28 Temmuz 2019 Pazar

Nane Yağının Faydaları


Günümüzde alternatif tıbba olan ilgi giderek artıyor. Çünkü artık kimyasal maddelerle yapılan ilaçlar bünyelerde oldukça fazla yan etki gösteriyor. Ne yazık ki artık aldığımız gıdaların besin değeri fazla değil. Bu da bağışıklık sistemimizi ciddi derecede sarsabilir. Her ne kadar vitaminli besinler yediğini düşündüğümüz bir kişi de vitamin eksikliği çıkabilmektedir. Bu da artık gdolu ürünlerin giderek daha yaygın hale gelmesinden kaynaklıdır. Bu da bünyenin hassasiyetini artırmakta ve kişinin yan etkilerini daha çok görmesine neden olmaktadır. Durum böyle olunca artık insanlar doğal besinlere doğal ürünlere daha fazla eğilim gösteriyor. Gerek organik pazarlar gerek aktarlar bu konuda insanlara yardımcı olur. Her ne kadar mutfakta kullansak da aslında alternatif tıpta önemli bir yere sahip olan ürünlerden biri de nanedir. Nane genellikle baharat olarak kullanılır. Ancak nanenin her alanda kullanılması tarihe dayanmaktadır. Nanenin faydaları saymakla bitmez. Nane hem sağlık alanında hem kozmetik alanda hem de yemeklerde yerini alıyor. Ancak naneyi her zaman bulmak kolay olmayabilir. Bu da nanenin diğer formlarını kullanmamıza sebep oluyor. Naneyi mevsiminde bulamayan kişiler kuru nane ya da nane yağını kullanarak taze etkisinden faydalanabilirler. Şimdi sizlerle nane yağının faydalarını paylaşacağız
Nane Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Karın Ağrısına İyi Gelir
Özellikle regl döneminde çekilen regl sancılarına doğal en güzel çözüm nane yağıdır. Nane yağı ile yapılan herhangi bir çay yapıldığı takdirde karın ağrısını kolayca geçirir. Düzenli kullanımda mide ağrılarına da iyi gelir.
2. Ağız Kokusuna İyi Gelir
Özellikle ağız içinde bulunan bakterilerin oluşturduğu ağız kokusu hem kişiyi hem de çevresindekileri oldukça rahatsız eder. Bunun için en güzel ve doğal çözüm yine nane yağı olacaktır. Nane yağını bir bardak suyun içerisine birkaç damla halinden damlatın. Daha sonrasında bu suyla birlikte gargara yağın. Anında ferahlığı hissedeceksiniz.
3. Kas Ağrılarına İyi Gelir
Oldukça etkili olan kas gevşetici özelliği sayesinde hissedilen kas ağrılarına iyi gelecektir. Kas ağrılarının azalmasına ve kaslarda oluşan sertliğe iyi gelen nane yağı ile yapılacak olan masaj sayesinde rahatlamayı hissedeceksinizdir. Diğer kas gevşeticilerinden farkı hem doğal olması hem de cildi tahriş etmemesidir.
4. Tıkanmış Sinüsleri Açar
Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri de tıkanmış sinüslerdir. Soluk almada zorluk çektiren tıkanık sinüslerin açılmasına en etkili çözümü nane yağıdır. Boğazda oluşan tahrişi de onararak tıkanık olan sinüsleri açarak kişinin sinüslerini temizleyerek açar. Eğer kişi sadece şikayet anında değil düzenli olarak kullanırsa sinüs oluşumunu da engelleyebilir.
5. Ateş Düşürür
Ferahlatıcı özelliğiyle birlikte sadece içeceklerimizde değil aynı zamanda neredeyse havale geçirecek durumda olduğumuz zamanlarda bile nane yağının faydalarını görebilmeniz mümkün. Nane yağının bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlattığınız takdirde ateş düşürücü etkisini sizlerde bu karışımı içerek göreceksiniz.
6. İştahı Dengeler
Eğer kişi oldukça sık abur cubur yiyor ya da sık sık karnınız acıkıyorsa nane yağının etkisiyle birlikte iştahını dengeleyebilir. Hatta yemeklerde daha çabuk doymanıza bile neden olarak kilonuzun daha dengeli bir şekilde durmasını sağlayabilirsiniz. Sinüslerinize birkaç damla nane yağıyla birlikte masaj yaptığınızda etkilerini kısa süre içinde göreceksiniz.
7. Halsizlik
Stres çağında yaşadığımız gerçeğini bedenimizde hissediyor. Bedenimizde de oluşan yorgunluk sebebiyle kötü enerjilerin toplanması kişinin kendisini sürekli olarak halsiz hissetmesine neden olacaktır. Bunun en etkili çözümü ise nane yağıdır. Burun altına sürülen nane yağı sayesinde dikkatinizi daha çabuk toparlayabilir ve kendinizi daha dinç hissedebilirsiniz. Eğer cildinizde bazı hassasiyetler varsa bir mendile damlatıp koklamanız da yeterli oalckatır.
8. Saç Bakımına İyi Gelir
Her ne kadar iyi ürünler kullanıyor olsanız da bazen doğal bir canlılık elde etmek zor olabilir. Bunun için saçlarınıza nane yağıyla masaj uygulayabilir, birkaç yağ ile de karıştırıp maske hazırlayabilirsiniz. Nane yağı deride kalan şampuan ve benzeri gibi ürünlerin kalıntılarını hızlı bir şekilde temizler daha sonrasında ise saça doğal bir canlılık verir.
9. Cilde iyi Gelir
Özellikle enfeksiyonlu cilt sorunları yaşayan kişiler için birebir olan nane yağı kısa süre içerisinde cildinizdeki akneleri sivilceleri, egzamayı geçirerek hızlı bir şekilde cildi onarıma iter. Bu da daha pürüzsüz bir cilt elde etmenize neden olur. Ancak uygularken keskin bir kokuya sahip olduğundan başka yağlarla seyreltmeniz gerekebilir. Bu hem sizin yan etkilerinden etkilenmemenizi hem de başka yağlarından minerallerinden faydalanmanızı sağlar.
10. Güneş Yanıklarına İyi Gelir
Geçtiğimiz şu yaz aylarında insanların başına sıklıkla güneş yanığı sorunu gelebilir. Bu sorun hem görünüş olarak değil hem de ciltte bazı gerilmelere ve ağrılara neden olabilir. Bunun için nane yağının ferahlatıcı etkisini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde cildin hızlı bir şekilde onarılmasında da yardımcı olur.
11. Böceklerin Uzaklaşmasına Yardımcı Olur
Yaz aylarında özellikle pencerelerden giren sivrisinekler böcekler için kimyasal bir ilaç kullanmanıza gerek yok. Çünkü bir böceği uzak tutacak her türlü madde nane yağının içerisinde var. Kimyasal ilaçlar hem size hem de bulunduğunuz odaya kokusunu sindirerek olumsuz etkilere neden olabilir. Ancak nane yağı sayesinde böceksiz sineksiz rahat bir gün geçirebilirsiniz.
Nane Yağının Kullanımı
Her yağda olduğu gibi nane yağının da bir kaç kendine özel kullanım şekli mevcuttur. Eğer sizlerde nane yağının etkilerini cildinizde hissetmek istiyorsanız nane yağının yoğun kokusunu göz önünde bulundurarak birkaç yağla daha karıştırmanız gerekecektir .Bu şekilde cildinize uygulayacağınız nane yağının daha çok etkisini görebilirsiniz. Eğer nane yağını iç hastalıklar için kullanmak istiyor iseniz bir bardak suyun içine birkaç damla organik nane yağını damlatabilirsiniz. Bu şekilde tükettiğiniz takdirde kısa süre içinde etkilerini göreceksiniz. Aynı zamanda eklem ağrıları kas ağrıları içinde nane yağıyla birlikte masaj uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yine ferahlatıcı etkisiyle birlikte ağrılarınıza son verecektir.
Nane Yağının Elde Edilişi
Nane yağı nane bitkisinden elde edilir.Ancak bildiğimiz yeşil yaprakları oluşmadan önce çiçek halinde bulunan nane yağını yağmak için naneler çiçek halindeyken toplanması gerekir. Bu naneler iyice ayıklanır ve cam olmak şartıyla birlikte kavanoza koyulur. Üzerine bir bardak kadar sızma zeytinyağı koyulur. Bu nane bitkisine yağ formunu kazandırmak için önemli bir adımdır. Bu nedenden dolayı kişi mutlaka sızma tercih etmelidir. Bu şekilde yaklaşık beş altı hafta bu karışım bekler. Ardından bu karışımı bir tülbent yardımıyla bilikte süzmeniz gerekecektir. Süzdürülmüş olan karışım sizlerin evde elde edeceğiniz doğal nane yağınızdır.
Nane Yağının Zararları
Her üründe olduğu gibi fazla kullanımda nane yağının da yan etkilerinden bahsetmek mümkün. Nane yağını eğer kişi oldukça fazla kullandıysa yoğun ve keskin koku kişinin midesinin bulanmasına neden olabilir. Bunun haricinde kişi de bazı ani koku kaybı yaşama durumları da olabilir. Eğer kişi cildine uygulayacak ise öncelikle küçük bir alanında bunu denemesi gerekecektir. Herhangi bir reaksiyon oluşmadığı takdirde kişi bunu cildine uygulayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder