17 Temmuz 2019 Çarşamba

Okaliptüs Yağının Faydaları


İlaç kullanımları bu sayede giderek azalıyor. Çünkü artık insanlar doğanın bizlere sunmuş olduğu nimetlerin farkına vardılar. Bu farkındalık sayesinde artık yan etkisi olmayan çözümlerle hastalıklarınızı iyileştirebilirsiniz. Eğer doğru ürünü doğru şekilde kullanırsanız bu hastalığınıza faydası olacak ve kısa süre içerisinde de gözlemleyeceksiniz. Bu eşsiz şifalı ürünlerden biri de okaliptüstür. Okaliptüs genelde koku sektöründe sıklıkla kullanılan bir ağaç türüdür. Okaliptüs ağacına ve ürünlerine her mevsim rastlamak mümkündür. Dört mevsimde de yetişen ve asla yapraklarını dökmeyen okaliptüs ağacı Akdeniz sahillerinde de rahatlıkla üretilip piyasaya sunuluyor.
Dünyanın en uzun ağacı kategorisinde yer alan okaliptüs ağacı aynı zamanda oldukça su ihtiyacı olan bir ağaçtır. Neredeyse bin litrelik suyu gövdesine çekebilecek güçte olan okaliptüs ağaçlarından toplanan yapraklar genelde koku olarak kullanılır. Ya da ağız ferahlatıcı etkisi bulunan şekerlerin içerisinde okaliptüs aromasına rastlamak yine mümkündür. Ancak bilinmeyen bir çok faydası da mevcuttur. Şimdi sizlerle bu faydalardan bahsedelim.
Okaliptüs Yağının Faydaları
1. Öksürüğe İyi Gelir
Eski dönemlerde yer alan şifacılar, okaliptüs ağacından elde edilen yağın en çok verim verdiği hastalığın öksürüğe iyi geldiğini söylüyor. Bunun haricinde balgam söktürücü etkisiyle birlikte boğazları da temizleyerek kişinin öksürmesine neden olan faktörleri ortadan kaldırır. Okaliptüs yağıyla yapılan buhar banyosu kişinin öksürüğünün geçmesine yardımcı olacaktır. Bir tas suyu kaynattıktan sonra içerisine okaliptüs yağı damlatın ve bu şekilde bir havlu yardımıyla bu havayı soluyun. Akciğerleri canlandırarak daha rahat nefes almanızı sağlar.
2. Alerjiye İyi Gelir
Birçok insan günümüzde bazı maddelere karşı alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu hem kişinin sağlığını tehlikeye atan bir durum hem de kişinin bazı hareketlerini kısıtlayan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Alerjik reaksiyonlar için genelde belirtileri azaltmaya yönelik ilaçlar piyasada bulunur. Ancak okaliptüs yağı kişide oluşan reaksiyonları azaltarak geçirmeye yönelik bir şifalı yağdır. Yine buhar banyosunda okaliptüs yağını kullanarak kullanabilirsiniz.
3. Kas Ağrılarına İyi Gelir
Kas ağrıları kimi zaman kişinin hareketlerini kısıtlayabilen bir durumdur. Bunlar için kas gevşeticiler kullanılıyor olsa da okaliptüs yağı sayesinde doğal bir çözüm üretebilirsiniz. Okaliptüs yağı ile yapılan masajlar kas ağrılarına ve spazmlara iyi gelecek kısa süre içerisinde ağrılarınızdan kurtulmanıza neden olacaktır. Aynı zamanda kişi bunu kullanırken mutlaka herhangi bir yağla da seyreltmesi gerekecektir. Aksi halde deride hassasiyet oluşmasına neden olabilir.
4. Böcekleri Uzaklaştırır
Keskin kokusu sayesinde hem odalarınızda oda spreyi olarak kullanabilir hem de böcekleri de bu şekilde uzaklaştırabilirsiniz. Okaliptüs yağından oldukça olumsuz etkilenen böcekler o bölgeye gelmeyecektir. Aynı zamanda yaz aylarının müdavimlerinden olan sivrisineklerden çocuklarınızı korumak için de okaliptüs yağıyla başka bir yağı karışım haline getirerek bu şekilde çocuğunuzun bedenine sürebilir ve bu şekilde onu koruyabilirsiniz.
5. Yaralara İyi Gelir
Kuzey Afrika bölgesinde sıklıkla şifa veren bir ağaç olduğu için ekilen okaliptüs ağacının yağını sizlerde yaralarınıza ve enfeksiyonlu bölgeye sürebilirsiniz. Antiseptik özelliği sayesinde bölgede oluşan enfeksiyonun hızlı bir şekilde kurumasına ve bu sayede de steril bir durum oluşmasına neden olacaktır. Bunun haricinde kişi kullanmadan önce süreceği bölgede hassasiyet oluşmaması adına başka bir yağla seyreltmesini öneririz.
6. Kan Akışını Hızlandırır
Ferahlatıcı etkisiyle birlikte kişilerde kan dolaşımının daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine neden olur. Dolaşım sistemine büyük ölçüde fayda sağlayan okaliptüs yağı damarların boyutlarını genişlettiği için daha çok kanın vücutta dolaşmasına neden olur. Kronik halsizliği olan kişiler okaliptüs yağından faydalanarak kan dolaşımlarını hızlandırabilir ve kendini daha dinç hissedebilir.
7. Serinlemeye Yardımcı Olur
Şu sıcak yaz günlerinde en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri de serinlemektir. Serinlemek için kullanılan klima ve benzeri gibi aletler bazı kişilerde çarpıntıya neden olabilir. Bu da kişide bazı hastalıkların ortaya çıkmasını sağlar. Ancak okaliptüs yağının serinletici etkisi kişiye doğal bir ferahlık sağlayacaktır. Bir bardak suyun içerisine birkaç damla okaliptüs yağı damlatabilir ve bu şekilde bir püskürtme kabına alabilirsiniz. Vücudunuza sıktığınız zaman anında oluşacak olan ferahlamayı hissedebilirsiniz.
8. Zona Hastalığına İyi Gelir
Zona hastalığı eğer önlem alınmazsa kişinin ciddi sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilir. Zona hastalığının en doğal çözümü ise yine okaliptüs yağıdır. Okaliptüs yağının anti viral ve antiflamatuar etkisi sayesinde zona yaraları kısa bir süre içerisinde geçecektir. Bu şekilde belirtileri en aza indiren okaliptüs yağını bir küvetin içerisine damlatın bu şekilde içine girerek etkisini hissedebilmeniz gerekir. Düzenli kullanımda kişideki zona hastalığı iyileşme sürecine girecektir.
Okaliptüs Yağının Kullanımı
Okaliptüs yağı keskin bir kokuya sahip olan bir üründür. Kimi zaman bu koku doğru olarak kullanılsa da bazı durumlarda kişinin mide bulantısı yaşamasına da neden olabilir. Bu yüzden eğer okaliptüs yağını cilde uygulamak niyetinde iseniz mutlaka başka bir yağ ile seyreltmeniz gerekecektir. Cildinizin tahriş olmaması adına bu karışımı önce cildinizin küçük bir bölümünde denemelisiniz. Eğer herhangi bir reaksiyon oluşmuyorsa kişi istediği bölgeye uygulayabilir. Bunun haricinde buhar banyosu sayesinde kişi okaliptüs yağının ferahlığından da faydalanabilir. Aynı zamanda kendi evinizde okaliptüs yağıyla birlikte ferah bir hava katmak için oda spreyinizi de oluşturabilirsiniz.
Okaliptüs Yağının Elde Edilişi
Okaliptüs yağı okaliptüs ağacından elde edilen bir üründür. Yapraklar formundan dolayı istenilen etkileri direkt olarak hissettiremezler. Bu yüzden yağ formunda bulunan okaliptüs daha etkili sonuçlar verecektir. Okaliptüs yağını elde etmek üzere okaliptüs ağacının yaprakları toplanır. Bu her mevsimde gerçekleşebilir. Bundan sonra kişi bir tencere suyun içerisine bir bardak sızma zeytinyağı koyabilir ve bunun uzun süre kaynamasını sağlar. Daha sonrasında ise kişi okaliptüs yağını bir tülbente sararak bu sarılı olan tülbenti de bu tencerenin içine koyar. Daha sonra bu şekilde kaynamasını devam ettirir. Ve son olarak bir gece boyunca bu şekilde dinlenmesini sağlar. Ardından bir süzgeç yardımıyla süzülen bu karışım sonunda okaliptüs yapınız hazır hale gelir.
Okaliptüs Yağının Zararları
Okaliptüs yağı zehirlenmeye kadar ciddi yan etkiler gösterebilir. He üründe olduğu gibi bunu da dozunda kullanmak oldukça önemlidir. Ağız yoluyla direkt olarak alınması okaliptüs yağının vücutta zehir etkisi yapmasına neden olur. Bu yüzden mutlaka seyreltilmesi gerekir. Bunun haricinde kişi deri yüzeyine uygulamak istiyorsa da önce mutlaka başka bir yağla inceltmesi gerekecektir. Daha sonrasında derisinin küçük bir alanında bu karışımı denemelidir. Eğer kişide kızarıklık oluşmuyorsa bu karışımı dilediği alanda uygulayabilir. Hamile ve emziren annelerde hassasiyet daha fazla olacaktır. Bu nedenden dolayı kullanmadan önce mutlaka uzman bir hekime danışmalarında fayda olacaktır. Şeker hastalarında şekeri düşüren bir etkisi de olduğu için yine mutlaka uzman bir hekime danışılması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder