27 Temmuz 2019 Cumartesi

Deniz Tuzu Peelingi


Uzun süreli tatillerde, düzenli olarak denize girildiği için saçlarımızın ve cildimizin daha sağlıklı göründüğünü fark etmişizdir. İşte bu etkiyi yaratan şey aslında deniz tuzu. Deniz tuzunu tek olarak aktarda bulabileceğiniz gibi çeşitli kozmetik markalarından deniz tuzlu losyonlar, kremler, peelingler alarak deniz tuzunun mucizelerinden faydalanabilirsiniz. Biz bu yazımızda deniz tuzunun faydaları ve özellikle deniz tuzu peelingi yapmanıza yardımcı olacak tariflere odaklanacağız.
Deniz Tuzunun Cilde Faydaları
Deniz tuzu her şeyden önce dolaşımı hızlandırdığı için şifalı bir madde; çünkü bir bölgedeki kan dolaşımının hızlanması demek o bölgeye daha çok oksijen gitmesi demek. Bu da o bölgedeki yaraların iyileşmesi, renk bozukluklarının düzenlenmesi ve akne gibi sağlıksız oluşumların engellenmesi anlamına geliyor.
Deniz tuzu kalsiyum, sülfür, demir, potasyum, klorit, magnezyum, bromit gibi çeşitli mineralleri içerdiği için cildin kendini yenilemesine yardımcı olur ve böylece ciltteki yaralar daha çabuk iyileşir, kusurlar daha çabuk düzelir.
Deniz Tuzu Peelingi Nasıl Yapılır?
Önceden de söylediğimiz gibi deniz tuzu içeren çeşitli bakım ürünlerini kozmetiklerde bulabilirsiniz. Ancak bu ürünler genelde çeşitli koruyucu ve kimyasallar da içerdiğinden gönül rahatlığıyla bunları kullanmak pek mümkün değil. Bunun yerine deniz tuzundan kendiniz peelingler yaparak faydalanabilirsiniz. Peelingler yalnızca yüze uygulanabileceği gibi isterseniz bacaklarınıza hatta tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz, ayrıca saç ve tırnak bakımında da kullanabilirsiniz. İşte bir kaç deniz tuzu peelingi tarifi:
1. Canlandırıcı Yüz Peelingi
Malzemeler: 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı deniz tuzu
  • 2 damla kayısı yağı
Yapılışı:
Önce tüm deniz tuzları zeytinyağı ile birleşene kadar karıştırın, ardından kayısı yağını ekleyin. Yavaş dairesel hareketlerle yüzünüze yedirerek sürdüğünüz karışımı 20-25 dakika beklettikten sonra yine dairesel hareketlerle durulayın.
Bu peelinge yatıştırıcı etki veren kayısı yağı ve deniz tuzu karışımıdır. Zeytinyağı ise hem cildi besliyor, hem de deniz tuzunun ciltte yaratabileceği kızarıklığı önlüyor.
2. Yatıştırıcı Yüz Peelingi
Malzemeler:
  • 4 çay kaşığı lavanta
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş ardıç tohumu
  • 1 çay bardağı deniz tuzu
  • Tüm malzemeleri karıştıracak kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Tüm kuru malzemeler karıştırıldıktan sonra onlara yetecek kadar zeytinyağı dökülerek peeling hazırlanır. Dairesel hareketlerle uygulanır ve 20-25 dakika sonra durulanır. Bu yüz peelingi içerdiği lavanta ve ardıç tohumu sayesinde cildinizi temizleyip yatıştıracaktır. Aktif sivilcelerinizin ve kızarıklıklarınızın olduğu günlerde bu peelingi gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.
3. Deniz Tuzlu Vücut Peelingi
Malzemeler:
  • Kokusuz,aromasız bir vücut losyonu
  • Deniz tuzu
Yapılışı:
Kullandığınız deniz tuzu miktarına bağlı olarak yeteri kadar vücut losyonu ile karıştırıp karışımı tüm vücudunuza uygulayınız. 5-10 dakika beklemesi yeterlidir, ardından durulayabilirsiniz.
Peki deniz tuzundan faydalanmak için illa bu tariflerden birini mi uygulamalısınız? Elbette hayır! Evde peeling hazırlamanın en güzel yanlarından biri içeriğin sizin ihtiyaçlarına göre şekillenebilmesi. Siz de deniz tuzu ve zeytinyağının içine istediğiniz doğrultuda yağları, esansları ekleyerek farklı etkiler gözlemleyebilirsiniz. Örneğin biberiye yağı selülit giderici etkisiyle bilinir, portakal yağı ise yağ yakıcı. Bunları da vücut peelinglerinizin içinde kullanarak aldığınız faydayı artırabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Yanıkların ve açık yaraların olduğu bölgelerde deniz tuzu kullanmamalısınız. Bu tür bir kullanım hem canınızı çok yakacak hem de yaraların iltihap kapmasına sebep olacak.
  • Deniz tuzu aşındırıcı etkiye sahip olduğu için göz altı gibi derinin ince olduğu noktalarda kullanmamalısınız. Aksi takdirde ciddi yanıklarla karşılaşabilirsiniz.
Deniz tuzu peelingi uygularken dairesel hareketleri ve peelingin yüzünüzde beklediği süreyi aşırı tutmamanız önemli. Bu uygulamalar sırasında cildinizde yanma, kaşıntı, kızarıklık gibi yan etkileri hissederseniz yüzünüzü hemen ılık suyla yıkayıp belirtilerin devamı durumunda bir doktora görünmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder