1. Havuç ve kuru üzüm: A vitamini sağlayan havuç kan
basıncınızı düşürmeye yardım eder ve sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar.
Kuru üzümün ise mükemmel antioksidan yararı vardır. Ananas da bağışıklık
sisteminizi geliştiren C vitamini sağlar. Sağlıklı bir abur cubur yapmak için
az yağlı sade yoğurdun içine biraz havuç rendeleyin, kuru üzüm ile doğranmış
ananas ekleyin.
2. Yoğurt ve kuru meyve: Yoğurt içerdiği kalsiyum ile
kemiklerinizi güçlendirir. İçindeki D vitamini ise yağsız kaslarınız için
mükemmel bir protein kaynağıdır. Yoğurdunuzu tatlandırmak için kurumuş meyve ya
da granola ekleyin.
3. Fesleğenli, Mozzarella peyniri ve domatesli
sandviç: Taze domates dilimi ve Mozzarella peyniriyle zenginleştirdiğiniz
sandviçinizi taze fesleğenle süsleyin.
4. Tarçınlı kabuklu yemiş: Karışık kabuklu yemiş
sadece protein sağlamaz, bunun yanında E vitamini de ekler. E vitamini de
Alzheimer hastalığı riskini düşürüyor. Tarçın da kan şekerinizi düşürür.
5. Meyve kebabı: İster ızgara isterse çiğ olsun
beslenmenize çeşitli meyveler eklemelisiniz. Mango ya da ananas gibi C vitamini
bakımından zengin olan tropikal meyve çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bunun
yanında taze çilek, beyaz üzüm ve yaban mersiniyle antioksidan tedavisi
hazırlayabilirsiniz.
6. Fırında yer elması kızartması: Lezzetli, A vitamini
deposu olan fırında yer elması normal kızartmadan daha sağlıklıdır. Sızma
zeytin yağı ile çiğ yer elmasını sıcak fırına atıp kızartın.
7. Sebzeli pide: Tam tahıllı pidenin içine
yerleştireceğiniz çiğ sebzelerle iyi bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Tam
tahıllar ile sebzeler içerdiği lifler sayesinde sindirim sisteminizi düzenler
ve enerji verir.
8. Kızarmış nohut: Nohut lif ve protein bakımından zengindir. Yağlı
kuruyemişlere mükemmel bir alternatif olarak nohudu kızartmayı deneyin.
Konserve nohutları süzün ve durulayın, sızma zeytinyağı ya da balzamik sirkeyle
karıştırın ve fırında kızartın. Tuz ve biber serperek yiyin…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder