Malzemeler
·
200 gr. ciğer
·
½ su bardağı kırmızı şarap
·
2 diş sarımsak
·
2 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 yemek kaşığı nar ekşisi
·
½ limonun suyu
·
tuz, karabiber
Tarif
·
Ezilmiş sarımsak ve şarabı bir sos kabına koyun, kaynamaya bırakın. Tereyağ
dışında kalan malzemeyi ekleyin ve sos kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
Tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.
·
Bu sırada dilimlenmiş ciğerleri ızgarada pişirin. Pişirme esnasında
ciğerlerin kurumasına ve suyunu kaybetmesine izin vermeyin.
·
Sosu ciğerlerin üzerine dökün ve sıcak olarak yanında patates püresi ile
servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder