5 Temmuz 2019 Cuma

Yeşil Çay İle Cilt Bakımı


Yeşil çay içerisindeki antioksidan ve anti inflamatuar maddeler sayesinde ciltteki yaşlanma faktörlerini ortadan kaldırır. Güneşin zararlı ışınlarından dolayı lekelenen cildi de yeniler ve cilt yanıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda hızlı bir kalori yakıcısıdır.
Yeşil Çayla Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Yeşil çayın antioksidan özelliği sayesinde günde 2 bardak yeşil çay ile cildinizdeki zararlı maddeleri vücudunuzdan daha çabuk atabilirsiniz.
1. Güneş Kremi ve Bakım Kremi Olarak Kullanılır

Güneşin zararlı etkilerin cildi korumak ve yaşlanmayı geciktirmek için güneşe çıkarken yeşil çaylı güneş kremleri kullanılabilir. Kırışıklıkları azaltmak ve yeni kırışık oluşumunu engellemek amacıyla yeşil çaylı günlük nemlendiriciler kullanılabilir. İçerisindeki antioksidan maddeler sayesinde cildin zarar görmüş hücrelerini temizleyip kırışıklık ve leke gibi durumlara karşı cildi korur.
2. Dinçleştirici Olarak Kullanın 
Eğer kendinizi gün içinde yorgun hissediyorsanız içtiğiniz yeşil çayın içerisine birkaç tane karanfil atın ve çayınızı böyle için. Veya çok açsanız çubuk tarçınlı yeşil çay tüketin. Enerjik hissetmek isterseniz de yeşil çayınızın yanında bir miktar bitter çikolata tüketebilirsiniz.
3. Sabahları Yaşanan Yüz Şişkinliği Sorununu Yok Etmek İçin Kullanın
Sabahları uyanınca vücut sıvısı bazen dengesini kaybetmiş olabilir. Bu durumda yüzde şişkinlik olur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için, yeşil çaylı buz küpleri hazırlayabilirsiniz. Bu küpler hem şişmeyi azaltacak hem de gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur.
Hazırlanan yeşil çayı biraz ılıttıktan sonra buz kalıplarına dökün. Ardından biraz buzlukta beklettikten sonra çıkarıp üzerine kürdan saplayın. Tekrar buzluğa koyun.  Bunu gece yatmadan veya sabah kalkınca yüzünüze sürün. Fakat buz yanığı oluşmaması için buzluktan çıkardıktan sonra bir süre bekletip yüzünüze öyle uygulayın.
4. Gözaltı Morluklarını Hafifletmek İçin Kullanın

Gözaltı morluklarına en iyi gelen şey K vitaminidir. Pek çok kozmetik ürününün içerisinde K vitamini görülür. Bu ürünleri çok para harcamak yerine evde daha basit yöntemlerle gözaltlarınızdaki morlukları engelleyebilirsiniz.
Bunun için demlenen yeşil çayın soğumasını bekledikten sonra yaprakları temiz bir beze sarıp 20 dakika gözünüzde bekletin. Eğer poşet çay kullanıyorsanız da poşetleri çıkardıktan sonra buzdolabında soğuttuktan sonra kullanın. Bunun için 20 dakikaya daha ihtiyacınız var. Uygulanan çayın soğuk olması oldukça önemlidir. Eğer soğuk olmazsa damarları genişletir ve yok etmek istenen morluk görüntüsü daha belirgin bir hal alır. 20 dakika bekledikten sonra göz çevreniz daha dinlenmiş bir durumda ve daha çok sıkılaşmış olacaktır. Her sabah bu işlemi uygulayabilirsiniz.
5. Sivilceler İçin Kullanın

Kateşin denen bir madde sivilcelere sebep olan bakteriyi engelleme özelliğine sahiptir. Bununla birlikte hormonal dengesizliği ortadan kaldırır. Yeşil çay bol miktarda kateşin içerir.
6. Güçlü Saçlara Sahip Olmak İçin Kullanın

Hava kirliliği, çeşitli kimyasallar gibi pek çok nedenden yıpranmış saçları eski gücüne kavuşturur ve daha parlak görünmesini kolaylaştırır. İçerisindeki E ve C vitamini sayesinde hem daha kısa sürede uzamasını sağlar hem de kepek oluşumuna engel olur.
Bunun için 4 tane sallama yeşil çayı 1 litre sıcak suyun içerisinde 1 saat bekletin. Ardından saçınızı şampuanla yıkayın. Hazırlanan bu suyu durulama suyu olarak da kullanabilirsiniz.
7. Daha Dinç Ayaklar İçin Kullanın
1 litre kaynamış suyun içerisine 1 büyük fincan yeşil çayı 20 dakika demlendirin. Ardından bu suyun içerisinde ayaklarınızı 15 dakika bekletin. Bu formül gün içinde yorulmuş ayakların dinlenmesine yardımcı olacaktır.
8. Doğal Peeling Olarak Kullanın

Yeşil çay yaprakları hem peeling etkisi sağlarken hem de rahatlamanıza neden olacaktır. Bunun için küvette doldurduğunuz suyun içerisine bir miktar yeşil çay eklemeniz yeterlidir.
9. Göğüs sıkılaştırıcı olarak kullanın

4 kaşık süzme yoğurdun içerisine 2 yemek kaşığı yeşil çay ekleyip güzelce karıştırın. Ardından bu karışımla göğüslerinize masaj yapın. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Ardından cilt sıkılaştırıcı bitkisel bir yağla tekrar masaj yaparak nemlendirin.
10. Yüzdeki Kızarıklıkları Engellemek İçin Kullanın

Bunun için yüzünüze 4 hafta süresince günde 2 kez %2 yeşil çay bulunduran bir krem sürün. Eğer bu kremlerden bulamıyorsanız ve kuru bir cildiniz varsa; 1 su bardağı kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyip kaynatın. Üstünü kapatıp 10 dakika bekletip süzün. Ardından 1 yumurta sarısını , 1 tatlı kaşığı çiçek balını ve 10 mililitre gliserinle karıştırın. Bir kavanoza döküp güzelce çalkalayın. Daha sonra bu karışımı kızarmış bölgelere pamukla uygulayın.
Bu yöntemle evde kendi kreminizi oluşturmuş olursunuz.
11. Doğal Yüz Toniği Olarak Kullanın

1 çay kaşığı yeşil çayı, 100 ml suyun içerisinde 5 dakika demlendirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra temizlenmiş yüzünüze bu karışımı uygulayın.
Yeşil Çay İle Hazırlanan Maskeler
1. Parlatıcı Yeşil Çay Maskesi
Malzemeler:
  • 1 poşet yeşil çay
  • 1 tatlı kaşığı doğal bal
Kullanışı:
Poşet çayı kesip içerisindeki yaprakları kaseye boşaltın. Ardından balı ekleyip güzelce karıştırın. Daha sonra temiz yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak bu karışımı sürün. 15 dakika bekletip ılık suyla temizleyin.
2. Yağ Düzenleyici Yeşil Çay Maskesi
Malzemeler:
  • 1 adet poşet yeşil çay
  • 2 çay kaşığı limon
Kullanışı:
Çayı demleyip soğutun. Soğuduktan sonra poşeti keserek çay yapraklarını kaseye boşaltın. Ardında limonla karıştırıp yüzünüze sürün. 10 dakika bekletip ılık suyla yüzünüzü temizleyin.
Fakat limon hassas ciltlerde kızarıklığa neden olacağı için göz çevrenize uygulamayın.
3. Yağlı Ciltler İçin Yeşil Çay Toniği
Malzemeler:
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi
  • 1 adet poşet yeşil çay
Kullanışı:
Yeşil çayı bir su bardağı içerisinde demleyin. Ardından bardaktan 3/4 miktarda yeşil çayı ayırın, ayrılmış kısmın üzerine sirkeyi ekleyip karıştırın. Bu karışımı temizlenmiş yüzünüze 10 gün boyunca uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder