21 Temmuz 2019 Pazar

Limon Kabuğu Yağının Faydaları


Büyüklerimizin de dediği gibi birçok meyve ve sebzenin vitamini kabuğunda olabiliyor. Bu ürünler hem etli kısmı yenilerek tüketilebiliyor hem de kabuğu da tüketebiliyor. Bunlardan biri de limondur. Limon hemen hemen her yemekte kullandığımız ve neredeyse salatalarımızın da vazgeçilmezi olmuş bir sebzedir. Limon mutfaklarda yerini alırken aynı zamanda eskiden beri tıp tarihinde de kullanılan oldukça önemli bir sebzedir. Oldukça da büyük imparatorluklara şahitlik eden bir sebze olduğunu söyleyebiliriz. Tam olarak Türkiye’ye giriş tarihini bilemesek de ülkemizde oldukça önemli şehirlerde yetiştiriciliği mevcuttur. Ağaç kavunu olarak da geçen limon turunçgiller sınıfındadır.
Ülkemizde ılıman iklim gösteren şehirlerde yetiştirilen limon birçok alanda kullanılarak şifalı bitkiler arasına da girmiştir. Özellikle evlerde yapılan maskelerde iyi bir çözücü olduğu için sıkça kullanılır. Bunun haricinde tırnağınızdan tutun da saç telinize kadar faydası dokunan limonun en kullanılabilir hali ise limon kabuğu yağıdır. Limon kabuğu da içerik açısından oldukça fazla mineral ve vitamine sahiptir diyebiliriz. Hatta limon suyundan bile daha faydalı olduğu da bilinir. Limon kabuğu yağı oldukça yararı olan ve birçok alanda da kullanılmasıyla birlikte daha popüler hale gelen bir yağ türüdür. Şimdi bu yağ hakkında sizlerle bildiklerimizi paylaşalım
Limon Kabuğu Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir
Bağışıklık sistemi kendini koruması için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Özellikle hepimizin bildiği gibi C vitamini bağışıklık sistemini korumak için birebirdir. Ancak bunun en konsantre hali olarak sizlere oldukça etkili faydalar gösterecek olan en doğal ürün limon kabuğu yağıdır. Sizler de limon kabuğu yağından Kalsiyum potasyum gibi hücre yapısını oldukça güçlü tutacak elementlerden de yararlanabilirsiniz.
2. Hazımsızlığa İyi Gelir
Özellikle yemeklerden sonra çekilen hazımsızlıklar kimi zaman büyük sancılara sebep olmakla birlikte gaz sancısı da yapabilir. Yemeklerden sonra kullanılan limon kabuğunun yağı sayesinde sizler de hazımsızlık sorununuzu kolayca çözebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir bardak su ve bir kaç damla limon kabuğu yağı olacaktır.
3. Sindirime Yardımcı Olur
Sindirim sisteminde bulunan yapıların güçlü olması demek sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması anlamına gelir. Sindirim sisteminde bulunan mikroplar bakteriler ve bunun beraberinde hücrelerin yapılarının güçlenmesi için sizler de limon kabuğu yağını kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda sindiriminizin ne kadar kolaylaştığını fark edeceksiniz.
4. Kan Dolaşımını Hızlandırır
Baş ağrıları gibi birçok ani ağrıların sebebi kan dolaşımıyla ilgili olabilir. Bunun beraberinde önemli hastalıkların da sebepleri arasında kan dolaşımının yavaşlığı söz konusu olabiliyor. Ancak limon kabuğunun yağı sayesinde kan dolaşımınızı hızlandırabilir ve çeşitli rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz.
5. Sinüsleri Temizler
Özellikle burunda oluşan birçok enfeksiyon için birebir olan limon kabuğunun yağı kış aylarında kişilerin havadan solunum yoluyla aldıkları gazların burundan temizlenmesine ve daha rahat almasına yarar bu şekilde kişi rahatlar. Ve aynı zamanda çeşitli enfeksiyonların da önüne limon kabuğunun yağı sayesinde geçmiş olur.
6. Uykusuzluğa İyi Gelir
Birçok kişi uykusuzluk problemi yaşıyor, her ne kadar ilaçlar bu konuda yardımcı olsa da yan etkileri sebebiyle doğal yöntemler daha zararsız olabiliyor. Onlardan biri de limon kabuğu yağıdır. Limon kabuğu yağı sayesinde rahat bir uykuya dalabilirsiniz. Ve sayesinde de kaliteli bir sabaha uyanabilirsiniz.
7. Vücuttaki Toksinleri Temizler
Vücutta birçok hastalığa ve kiloya sebep olan etmen toksinlerdir. Yediklerimizin zararlı olanlarının vücutta birikmesi ve bir süre sonra depolanmaya başlanması, başta ödem olmak üzere birçok rahatsızlık yaşatır. Bu nedenden dolayı limon kabuğu yağı ile yapacağınız herhangi bir kürle birlikte sizler de vücudunuzda bulunan zararlı maddeleri bedeninizden uzaklaştırabilirsiniz.
8. Boğaz Ağrısına İyi Gelir
Nane ve limon ikilisi kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Ancak kimi zaman limonların mevsiminde toplanmışını veya sulu olanını bulmak zor olabilir. Limon kabuğu yağıyla birlikte sizler de bu ikiliyi tamamlayabilir ve bu şekilde boğazda bulunan enfeksiyonların vücuttan uzaklaştırılmasında yardımı olabilirsiniz.
9. Cilde İyi Gelir
İçeriğiyle birlikte kurutucu bir etkiye sahip olan limon kabuğu yağı yağlı ciltli olanlar için vazgeçilmez bir yağ dengeleyicisi olabilir. Ciltteki yağ oranını dengeleyerek kişinin daha gergin bir görünüm elde etmesine yardımcı olur. Ve düzenli kullanımda cildi sıkılaştırarak cildin yaşlanmasını da geciktirir. Özellikle sivilce problemi yaşayan kişiler limon kabuğunun yağını sivilceli alan uyguladıktan sonra kısa bir süre sonra kuruduğunu göreceklerdir. Bu da sivilceyi yok etmelerine yarayacaktır
10. Strese İyi Gelir
Aromalı bitkiler arasında bulunduğu için limon kabuğu yağı sakinleştirici bir etkiye de sahiptir. Hem kokusuyla hem de insanda uyandırdığı duygularda kişi kendini daha ferah hissedecek ve daha sakin hissedecektir. Aynı zamanda konsantreyi de artırdığı için daha verimli çalışma ortamı da sunacaktır. Eğer kişi bu özelliğinden faydalanmak istiyorsa limon kabuğu yağını oda spreyi olarak da kullanabilir.
Limon Kabuğu Yağının Kullanımı
Limon kabuğu yağının birçok sayamadığımız faydası vardır. Ancak farklı kullanım alanlarında sizlerle en popüler olanlarını paylaştık. Ancak uygun yere uygun şekilde uygulandığı zaman daha etkili bir sonuç alınacaktır. Eğer sizler de iç hastalıkların herhangi birinde bu ürünü kullanmak istiyorsanız öncelikle bir bardak suyun içerisine üç damla kadar limon kabuğu yağını damlatın ve iyice karışmasını bekleyin. Düzenli kullanım sonucunda olumlu sonuçlar alacaksınız. Ayrıca eğer deri yüzeyinde bu yağı kullanmak istiyorsanız limon kabuğu yağını sadece istediği bölgeye sürebilirsiniz. Ya da yüzün tamamına sürerek biraz beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Eğer sakinleştirici özelliğinden yararlanmak istiyorsanız limon kabuğu yağını damlattığı birkaç bardak suyu bir püskürtme kabı içerisine aldıktan sonra oda spreyi olarak kullanabilirsiniz.
Limon Kabuğu Yağının Elde Edilişi
Doğal yöntemlerle limon kabuğu elde etmek istiyorsanız birkaç malzemeyle bu işi yapabilmeniz mümkün. Adı üzerinde elde edilişi esnasında kullanacağınız ana malzeme limon kabuğudur. Ve bu karışımın yağ formunda olmasını sağlayan zeytinyağını da tedarik etmeniz gerekecektir. Bir tencerenin içerisine bir su bardağı kadar sızma yağı ilave edin. Ve suyun 70 dereceye kadar bu şekilde kaynatın. Ardından 4 5 adet taze olan limonları kabuğundan ayırın ve bu kabukları rendeleyin. Daha sonra 70 dercelik tencerenin içerisine bu kabukları ilave edin. Yaklaşık 5 6 saat bu şekilde beklemesini sağlayın. Ardından ince bir süzgeç ile ya da tülbentle birlikte bu suyu kabuklarından ayırın. Çıkan yağı bir kavanoza artık alabilirsiniz. İşte ev yapımı limon kabuğu yağınız hazır.
Limon Kabuğu Yağının Zararları
Her üründe olduğu gibi limon yağının da yanlış kullanılması ya da fazla kullanılması sonucunda bazı yan etkilere sebep olabilir. Bu kişide ciddi reaksiyonlar yaşatabilir. Eğer kişi hassas bir cilde sahip veya kuru bir cilde sahipse bu yağı sürmemelidir. Aksi halde ciltte kaşıntılar ve beraberinde de kızarıklıkların oluşması mümkündür. Eğer kişi iç hastalıklar için bu ürünü kullanacaksa da mutlaka belirtilen dozlara sadık kalmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder