerde görülen sivilce sorunu, ciltte çok yağın birikmesi sonucu oluşur. Sürekli sivilce oluşumunu önlemeye çalışan yağlı cilde sahip olan bireyler, bunun için bazı kozmetik ürünler kullanır. Kozmetik ürünlerin bu konuda yetersiz kaldığı durumlarda, sivilce sorunu için muz maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet muz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Bir karıştırma kabına muzu koyun ve çatalla iyice ezin. Muz püre haline gelince içerisine zerdeçal tozu ve karbonatı ilave edin. Bütün malzemeleri tekrar iyice karıştırın. Karıştırıp, maske haline getirdiğiniz karışımı cildinize sürün ve 10 ya da 15 dakika cildinizde bekletin. Bu süre sonunda cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Muz maskesini cildinize uyguladıktan sonra sivilcilerden kurtulursunuz. Düzenli olarak muz maskesini uyguladığınız zaman sivilce oluşumunu da önlersiniz. Muz maskesini haftada 3 kere olmak üzere cildinize uygulayabilirsiniz. Muz maskesi artarsa 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
3. Cildinizi Besleyen Muz Maskesi Tarifi
Cildiniz bazı zamanlarda yıpranır ve sağlığını kaybeder. Bu tür ciddi bir cilt problemi yaşadığınız zaman doğal maskelerle cildinize vitamin ve mineral takviyesi yapabilirsiniz. Cildinizin vitamin ve minerallere ihtiyacı olduğu zaman muz maskesi çözüm olur. Muz maskesi sayesinde cildiniz, ihtiyacı olan doğal takviyeyi alır. Muz maskesi cildinizi uzun süre besler ve sağlığını korumasına yardımcı olur.
Malzemeler:
  • Yarım avokado
  • Yarım muz
Hazırlanışı:
Bir karıştırma kabının içerisine avokado ve muzu alın. İkisini de çatalla ezin. Muz ve avokado yumuşak bir meyve olduğu için hemen ezilir. Tüm malzemeleri krem kıvamına gelinceye kadar ezin ve daha sonra karıştırın. Muz maskesini cildinize sürün ve 15 dakika kadar cildinizde bekletin. Bu süreç sonrasında cildinizi ılık bir suyla durulayın. Muz maskesini düzenli olarak haftada 2 kere yapabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınız zaman, cildinizin ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri karşılar. Cildinizin daha nemli olmasını ve bu nemi uzun süre cildinizde muhafaza etmesini sağlar.
4. Kuru Ciltler İçin Muz Maskesi Tarifi
Genelde sivilce ve siyah nokta olmayan, gözenekleri belirgin olmayan kuru cildin kendine göre bazı problemleri var. Mesela kuru cildi olan insanlar, sürekli cildini nemsizlik sorununa karşı korumak ve sürekli nemlendirmek zorunda. Eğer kuru bir cildiniz varsa ve cildiniz uzun süre nemini korusun istiyorsanız muz maskesini düzenli olarak uyguladığınızda cildinize fayda sağlayabilirsiniz. Muz maskesi sayesinde kuru olan cildinize tekrar nem kazandırır ve yumuşak olmasını sağlar.
Malzemeler:
  • Yarım muz
  • Yarım bardak pişirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Çırpma kabının içerisine yarım muzu alın ve iyice ezin. Muz püre kıvamına gelince diğer malzemelerin hepsini üzerine ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Muz maskesini elde ettikten sonra cildinize sürün. Bu maskeyi cildinizde 15 dakika kadar bekletin ve süre sonunda cildinizi ılık suyla temizleyin. Cildinizin nem seviyesini arttırmak için muz maskesini cildinize her hafta 2 kere olmak üzere uygulayın.
5. Yağlı Ciltler İçin Muz Maskesi Tarifi
Çoğu insan yağlı bir cilt türüne sahip ve bu durumdan şikayetçi. Çünkü yağlı ciltlerde daha çok sivilce oluşur ve gözenekler daha çok belirgin olur. Yağlı olan cildinize kozmetik ürünler sürdüğünüz zaman cildinizin nem dengesini bozarak, olması gerektiğinden daha çok nemi alır. Cildinizin nem seviyesini en aza indirir. Bu nedenle özellikle yağlı cilde sahipseniz, mutlaka doğal maskelerden yardım alın. Bunun için muz maskesini düzenli olarak cildinize kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım muz
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yumurta beyazı
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine muzu alın ve iyice ezin. Daha sonra diğer malzemeleri muzun üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bütün malzemeler krema kıvamına gelince cildinize sürün. Cildinizde muz maskesini 15 dakika boyunca bekletin. Bu süre sonunda cildinizi bol suyla temizleyin. Muz maskesini haftada 2 kere yapabilirsiniz. Bir süre sonda cildinizde oluşan aşırı yağlanma azalır, cildinizin nem seviyesi düzelir.
6. Muz Maskesinin Kullanımı
Doğal maskelerden biri olan muz maskesini cilt problemleriniz için güvenle ve düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Muz maskesini cildinize sürerken dikkat etmeniz gereken noktalar,
  • Cildinize muz maskesini sürmeden önce cildinizi iyice temizleyin ve sonra maskeyi sürün.
  • Muz maskesini gülümseme çizgileri, göz kenarları ve gözaltına uygulamayın. Çok hassas alanlar olduğu için zarar verebilirsiniz.
  • Muz maskesini cildinize her hafta 2 kere olacak şekilde sürün.
Muz Maskesinin Faydaları
Muz maskesinin düzenli olarak kullanılmasında cilde çok büyük fayda oluşturur. Muz maskesinin diğer faydaları,
  • Muz maskesi yüze uygulandığı zaman botoks özelliği ile bilinir. Cildi hem nemlendirir hem de yumuşak olmasını sağlar.
  • Cildi gençleştirir. İçerisinde bulunan bazı vitaminler sayesinde cildin yaşlanma süresini geciktirir.
  • Muzun içerisinde bulunan B vitamini sayesinde, ciltte oluşan koyu renkli izlerin ve lekelerin giderilmesini sağlar. Cilt tonunu açar ve cildin tonunu eşitler.
Muzun içerisinde bol miktarda olan B vitamini ve potasyum minerali ile ciltte oluşan kırışıklığı giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder