Hindistan
cevizi palmiyegiller ailesine bağlı olarak, tropik iklime sahip olan bölgelerde
yetişen meyvesi bulunan bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi daha çok genel
olarak tropikal iklime sahip olan bölgelerde yetişmektedir. Oval şekilde, kalın
kabuklu bir meyvesi bulunmaktadır. Hindistan cevizi ağacının boyu yirmi metreyi
geçmektedir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilmektedir. Aynı zamanda
meyvesinin beyaz kısmı, özel bir işlemden geçirilerek taneler haline getirilir
ve pasta, kek, tatlı süslemek için kullanılır. Hindistan cevizi meyvesinin
suyundan tıp alanında yararlanılmaktadır. Genel olarak toz halinde satılır ve
sert olan dış kabuğunun altında Hindistan cevizi sütü bulunmaktadır.
Hindistan
cevizi çok besleyici, insan vücudunu güçlendirici ve aynı zamanda şişmanlatma
özelliğine sahip olan bir meyvedir. Yüksek oranda yağ içermektedir ama bu yağ
insan vücudu tarafından kolay bir şekilde sindirilmektedir. İnsan vücudu diğer
yağlara göre hindistan cevizi yağından daha kolay bir şekilde yararlanmaktadır.
Hindistan cevizi yağı hem görünüş olarak hem de kimyasal özellikleri açısından
tereyağıyla arasında çok benzerlikler barındırır. Hindistan cevizi içeriğinde
bütün amino asitler bulunmaktadır ve bu açıdan yüksek bir kalitede protein
oranı içermektedir. Aynı zamanda potasyum, sodyum, kükürt ve magnezyum
mineralleri açısından da yararlı bir besin kaynağıdır. Hindistan cevizi hem
kuru hem de taze olarak her türlü formda kullanılmaktadır.
Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hindistan
cevizi meyvesinin çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Hindistan cevizinin çok sert
olan dış kabuğu daha olgun hale geldikçe rengi de değişmektedir. Hindistan
cevizinin sert dış kabuğunun altında beyaz yenilebilir bir kısım bulunmaktadır
ve içerisinde bir miktar su bulunmaktadır. Bu su bazı rahatsızlıklara da iyi
gelmektedir. Bu nedenle hindistan cevizi suyunu mutlaka tüketmeniz
gerekmektedir. Hindistan cevizinin uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar
sonucunda her yaştaki insanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir
ve özellikle anne adaylarının hamilelik döneminde de tüketmesi gerekmektedir.
Hindistan
cevizini hem taze hem de kuru bir formda güvenle kullanabilirsiniz. Hindistan
cevizinin kurutulmuş halinin enerji oranı çok yüksektir.
Malzemeler
- 2 adet yumurta, 1 yumurtanın akı üzeri için ayrılacak
- 1 paket margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Hindistan cevizli kurabiye yapımı için ilk olarak margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve bir yumurtanın sadece sarısını bir kaba koyarak, iyice karıştırın.
- Tüm malzemelerin iyice eridiğinden ve kurabiye hamurunun içerisine karıştığından emin oluncaya kadar karıştırın.
- Daha sonra hindistan cevizini ve unu kurabiye hamurunun içerisine ilave edin. Kurabiye unun ilave edilmesiyle birlikte daha katı bir hale gelecektir.
- Kurabiye hamurunu biraz katılaşınca yoğurmaya başlayın.
- Ardından kurabiye hamurundan küçük parçalar halinde koparın ve yuvarlayın.
- Elinizle şekil verdiğiniz kurabiye hamurunu tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve son olarak da hindistan cevizine batırın.
- Daha önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına kurabiye hamurunu koyun ve yaklaşık olarak yirmi beş dakika pişmesini bekleyin.
- Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye pişirin.
- Daha sonra kurabiyenin piştiğinden emin olunca fırından çıkarın ve servise hazır hale getirin.
Hindistan Cevizi Nelere İyi Gelir?
Hindistan
cevizi doğal besinler arasında yer alan çok faydalı bir besin kaynağıdır.
Eskiden hindistan cevizi hint evlerinde birçok hastalığın tedavisine alternatif
tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır ve günümüzde hala birçok tedavide
kullanılmaktadır. Hindistan cevizinin insan vücudu için birçok faydası
bulunmaktadır. Hindistan cevizi karbonhidrat açısından çok zengin bir besin
kaynağıdır ve aynı zamanda yüksek bir oranda doymamış yağ
içermektedir. Hindistan cevizinin içeriğinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu
nedenle sindirimi de çok kolaydır. Yüksek bir oranda protein de
içermektedir. Pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin gibi maddeleri ve
ayrıca C, E, K vitaminlerini de içermektedir. Hindistan cevizi potasyum ve
sodyum mineralleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır.
Hindistan
cevizi aynı zamanda yüksek bir oranda doymuş yağ içermektedir. Hindistan
cevizinin içeriğinde bulunan doymuş yağ tamamen zararsız bir özelliğe sahiptir.
Doymuş yağ, orta derecede yağ asitleri içermektedir ve bu nedenle insan vücudu
tarafından kolay bir şekilde emilmektedir. Hindistan cevizi içeriğinde yer alan
doymuş yağ epilepsi ve alzheimer gibi beyinle alakalı hastalıkların tedavisine
yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizinin içerisinde yüksek oranda lif
bulunmaktadır. Bu özelliği ile insan vücudunda glikoz salgılanmasını yavaşlatır
ve enerjiye dönüştürmesine yardımcı olmaktadır. Bu enerji insan vücudunda
bulunan hücrelere aktarılmaktadır. Hindistan cevizi insan vücuduna sağlamış
olduğu bu yarardan dolayı, diyabet hastalığının ortaya çıkmasını önler ve enzim
sistemi üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.
Hindistan
cevizinin sayısız faydaları arasında diyabeti engellemesi de bulunmaktadır.
İnsan vücudunda bulunan kana insülin salgılayarak, glikoz seviyesini
azaltmaktadır. Bu durum diyabet gibi bir hastalığın kontrol altına alınmasına
yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker seviyesini düşürme gibi bir faydası da
bulunmaktadır ve glisemik dengesinin kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır.
Hindistan cevizi aynı şekilde insan vücudunda bulunan sindirim sistemi ve
bağırsak sorunlarının tedavisinde de kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan
lifler sayesinde birtakım besinlerin emilimi daha kolay bir şekilde
sağlanmaktadır.
Hindistan
cevizi içeriğinde yüksek oranda bulunan kinetin ve trans- zeatin sayesinde
yaşlanmayı da geciktirmektedir. Hindistan cevizinin düzenli olarak tüketilmesi
durumunda bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliği bulunmaktadır. Bunun
nedeni içeriğinde bulunan antiviral, anti fungal, anti bakteriyel ve anti
parazitik özelliklerinin de var olmasıdır. Hindistan cevizinin yağını da
düzenli olarak tüketebilirsiniz. Hindistan cevizinin yağ formu boğaz
enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonu ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavi
etmesini sağlamaktadır. İnsan vücuduna çeşitli sebeplerle girmeye çalışan
bakteri ve virüslere karşı da vücudun direncini, korumasını arttırmaktadır.
Özellikle
spor yapan bireylerin, eritmekte çok zorlandığı karın yağlarının erimesine
yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizi karın boşluğunda yer alan ve erimesi çok
zor olan yağların daha hızlı yakılmasına katkıda bulunmaktadır. Karın
boşluğunda yer alan fazla yağların sebep olduğu rahatsızlıkların da tedavisinde
kullanılmaktadır. Hindistan cevizi aynı zamanda insan vücudunda büyük oranda
enerji sağlamaktadır. Aynı zamanda hindistan cevizi, fazla yağları yakarak,
insan vücudunun enerjisinin artmasına yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizinin
açlık hissini bastırma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Diyet yapan insanların
en çok tercih ettiği besinler arasında hindistan cevizi gelmektedir. Çünkü
hindistan cevizi tüketildiği zaman, iştah azaltıcı maddeleri insan vücuduna
salgılamaktadır. Düzenli olarak hindistan cevizi tüketen bireyler hipoglisemi
maddesinin etkisi ile birkaç saat açlığa karşı dayanabilmektedirler.
Olgun bir halde bulunan hindistan cevizi, midede
bulunan fazla asit rahatsızlığının tedavisinde de oldukça etkili olmaktadır.
Hindistan cevizinin suyu özellikle sindirim sistemi gibi rahatsızlıkların
tedavisinde de kullanılmaktadır. Mide ülseri, ishal, kusma, hazımsızlık ve
kolit gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı
olmaktadır. İnsanlarda bazı durumlarda meydana gelen kusma durumunu
önlemek için hindistan cevizi kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder