11 Temmuz 2019 Perşembe

Hindistan Cevizli Kurabiye


Hindistan cevizi palmiyegiller ailesine bağlı olarak, tropik iklime sahip olan bölgelerde yetişen meyvesi bulunan bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi daha çok genel olarak tropikal iklime sahip olan bölgelerde yetişmektedir. Oval şekilde, kalın kabuklu bir meyvesi bulunmaktadır. Hindistan cevizi ağacının boyu yirmi metreyi geçmektedir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilmektedir. Aynı zamanda meyvesinin beyaz kısmı, özel bir işlemden geçirilerek taneler haline getirilir ve pasta, kek, tatlı süslemek için kullanılır. Hindistan cevizi meyvesinin suyundan tıp alanında yararlanılmaktadır. Genel olarak toz halinde satılır ve sert olan dış kabuğunun altında Hindistan cevizi sütü bulunmaktadır.
Hindistan cevizi çok besleyici, insan vücudunu güçlendirici ve aynı zamanda şişmanlatma özelliğine sahip olan bir meyvedir. Yüksek oranda yağ içermektedir ama bu yağ insan vücudu tarafından kolay bir şekilde sindirilmektedir. İnsan vücudu diğer yağlara göre hindistan cevizi yağından daha kolay bir şekilde yararlanmaktadır. Hindistan cevizi yağı hem görünüş olarak hem de kimyasal özellikleri açısından tereyağıyla arasında çok benzerlikler barındırır. Hindistan cevizi içeriğinde bütün amino asitler bulunmaktadır ve bu açıdan yüksek bir kalitede protein oranı içermektedir. Aynı zamanda potasyum, sodyum, kükürt ve magnezyum mineralleri açısından da yararlı bir besin kaynağıdır. Hindistan cevizi hem kuru hem de taze olarak her türlü formda kullanılmaktadır.
Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hindistan cevizi meyvesinin çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Hindistan cevizinin çok sert olan dış kabuğu daha olgun hale geldikçe rengi de değişmektedir. Hindistan cevizinin sert dış kabuğunun altında beyaz yenilebilir bir kısım bulunmaktadır ve içerisinde bir miktar su bulunmaktadır. Bu su bazı rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Bu nedenle hindistan cevizi suyunu mutlaka tüketmeniz gerekmektedir. Hindistan cevizinin uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda her yaştaki insanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir ve özellikle anne adaylarının hamilelik döneminde de tüketmesi gerekmektedir.
Hindistan cevizini hem taze hem de kuru bir formda güvenle kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin kurutulmuş halinin enerji oranı çok yüksektir.
Malzemeler 
  • 2 adet yumurta, 1 yumurtanın akı üzeri için ayrılacak
  • 1 paket margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı 
  1. Hindistan cevizli kurabiye yapımı için ilk olarak margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve bir yumurtanın sadece sarısını bir kaba koyarak, iyice karıştırın.
  2. Tüm malzemelerin iyice eridiğinden ve kurabiye hamurunun içerisine karıştığından emin oluncaya kadar karıştırın.
  3. Daha sonra hindistan cevizini ve unu kurabiye hamurunun içerisine ilave edin. Kurabiye unun ilave edilmesiyle birlikte daha katı bir hale gelecektir.
  4. Kurabiye hamurunu biraz katılaşınca yoğurmaya başlayın.
  5. Ardından kurabiye hamurundan küçük parçalar halinde koparın ve yuvarlayın.
  6. Elinizle şekil verdiğiniz kurabiye hamurunu tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve son olarak da hindistan cevizine batırın.
  7. Daha önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına kurabiye hamurunu koyun ve yaklaşık olarak yirmi beş dakika pişmesini bekleyin.
  8. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye pişirin.
  9. Daha sonra kurabiyenin piştiğinden emin olunca fırından çıkarın ve servise hazır hale getirin.
Hindistan Cevizi Nelere İyi Gelir?


Hindistan cevizi doğal besinler arasında yer alan çok faydalı bir besin kaynağıdır. Eskiden hindistan cevizi hint evlerinde birçok hastalığın tedavisine alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır ve günümüzde hala birçok tedavide kullanılmaktadır. Hindistan cevizinin insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır. Hindistan cevizi karbonhidrat açısından çok zengin bir besin kaynağıdır ve aynı zamanda yüksek bir oranda doymamış yağ içermektedir. Hindistan cevizinin içeriğinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu nedenle sindirimi de çok kolaydır. Yüksek bir oranda protein de içermektedir. Pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin gibi maddeleri ve ayrıca C, E, K vitaminlerini de içermektedir. Hindistan cevizi potasyum ve sodyum mineralleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır.
Hindistan cevizi aynı zamanda yüksek bir oranda doymuş yağ içermektedir. Hindistan cevizinin içeriğinde bulunan doymuş yağ tamamen zararsız bir özelliğe sahiptir. Doymuş yağ, orta derecede yağ asitleri içermektedir ve bu nedenle insan vücudu tarafından kolay bir şekilde emilmektedir. Hindistan cevizi içeriğinde yer alan doymuş yağ epilepsi ve alzheimer gibi beyinle alakalı hastalıkların tedavisine yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizinin içerisinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu özelliği ile insan vücudunda glikoz salgılanmasını yavaşlatır ve enerjiye dönüştürmesine yardımcı olmaktadır. Bu enerji insan vücudunda bulunan hücrelere aktarılmaktadır. Hindistan cevizi insan vücuduna sağlamış olduğu bu yarardan dolayı, diyabet hastalığının ortaya çıkmasını önler ve enzim sistemi üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.
Hindistan cevizinin sayısız faydaları arasında diyabeti engellemesi de bulunmaktadır. İnsan vücudunda bulunan kana insülin salgılayarak, glikoz seviyesini azaltmaktadır. Bu durum diyabet gibi bir hastalığın kontrol altına alınmasına yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker seviyesini düşürme gibi bir faydası da bulunmaktadır ve glisemik dengesinin kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır. Hindistan cevizi aynı şekilde insan vücudunda bulunan sindirim sistemi ve bağırsak sorunlarının tedavisinde de kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde birtakım besinlerin emilimi daha kolay bir şekilde sağlanmaktadır.
Hindistan cevizi içeriğinde yüksek oranda bulunan kinetin ve trans- zeatin sayesinde yaşlanmayı da geciktirmektedir. Hindistan cevizinin düzenli olarak tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliği bulunmaktadır. Bunun nedeni içeriğinde bulunan antiviral, anti fungal, anti bakteriyel ve anti parazitik özelliklerinin de var olmasıdır. Hindistan cevizinin yağını da düzenli olarak tüketebilirsiniz. Hindistan cevizinin yağ formu boğaz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonu ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavi etmesini sağlamaktadır. İnsan vücuduna çeşitli sebeplerle girmeye çalışan bakteri ve virüslere karşı da vücudun direncini, korumasını arttırmaktadır.
Özellikle spor yapan bireylerin, eritmekte çok zorlandığı karın yağlarının erimesine yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizi karın boşluğunda yer alan ve erimesi çok zor olan yağların daha hızlı yakılmasına katkıda bulunmaktadır. Karın boşluğunda yer alan fazla yağların sebep olduğu rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılmaktadır. Hindistan cevizi aynı zamanda insan vücudunda büyük oranda enerji sağlamaktadır. Aynı zamanda hindistan cevizi, fazla yağları yakarak, insan vücudunun enerjisinin artmasına yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizinin açlık hissini bastırma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Diyet yapan insanların en çok tercih ettiği besinler arasında hindistan cevizi gelmektedir. Çünkü hindistan cevizi tüketildiği zaman, iştah azaltıcı maddeleri insan vücuduna salgılamaktadır. Düzenli olarak hindistan cevizi tüketen bireyler hipoglisemi maddesinin etkisi ile birkaç saat açlığa karşı dayanabilmektedirler.
Olgun bir halde bulunan hindistan cevizi, midede bulunan fazla asit rahatsızlığının tedavisinde de oldukça etkili olmaktadır. Hindistan cevizinin suyu özellikle sindirim sistemi gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Mide ülseri, ishal, kusma, hazımsızlık ve kolit gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olmaktadır. İnsanlarda bazı durumlarda meydana gelen kusma durumunu önlemek için hindistan cevizi kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder