26 Temmuz 2019 Cuma

Nem Maskeleri


Dış görünüşüne önem veren insanlar özellikle cilt güzelliğine dikkat ederler. Cilt güzelliği ve cildin sağlıklı olması daha çok cildin nem, yağ oranı ile bağlantılı. Özellikle nem ve yağ oranı çok düşük olan kuru ciltler, çevresel etkenlerden daha fazla etkilenir. Kuru ciltler, ilerleyen yaşlara ortaya çıkan kırışıklık oluşumuna daha yatkın. Bu nedenle kuru cilde sahip olan kişiler cildine daha fazla bakım ve özen göstermesi gerekir.
Nem Maskeleri Nedir?
En çok bakım ve özen isteyen cilt türü, kuru ciltler. Kuru ciltleri hem sürekli nemlendirmeniz hem de bakım yapmanız gerekir. Cildinizde nemi sürekli korumak için bazı kozmetik ürünleri kullanabilirsiniz. Fakat kozmetik ürünler her cilt sorununuza çözüm olmayabilir. Bu nedenle cildinizin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallere doğal maskelerle ulaşabilirsiniz. Doğal ürünlerle nem maskesi yapabilir ve cildinize uygulayabilirsiniz.
Nem Maskeleri Nasıl Yapılır?
Nemsiz ve kuru ciltlerde daha çok kızarıklık, pullanma, daha kısa sürede tahriş olma ve güneş ışınlarına karşı duyarlılık gibi cilt problemleri sık sık görülür. Bu tür cilt problemlerini kalıcı olarak tedavi etmek için doğal malzemelerden yapılan nem maskelerini kullanabilirsiniz. Günlük cilt bakımınızı düzenli olarak yapmanız gerekir. Cildinizi soğuk, sıcak havalara karşı çok iyi korumalı ve cildinize nem takviyesi yapmalısınız.
Malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı hint yağı
Hazırlanılışı:
Küçük bir kabın içerisine zeytinyağını ve hint yağını dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bir pamuğa dökerek, cildinize uygulayın. Cildinizde yarım saat bekletin ve süre sonrasında cildinizi suyla temizleyin. Cildinizdeki yağların hepsini temizlemeyin, cildinizin nemi uzun süre koruması için biraz cildinizde yağın kalması gerekir. Bu nem maskesini haftada 3 ya da 4 kere yapabilirsiniz. Hint yağı cildinizi hem temizler hem de cilt lekelerinden arındırır. Zeytinyağı ise cildinizin yoğun olarak nemlenmesini sağlar. Yoğun neme kavuşan cildiniz dış etkenlere karşı daha korumalı olur.
1. Kuru Ciltler İçin Avokado İle Nem Maskesi Tarifi
Kuru ciltleri nemlendirmek için ve nemi uzun süre bünyesinde tutması için zengin içeriğe sahip olan nem maskelerin yapılaması gerekir. Bu ihtiyacı karşılayan avokado maskesini cildinize düzenli olarak yapabilirsiniz. Avokado maskesinin içerisinde bulunan vitamin ve minerallerle cildiniz hem beslenir hem de yumuşak bir yapıya kavuşur. Ayrıca içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde cildi sıkıştırır ve yaşlanma etkilerini uzun süre geciktirir.
Malzemeler:
  • 1 adet avokado
  • 1 çay kaşığı doğal bal
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine avokadoyu alın ve çatalla ezin. Avokadonun yumuşak bir yapısı olduğu için kısa sürede krema kıvamına gelir. Avokado krema kıvamına geldikten sonra içerisine bal ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve daha sonra cildinize sürün. Yarım saat kadar cildinizde avokado maskesini bekletin. Bu süre sonrasında cildinizi bol su ile temizleyin. Kuru cildinizi nemlendirmek için düzenli olarak kullanmanız gereken avokado maskesini haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Avokado maskesi sayesinde cildiniz ihtiyaç duyduğu nem oranına kavuşur.
2. Kuru Ciltler İçin Yumurta İle Nem Maskesi Tarifi
Kuru cildi nemlendirmek için en sık kullanılan malzeme yumurta. Yumurtanın içerisinde bulunan protein ile cildiniz yoğun bir nem kazanır.
Malzemeler:
  • 1 çay kaşığı doğal bal
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtayı bir kasenin içerisine alın ve iyice karıştırın. Ardından balı ve limon suyunu ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize sürün. Yumurta maskesini cildinizde 15 ya da 20 dakika bekletin. Bu süre sonrasında cildinizi bol su ile temizleyin. Bu maskeyi haftada 3 ya da 4 kere olmak üzere uygulayın. Yumurtanın içerisindeki yüksek protein ile balın cildi besleyici özelliği bir araya gelince cildinizin hem nemi sağlanır hem de sağlıklı bir cilde kavuşursunuz.
3. Kuru Ciltler İçin Yoğurt İle Nem Maskesi Tarifi
Kalsiyum oranı en yüksek olan besinler arasında ilk sırada yoğurt gelir. Yoğurt hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de cildiniz için nem sağlama görevi. Yoğurt sadece kuru ciltler değil, her cilt tipine uyum sağlayan bir malzeme. Yoğurtlu nem maskesini yakında takviye olarak kullandığınız malzeme de çok önemli.
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra cildinize yumuşak bir fırçayla sürün. Cildinizde maskeyi 15 dakika bekletin ve süre sonunda cildinizi bol suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 ya da 4 kere olmak üzere cildinize uygulayabilirsiniz.
4. Yulaf ve Yoğurt İle Nem Maskesi Tarifi
Kuru bir cilde sahip iseniz ve cildinizi doğal nem maskesiyle tekrar canlandırmak istiyorsanız bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine yoğurdu dökün ve üzerine yulaf ezmesini ilave edin. Bütün malzemeleri yumuşak bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Ardından uygun kıvama gelince cildinize sürün. Nem maskesini cildinizde 15 dakika kadar bekletin ve süre sonunda cildinizi ılık suyla temizleyin. Cildinize yoğun nem kazandıracak nem maskesini her hafta 3 ya da 4 kere tekrarlayın.
5. Hassas Ciltler İçin Bal ve Muz İle Nem Maskesi Tarifi
Cildin hassas olması yoğun olarak nemsiz kalmasının bir belirtisi. Kuru ciltler hassaslığa karşı daha duyarlı. Hassas cildinize nemi doğal nem maskesiyle sağlayabilirsiniz. Nem maskesinin içerisinde bulunan bal ve muz, cildinizi hem temizler, hem de nemlendirir.
Malzemeler:
  • 1 tane muz
  • Yarım yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine muzu alın ve çatalla ezin. Daha sonra muzun içerisine balı ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Ardından cildinize uygulayın ve cildinizde 15 dakika kadar kalmasını sağlayın. Bu süre sonunda cildinizi suyla temizleyin. Her hafta 3 ya da 4 kere nem maskesini uygulayabilirsiniz. Muz ve bal doğal nemlendirici özelliğine sahip olduğu için cildinize gereken nem takviyesini yapar. Cildinizi yumuşak bir yapıya kavuşturur.
6. Hassas Ciltler için Yumurta Akı ve Yulaf Ezmesi İle Nem Maskesi Tarifi
Hassas ciltler için bir nem maskesi tarifi de yumurta akı ve yulaf ezmesinden oluşuyor. 1 adet yumurta akını yulaf ezmesiyle karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin ve yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra su ile durulayın.
Malzemeler:
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine yumurtanın beyazını alın ve iyice çırpın. Ardından yulaf ezmesini yumurta beyazına ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize sürün ve 15 dakika kadar cildinizde bekletin. Bir süre sonra yumurtanın beyazı cildinizde kurumaya başlar. Bu süre sonrasında cildinizi bol su ile yıkayın. Nem maskesini her hafta 3 ya da 4 kere tekrarlanacak şekilde cildinize uygulayabilirsiniz. Zengin içeriğe sahip bu nem maskesi ile cildiniz yumuşak olur ve eski canlılığına kavuşur.
Nem Maskesi Kullanımı
Cildiniz eğer çok kuru ve hassas bir yapıdaysa, cildinizin canlı, sağlıklı olması için nem takviyesi yapmanız gerekir. Cildiniz nem ve yağ takviyesini zengin içeriği olan nem maskeleriyle yapabilirsiniz. Nem maskelerini cildinize uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar,
  • Cildinize nem maskesini sürmeden önce cildinizi iyice temizleyin. Eğer cildinizde makyaj varsa çıkarın. Temiz bir cilde nem maskesi daha çok fayda sağlar.
  • Cildinize nem takviyesi yapmak için nem maskelerini sürekli, her hafta yapmak gerekir. Her hafta 3 ya da 4 kere cildinize uygulamanız nem takviyesi için iyi bir zaman.
  • Nem maskesini göz çevresine zarar vermemesi için sürmeyin.
Nem Maskesinin Faydaları
Cildinize nem kazandırmak için nem maskesi yapmalısınız. Nem maskesinin cildinize faydaları,
  • Cildinizi yoğun olarak nemlendirir ve canlandırır.
  • Neme kavuşan cilt daha sağlıklı olur ve yaşlanma etkileri gecikir.
  • Cildinizde oluşan pullanma ve kızarıklık nem maskesi sayesinde kaybolur.
Cildinizi zararlı etmenlere karşı daha güçlü yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder