28 Temmuz 2019 Pazar

Elma Yağının Faydaları


Elma ve elmadan elde edilmiş yağ.
Elma yağının faydaları elmanın kendisi kadar önemli türden. Dünyanın hemen hemen her yerinde yetişebilen popüler bir meyve olması elmanın çeşitlerini ve kullanım alanını da bir o kadar şekillendiriyor. Tatlı olsun, ekşi olsun birçok elma türü olduğu gibi sağlığa olumlu etki yayan da önemli elma türleri vardır.
Elma, meyve olarak tüketilmesinin yanında çeşitli pasta ve kek tariflerinde de ana malzeme olarak kullanılır. Hatta yedikten sonra atılan çekirdeğinden elde edilen yağ da çeşitli kozmetik ürünleri, sabun, losyon, krem ve şampuan gibi ürünlerin yapımında son zamanlarda önem kazanmıştır.
Şimdi elma yağının faydaları nelerdir, hangi alanlarda nasıl kullanılır gelin bir de bu bilgilere bakalım;
Elma Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Kolajen Seviyesini Artırır
Elma yağı, içeriğindeki zengin çeşitlilikten kaynaklı son derece faydalı bir doğal şifa kaynağıdır. Bunlardan ilki elma yağında bulunan özel bir enzimin insan derisi içinde yer alan kolajen sentezinin üretimini artırıcı özelliğidir. Kolajen seviyesi yüksekliği ise cildimizin daha genç ve sağlıklı görünmesi için gerekli bir veridir. Önemli bir protein olan kolajen, cildin elastikliği ve yumuşaklığı için de olmazsa olmaz bir sentez olarak elma yağından doğal yolla elde edilebilir.
2. Yaşlanma Karşıtı Etki Yayar
Elma yağının kolajen seviyesini artırmadaki etkisi önemli bir yaşlanma karşıtı harekete dönüştürür kendini. Kolajen seviyesindeki artıştan kaynaklı cildin daha canlı ve parlak görünmesinin gerçekleştiği bir durumda da anti-aging etki yavaş yavaş deriden hücrelere ve tüm vücuda yayılır zamanla. Genç ve dinamik bir cilt yüzeyi ise sağlıklı bir vücudun göstergesi olduğu için zamanla yok olan kırışıklıklar ve cilt lekeleri hücre yenilenmelerini hızlandırır. Ve çeşitli cilt rahatsızlıklarının görülme riskini de minimuma indirir.
3. Zararlı Güneş Işınlardan Korur
Elma yağı güneşin zararlı etkilerinden korunmada sıkça tercih edilen doğal losyonlar sınıfına girer. Özellikle güneşe çıkmadan önce sürülen elma yağı, filtreleme özelliği ile güneş ışınlarından yayılan zararlı ışınların doğrudan vücuda emilimini engelleyerek bizleri bu ışınlardan oluşabilecek çeşitli hastalıklara karşı korur.
4. Daha Parlak Bir Cilt Görünümü
Elma yağı yaşlanma karşıtı etkisi ve zararlı UV ışınlarını filtreleme özelliğinin yanı sıra cilde parlaklık veren bir losyon olarak da kullanılır. Bu parlaklık ise elma yağının doğal içeriğinden gelmekle birlikte bugün birçok sanatçı ve fotoğrafçı tarafından tercih edilen bir görsel medya tekniğidir.
5. Yağ Asidi Deposu
Elma yağı, zengin bir besleyici kaynak konumundadır. Öyle ki, içeriğinde barındırdığı yağ asitleri sayesinde insan cildini besleyebilecek kapasiteye sahip bir doğal yağ asidi deposudur. Daha sağlıklı bir cilt ve bu sağlıklı cildin sağlığını korumak için gerekli olan yapısal enzimlerin hepsini elma yağında bulabilmemiz ne büyük şans.
6. Cilt Kanseri Karşıtıdır
Elma yağının belki de en önemli ve üzerinde özellikle araştırmalar yapılması gereken faydasıdır cilt kanserine karşı olan etkisi. Günümüzün en önemli hastalığı olan kanserin alt türlerinden sadece bir tanesi olan cilt kanseri hastalığının risk seviyesini azaltmada etkili olduğu tahmin edilmektedir elma yağının. Çünkü bilindiği üzere zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cilt zamanla cilt kanseri gibi önemli bir hastalık riskiyle karşı karşıya gelebilir. İşte elma yağının koruyucu bu etkisi de cilt kanseri riskini bir nevi minimuma çekiyor.
7. Cildi Tedavi Eder
Elma yağında bulunan özel proteinler ve enzimler sayesinde ciltte oluşabilecek çeşitli hastalık durumları önlenebildiği gibi mevcut yaralı veya hasarlı bölgeler de hızlıca onarım sürecine girebiliyor. Çünkü elma yağı cildi gençleştirir, parlaklık verir, onarır ve daha sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bunun için tek yapmanız gereken elmadan elde ettiğiniz yağı düzenli aralıklar ve dozlarla cilt yüzeyinize masaj etkisi yayarak yedirmenizdir.
8. Ciltte Oluşan Çatlakları Yok Eder
Cilt çatlakları başta hamile kadınlar olmak üzere bugün birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Elma yağının bir diğer mucizevi özelliği olan çatlak giderici ve onarıcı özelliği sayesinde artık eskisi gibi pürüzsüz bir vücuda sahip olmanız hayal değil. Özellikle hamilelik sürecinde esneyen bedenin çatlak oluşturmaması için düzenli aralıklarla elma yağı masajı yapılarak korunması mümkündür.
9. Akneleri Temizler
Elma yağı cilde büyük oranda olumlu etki sağlayan bir bileşen olarak akne problemi olan kişilerinde sıkça tercih ettiği tedavi seçeneklerinin başında gelir. Yağın içeriğinden gelen antioksidan etki ile cilt yüzeyindeki akneler temizlenir, azalır ve zamanla yok olur.
10. Aromatik Etki
Elma yağı koruyucu etki kadar estetik fayda sağlayan da bir şifa kaynağıdır. Özellikle parfüm ve losyonlar başta olmak üzere çeşitli krem, nemlendirici ve şampuanlarda dahi kullanılabilen elma yağı, zengin kullanım alanı ile tercih edilen önemli doğal yağlar sınıfına girer.
Elmanın Cilde Olan Faydaları
Yukarıda her ne kadar elma yağının cilde olan etkilerinden bahsetmiş olsak da meyve olarak elmanın da cilde olan etkilerini paylaşmak önemli bir paylaşım olacaktır;
  • Özellikle yeşil elma barındırdığı zengin lif ve antioksidan kaynağı ile içermektedir cildinizin elastikiyetini artırmada bir numaralı doğal şifa kaynağı konumundadır. Daha genç bir görünüme sahip olmak varken, daha az kırışıklıklar ile yaşama devam edebilmek varken hiç zaman kaybetmeyin deriz. Elma yiyin.
  • Yeşil elma yemenin yanı sıra maske olarak da kullanılan bir doğal besindir. Cilde hızlıca nüfuz eden yeşil elma nemlendirici etki yayarak cilt kusurlarını kapatmaktadır. Genel cilt dokusunun daha besleyici ve pürüzsüz olması da cabası.
  • Göz çevresinde oluşan koyu halkaların ortadan kaldırılmasında da elma oldukça etkili bir meyvedir. Göz çevresi sağlığı için tercih edin deriz.
  • Günde 1 adet tüketeceğiniz elma ile sivilce ve akne gibi çeşitli yüz lekelenmelerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz.
  • Daha güzel bir yüze kavuşmak için bolca vitamine sahip olan elmanın mucizevi gücünden faydalanmadan yatağa gitmeyin deriz, günde 1 elma şart.
Elma Yağı Nasıl Kullanılır?
Çeşitli kullanım önerileri olmakla birlikte sizlere en yaygın olan ve tercih edilen kullanım biçimini aktaracağız.
Yaklaşık 1 çay bardağı kadar suyun içerisine 3 – 4 damla civarı elma yağı damlatıyoruz. Suyla bir araya gelen elma yağını iyice karıştırdıktan sonra ise masaj etkisi yayarak cildimize uyguluyoruz.
Tamamen bitkisel ve doğal bir besin olduğu için elma yağının herhangi bir yan etkisi veya olası zararı bilinmemektedir. Özellikle cilt yüzeyinde kullanmanız size kısa sürede olumlu etki olarak yansıyacaktır.
Güzelliğe güzellik katan doğal antioksidan görevi gören elmayı yabana atmayın deriz. Bol bol tüketin.
Elma Yağının Zararları
Özellikle cilt yüzeyi lekelenmelerinde ve deri hastalıkları tedavisinde rahatlama hissi yayıp onarıcı etki yayan elma yağı, bazı özel durumlarda toksik bir maddeye dönüşebiliyor. Tam olarak neyden veya hangi durumlardan kaynaklandığı tespit edilemese de bu durumun herkeste yaşandığını söylemek yanlış bir yargı olacaktır.
Sonuçta her cilt ve beden kendi içerisinde belli özelliklere sahiptir. Bu sebeple de özellikle hamile kişilerin ve çocukların elma yağı kullanmadan önce uzman bir doktora danışmalarında fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder