19 Temmuz 2019 Cuma

Limon Maskesi


Limon yoğun C vitaminine sahip bir meyve. Günlük C vitamini ihtiyacını sadece limondan sağlayabiliriz. Limon vücudumuza yararlı olduğu gibi, ayrıca cildimiz için de birçok cilt sorununa yararı bulunur. Ciltte oluşan bazı deformasyon için limon maskesi yapabilirsiniz.
Limon Maskesi Nasıl Yapılır?
Limon cilt için çok büyük bir şifa kaynağı. Limonu hem tüketerek hem de maskesini yaparak büyük fayda sağlarsınız. Bazı insanlar ciltleri için bitkisel malzemelerle hazırlanan maskeleri kullanır. Bu maskelerden biri limon maskesi. Limon maskesi yapmak için,
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı yeşil çay
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Limon maskesi için daha önceden temin ettiğimiz malzemeleri bir kaba koyun ve bütün malzemeleri iyice karıştırın. Cildinize sürülebilir kıvama gelince direkt olarak uygulayabilirsiniz. Ancak göz çevresine limon maskesini sürmeyin. Limonun asit içeren bir yapısı olduğu için göz çevresini tahriş ederek, zarar verebilir. Yüzünüze limon maskesini sürdükten sonra 3 dakika kadar bekletin. Daha sonra bir kat daha yüzünüze maskeden sürün. Bu sefer toplamda 10 dakika kadar maskeyi bekletin. Maskenin cildinizde kurulması lazım, bu zamana kadar maske cildinizde kalsın. En son aşamada cildinizi ılık suyla durulayın. Limon maskesini cilt deformasyonu için düzenli olarak haftada bir kere yapabilirsiniz.
1. Cilt Parlatıcı Limon Maskesi Tarifi
Cildinize çok vakit ayıramadığınız ve bakım yapamadığınız bazı zamanlar, cilt tepki vererek cansız bir hale gelir. Cildinizin tekrar eski canlılığına kavuşması için limon ve destekleyici farklı malzemelerden oluşan maskeyi cildinize sürebilirsiniz.
Malzemeler:
  • Bir buçuk yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Küçük bir karıştırma kabına bütün malzemeleri koyun. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Cilde sürülecek gibi yumuşak bir hale gelince cildinize sürebilirsiniz. Maske biraz sulu olursa limon sürerek daha iyi bir forma getirebilirsiniz. Ancak bu maskede de göz çevresine uygulamayın. Geriye kalan tüm alanlara maskeyi uygulayabilirsiniz. Limon maskesini cildinizde  15 – 20 dakika kadar bekletin, daha sonra cildinizi bol suyla yıkayın. Limon maskesinden sonra cildinizde biraz nem kaybı olursa nemlendirici sürebilirsiniz. Bu maskeyi cildinizi canlandırmak ve cildinizin parlamasını sağlamak için düzenli olarak haftada 2 kere yapabilirsiniz.
2. Sivilceler İçin Limon Maskesi Tarifi
Sivilceleri doğal bir şekilde yok etmek için limon çok ideal bir besin. Limonu direkt olarak sivilce olan kısma sürebilirsiniz ancak cildiniz çok hassas ise, cildinizi tahriş edebilir. Bunun için limon suyunun içerisine farklı malzemeler ilave ederek, daha çok faydasını arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine yumurta beyazını koyun ve köpürünceye kadar karıştırın. Ardından taze sıkılmış limon suyunun, yumurta beyazının üzerine ilave edin. Tekrar birlikte karıştırın ve cildinize sürün. Limon maskesi cildinizde 10-15 dakika kadar kalsın. Cildinizin daha derin kısmına kadar fayda sağlaması için bu süreyi tamamlayın. Bu süre bittiği zaman cildinizi bol suyla yıkayın. Limon maskesinin cildinize fayda sağlaması için haftada bir kere cildinize uygulayın. Yumurtanın beyazında bulunan vitamin sayesinde cildinizin pH değeri düzelir, dengelenir ve sivilce oluşumu engellenir. Limon maskesi sayesinde sivilcenin ciltte oluşturduğunu kırmızılık da yok olur.
3. Cilt Lekeleri İçin Limon Maskesi Tarifi
Ciltte oluşan lekeler herkesin hoşlanmadığı bir durum. Limon maskesi özellikle lekeleri yok etmede çok sık kullanılan bir yöntem. C vitaminine sahip olan limon sayesinde cilt tonunuzu birkaç tona kadar açabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı domates
Hazırlanışı:
Domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Küçük bir kasenin içerisine domates rendesiyle birlikte diğer malzemeleri de ilave edin. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Limon maskesini temiz olan cildinize sürün. Cildinize fayda sağlaması için 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla maskeyi cildinizden çıkarın. Limon maskesini haftada bir kere cilt lekeleri tamamen geçinceye kadar uygulamaya devam edin.
4. Cilt Yumuşatıcı Limon Maskesi Tarifi
Ciltte oluşan ölü derinin belirli zamanlarda ciltten arındırılmaması sonucunda cilt yumuşaklığını kaybeder. Cildinizin eski yumuşaklığını geri kazanması için cilt yumuşatma özelliği olan limon maskesini yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım avokado
  • Yarım yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • Yumurta beyazının yarısı
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine yarım avokadoyu alın ve ezin. Yumuşak bir hale gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Daha sonra avokadonun içerisine yumurta beyazını ilave edin ve köpürene kadar karıştırın. Tam bir yumuşak kıvam oluşunca, kalan diğer malzemeleri içine ilave edin. Bütün malzemelerle birlikte tekrar karıştırın. İstediğiniz yumuşak kıvama gelince cildinize göz çevresi hariç diğer kısımlara sürebilirsiniz.  Limon maskesi cildinizde yaklaşık 15 dakika kadar kalsın. Süre bitince cildinizi ılık suyla durulayın. Cildinizin daha yumuşak bir yapıya kavuşması için limon maskesini haftada 3 kere cildinize uygulayın. Avokadonun içerisinde bulunan A, D ve E vitaminleri ile cildinizde yumuşak bir etki sağlar. Yumurtanın beyazı da cildin daha sıkı olmasını sağlar ve gözenekleri sıkılaştırır.
Limon Maskesinin Kullanımı
Bütün meyve ya da sebze vücuda vücut ve cilt için doğal bir şifa oluşturur. Limonun içerisinde bulunan bol miktardaki C vitamini, asit ve pH değeri ile uzun yıllardır cilt için kullanılır. Bütün cilt problemleriyle savaşacak bir yapıya sahip. Özellikle her yaştan insanın sıkıntı yaşadığı sivilce, akne ve cilt lekelerini giderir. Limon maskesinin cildinize fayda getirmesi için sürekli yapmanız gerekir. Limon maskesini cildinize uygularken dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var. Mesela,
  • Limonun içerisinde yoğun miktarda bulunan asit ile maskeyi cildinizde çok beklettiğiniz zaman cildinizin tahriş olmasına neden olursunuz. İstediğiniz faydayı sağlamak için sadece belirlenen süre kadar cildinizde bekletin.
  • Limon maskesini cildinize sürerken sadece göz çevresi, gözaltı ve göz kapaklarına uygulamayın. Çünkü limonun asidik yapısından dolayı bu alanları tahriş edebilir.
  • Değişik malzemelerle yapılan limon maskesini cildinizin problemine göre uygulayın. Mesela cilt lekesini gidermek için kullanılan malzemeleri, sivilce problemi için kullanmayın.
  • Maskeden cildinizin ihtiyacı kadar fayda sağlamak için mutlaka düzenli olarak kullanın. İstediğiniz faydayı kalıcı olarak elde ettiğiniz zaman daha uzun aralıklarla limon maskesini tekrarlayabilirsiniz. Kalıcı etkiyi sağladığı zaman, süreyi siz belirleyebilirsiniz.
  • Limon maskesini cildinize sürmeden önce mutlaka cildinizi temizleyin. Cildinizde ne kadar fazla makyaj varsa hepsini çıkarın. Temiz bir cilde maske daha çok nüfuz eder ve fayda sağlar.
  • Limon maskelerini uyguladığınız zaman, hemen güneşe çıkmamaya özen gösterin. Çünkü limon suyu cildinize temas ettiği için zararlı güneş ışınlarına karşı daha duyarlı bir hale gelir. Bu nedenle limon maskesini daha çok akşam ya da uyumadan önce yapın.
Limon Maskesinin Faydaları
Limon cildiniz için tam bir şifa kaynağı. Bunun için limonu cildinizden mahrum bırakmayın. Limonla hazırlanan maskelerin faydaları,
  • Limon içerisinde bulunan vitaminlerle, ciltte zamanla oluşan mikropları temizler. Doğal bir antiseptik olduğu için cildinizde tonik rolü oynar.
  • Limon maskesini cildinize sürdüğünüz zaman sivilceleri kurutur ve sivilcelerin tekrar oluşmasını önler.
  • Limonun içerisindeki vitamin ile cildin pH dengesini ayarlar, eğer cildiniz çok yağlıysa cildinizi kurutur. Cildinizin yağ ve nem dengesini aynı seviyede tutar.
  • Cildinize ışıltı ve parlaklık kazandırır. Ayrıca cildinizi yumuşatarak, pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Ciltteki yağ dengesini sabitlediği için siyah noktaların oluşumunu engeller.
  • Ciltteki onarıcı özellikte olan hücreleri yeniler. Cilde güzellik katar ve genç görünmesini sağlar.
Cildinizi rengini açar ve renk tonunu eşitler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder