9 Temmuz 2019 Salı

Böğürtlen Soslu Ciğer


Malzemeler
· 200 gr. ciğer
· ½ su bardağı kırmızı şarap
· 2 diş sarımsak
· 2 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yemek kaşığı nar ekşisi
· ½ limonun suyu
· tuz, karabiber
Tarif
· Ezilmiş sarımsak ve şarabı bir sos kabına koyun, kaynamaya bırakın. Tereyağ dışında kalan malzemeyi ekleyin ve sos kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.
· Bu sırada dilimlenmiş ciğerleri ızgarada pişirin. Pişirme esnasında ciğerlerin kurumasına ve suyunu kaybetmesine izin vermeyin.
· Sosu ciğerlerin üzerine dökün ve sıcak olarak yanında patates püresi ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder