23 Temmuz 2019 Salı

Kavun, Ispanak ve Üzümlü Smoothie Tarifi


Özellikle yaz aylarında insanlar hem ferahlatıcı ve serinletici hem de enerji verici içeceklere bir hayli ihtiyaç duyuyorlar. Bu noktada insan sağlığına zararlı ve sadece asidik özelliği nedeni ile serinleticiymiş gibi anlaşılan içecekleri tüketmek yerine tamamen sağlıklı besinler ile yapılan faydalı ve lezzetleri tüketmenin önemi de bir hayli artıyor. Özellikle kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie tamamen sağlıklı ve çok faydalı gıdalardan oluşan yapısı ve muhteşem tadı ile tam bir enerji kaynağı denilebilir. Hatta gün içinde çok yorulan ve kendini bitkin hisseden kişilerin enerjilerini geri kazanmak adına kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie tüketmelerinin de yararı bir hayli büyük oluyor. Bazı durumlarda da gün içinde çok fazla enerjiye ihtiyaç duyulacağı düşünüldüğünde ve çok yorgun düşüleceği hissedildiğinde sabah kalkar kalmaz bu smoothie hazırlanarak güne daha zinde bir başlangıç yapmak mümkün oluyor.

Kavun, Ispanak ve Üzümlü Smoothie Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 1 su bardağı kadar kavun (yaklaşık 150 gram)
  • 8 adet çiğ ıspanak yaprağı
  • 10 adet kırmızı üzüm
  • 1 su bardağı kadar su (yaklaşık 200 gram)
Hazırlanışı
  1. İlk olarak yeteri kadar kavunun kabuklarını soyup kavunu küçük küçük parçalara bölün. Ancak kavun seçerken çok olgun olmamasına özen göstermelisiniz.
  2. Sonrasında bir mikser alın ve içine bölmüş olduğunuz kavunlar ile ıspanak yapraklarını ilave edin.
  3. Ardından kırmızı üzümleri su ile iyice yıkayın. Sonrasında bu üzümleri de su ile birlikte mikserin içine ilave edin.
  4. Tüm malzemeleri mikserde tamamen küçülecek ve iyice sıvı kıvama gelecek biçimde karıştırın.
  5. Eğer tercih ederseniz içine bir miktar süt, yulaf sütü ya da yoğurt ilave edip yeniden karıştırabilirsiniz. En son karışımı bir bardağa alıp ihtiyaç duyduğunuz anlarda tüketin. Ancak her içeceği içmek istediğiniz zaman taze olarak hazırlamaya özen gösterin. Önceden hazırlayıp kenarda bekletmek çok sağlıklı olmayacaktır.

Kavun, Ispanak ve Üzümlü Smoothie Nelere İyi Gelir?

Herkes bazen gün içinde ekstra enerjiye ihtiyaç duyar. İşte bu yüzden kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie hazırlayıp içmek şahane bir yöntem olur. Çünkü kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie insana bol miktarda enerji vermesinin yanı sıra kişinin yorgun olan kaslarının da dinlenmesine ve kendini toplamasına yardımcı olur. Bu yüzden çok yorgun bir günün ardından fiziksel anlamda yenilenmek isteyen kişiler için harika bir içecek alternatifi olur kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie. Hatta bununla da kalmayıp aynı zamanda çok besleyici bir ara öğün halini de alabilir. Kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie içildiği takdirde kişinin çok kısa bir süre içinde tüm bitkinliği ortadan kalkabilir ve kaybedilen güç geri kazanılabilir. Elbette kavun, ıspanak ve üzümlü smoothie kas yorgunluğuna bir hayli fazla iyi gelir. Fakat eğer ki kronik ve sürekli meydana gelen, hiç geçmeyen bir kas yorgunluğuna sahip iseniz bunun için kesinlikle hiç vakit kaybetmeden bir doktora başvurup tedavi olmanızda fayda vardır. Çünkü kas yorgunluğunuzun başka bir takım sebepleri de bulunuyor olabilir. Bu konuda dikkatli olunması ve kişinin kendi vücudunu iyi bir şekilde takip etmesi gerekir.

Kavun Nelere İyi Gelir?

Muhteşem lezzeti ile bildiğimiz ve yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan kavun elbette insan sağlığı için serinletici etkisinin yanı sıra çok da faydalı. Çünkü kavunun içinde bol miktarda karbonhidrat, vitamin ve mineral bulunuyor. Kavunun bu çok bilinmeyen özelliği onu bir hayli faydalı ve etkili bir besin haline sokuyor elbette. Bu özelliği sayesinde çok besleyici bir meyve olan kavun aynı zamanda eklem iltihapları için de çok ama çok iyi gelen bir meyve. Hatta kavunun gut hastalığını önlemeye yardımcı olduğunu bile söylemek mümkün. Aslında kavun tam anlamı ile doğal detoks. Bunun yanı sıra örneği kas yorgunluğu ve sinirsel yorgunluk olduğunda -ki yoğun ve stresli bir iş yaşamınız var ise ve büyük bir şehirde yaşıyor iseniz bu kaçınılmaz- kesinlikle iyileştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahip oluyor. Bu yüzden bazı besinleri tüketerek dinlenmek ve enerji toplamak istediğinizde öncelikli olarak kavunu gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Ispanak Nelere İyi Gelir?

Çizgi filmler sayesinde tüm çocukların hafızalarına en sağlıklı ve en faydalı besin olarak yerleşen ıspanak elbette insan vücudu için çok yararlı bir sebze. Özellikle ıspanağın kas sağlığı için çok ama çok etkili olduğunu söylemek mümkün. Ispanağın kaslara iyi gelmek için pek çok geçerli sebebi var. Çünkü ıspanağın içinde bol miktarda nitrat bulunuyor. Nitrat da vücuttaki protein sentezini arttırabilen bir madde. Bu yüzden de insan vücudundaki kas dokusunun güçlenmesi bir hayli hızlı ve etkili oluyor.
Herkesin bildiği üzere ıspanak kalsiyum açısından en zengin olan sebzelerden de bir tanesi. Bu yüzden de kalsiyum iyonları bol miktarda salgılanarak kaslar için faydalı birer etkiye dönüşüyor. O yüzden kas sağlığı ve özellikle kas yorgunluğu için kalsiyum alma ihtiyacı hissedildiğinde mutlaka ıspanağa başvurulması gerekiyor. Bu gerçekten çok etkili olacaktır. Bunların yanı sıra ıspanağı özellikle çiğ tüketmek gerekiyor. Her ne kadar pek çok sebzenin çiğ tüketimi çok yaygın olmasa da aslında çiğ halleri insan sağlığı için çok daha faydalı olabiliyor. Bu yüzden damak tadı için çok aşina olmayabilir ancak ıspanağı çiğ tüketmeyi denemek gerek. Tabii çiğ tüketim sadece marul gibi ıspanak yaprağı yemeği kapsamıyor. Suyunu sıkmak da çok etkili bir yöntem olabiliyor. Ayrıca unutulmamalıdır ki bitkilerden alınan kalsiyum sütten ya da çeşitli süt ürünlerinden alınan kalsiyumdan çok ama çok daha fazla faydalı ve etkili. O yüzden ıspanak tüketimini arttırmanın da büyük yararı var insan sağlığı için.

Üzüm Nelere İyi Gelir?

Küçük bir bal parçası gibi görülebilecek bir lezzete sahip olan üzüm de oldukça faydalı meyvelerden bir tanesi. Özellikle dikkat edilirse eğer atletlerin bol miktarda yaş üzüm ve kuru üzüm tükettiği görülebilir. Çünkü üzüm gerçekten enerji vereni yorgunluğu dindiren ve vücudu güçlendiren bir meyve. Ancak uzmanlar özellikle kırmızı üzümün ve mor üzümün tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Çünkü koyu renkli üzümlerin içinde diğerlerine oranla çok daha fazla antioksidan oluyor ve bu yönleri ile insan sağlığı için çok daha fazla yararlı oluyorlar.
Benzer şekilde üzümün içinde bol miktarda potasyum ve magnezyum da bulunuyor. Bu özelliği de üzümü kas ağrılarını, kas yorgunluğu ve genel yorgunluğu dindirmede etkili bir besin haline getiriyor. Örneğin çok yorulduğunuzu ve daha fazla hareket edemeyeceğinizi hissettiğinizde üzüm tüketmenin çok fazla faydası olduğunu denediğinizde siz de fark edeceksiniz. Hatta beslenme uzmanları ve doktorlar insanların güzel ve zinde bir gün geçirmek adına güne bir miktar üzüm ve bir miktar fındık ile başlamalarını tavsiye ediyorlar. Bunlara yulaf ezmesinin eşlik etmesi de çok faydalı oluyor. Eğer böyle bir öğün ile güne başlanır ise gün içinde ihtiyaç duyulacak tüm enerji henüz güne başlamadan önce vücuda depolanmış oluyor. Bu sayede gün içinde çok daha dinç olduğunuzu hissedebilir ve kolay kolay yorulmadığınızı fark edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder