5 Temmuz 2019 Cuma

Armut Maskesi


Armut Maskesi Nedir?
Armut maskesi, armut meyvesi kullanılarak yapılan doğal bir bakım maskesidir. Armut maskesi cildi ölü derilerden arındırır, genç ve sağlıklı gözükmesini sağlar, cildi parlatır ve temizler.
En zararsız peeling olan armut maskesi aynı zamanda gençleşmeyi sağlar. Haftada bir cilde uygulanan peeling, cilt yüzeyinde bulunan, cildin parlaklığını kapatan ve cilde kirli bir görünüm veren ölü derilerden arınmanın etkili bir yoludur.
1. Armut Maskesi Nasıl Yapılır?
Armut maskesi, ihtiyaca yönelik oluşturulmuş birden fazla armut maskesi tarifi ile mevcuttur. Tek bir çeşit armut maskesi yoktur, fakat genel bir armut maskesi yöntemi mevcuttur.
Malzemeler:
  • Bir adet armudun dörtte biri
  • Bir tatlı kaşığı kadar yoğurt
  • Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
Bir adet güzelce yıkanmış armut 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak rendelenir. Rendelenmiş armudun üzerine birkaç damla limon suyu ilave edilir. Ardından limonlu armut karışımının üzerine bir tatlı kaşığı kadar yoğurt ilave edilir. Daha sonra tüm malzemeler iyice yedirilerek karıştırılır. Yüz, uygun bir şekilde temizlenip kimyasallardan ve makyaj artıklarından arındırılır, ardından durulanır ve kurutulur. Kuru cilde hazırlanan armut maskesi karışımı özenle uygulanır. Göz çevresine maske uygulanmamasına dikkat edilir. Armut maskesi cilde uygulanırken dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanmalıdır. Maske kuruyuncaya dek 15 dakika ile yarım saat arasında beklenir. Ardından maske, yüze yapılan dairesel hareketler ve masajla dikkatli bir şekilde su ile yüzden çıkarılır.
2. Cilt Lekelerine ve Ciltteki Renk Değişimlerine Karşı Armut Maskesi Tarifi
Cilt lekeleriyle savaşmada etkin bir rol oynayan armut maskesi, ciltteki renk değişimlerine karşı da iyileşme sağlar.
Malzemeler:
  • 1 adet olgunlaşmış armut,
  • 1 tatlı kaşığı kadar sızma zeytinyağı,
  • 1 çorba kaşığı kadar yoğurt,
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat,
  • 2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Armut rendenin ince tarafı ile rendelenir. Derin bir kaseye alınır. Ardından sırasıyla zeytinyağı, yoğurt, karbonat ve limon suyu ilave edilir. Karışım iyice yedirilerek güzel bir şekilde karıştırılır. İyice karıştırılan lapa halindeki karışım temiz bir cilde özenle uygulanır. 15 ila 30 dakika arasında kuruyana dek ciltte kalan maske, kuruduktan sonra bol su ile yıkanarak temizlenir. Sürme ve yıkama aşamalarında dairesel hareketler uygulanır. Cilde masaj yapılarak etkin bir uygulama sağlanır. Armut maskesi haftada 2 kez akşamları yatmadan önce uygulanmaya müsaittir.
3. Güneş Lekelerine Karşı Uygulanan Armut Maskesi Tarifi
Armut maskesi, cilt lekelerinde olduğu kadar güneş lekelerinde de etkili bir çözümdür.
Malzemeler:
  • 1 adet büyük boy armut
  • 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt
  • Birkaç damla limon suyu
Bu tarifin uygulanması için iki yöntem vardır. Birincisi, bir adet büyük boy armutu dilimlere bölerek ardından bu dilimleri yüze yerleştirmek ve yarım saat boyunca beklemektir. Daha sonra yüz durulanmadan olduğu gibi kalır. Bir diğer yöntem ise armudu genel tarifte olduğu üzere hazırlayıp püre halinde cilde uygulamak ve gereken süre kadar bekletip ardından masaj yaparak çıkarmak. Daha çok tavsiye edilen yöntem ikinci yöntemdir. Yani püre halinde hazırlanan genel armut maskesi yöntemi. Çünkü bu yöntem ile cilde peeling yapma şansı vardır ve cildin ölü derilerden arındırılma işlemi gerçekleşir. Bu sayede cilt gençleşir ve kendini yeniler.
Armut Maskesinin Kullanımı
Armut maskesi ciltteki lekeleri temizlemeye ve cildin eski parlak, sağlıklı görüntüsünü ortaya çıkarmaya yarayan etkin bir doğal cilt bakım tekniğidir. Armut maskesinin ana işlevi, ciltte peeling etkisi yaratarak cildi ölü derilerden temizlemek ve yeni hücreleri açığa çıkararak aktiflenmelerini sağlamak. Bu şekilde cilt eski, sağlıklı ve genç görünümüne kavuşacaktır.
Ayrıca armut maskesi ellere, ayaklara, bacaklara, boyun ve gerdan bölgesine de uygulanır. Özellikle bacaklar için iyi bir peeling görevi görür.
Armut maskesi kullanımı için anahtar özellikler şunlardır:
  • Armut maskesi kullanımından önce cilt özenle uygun temizlik malzemeleri ile temizlenmeli, yıkanmalı ve tüm kimyasal ve makyaj artıklarından arındırılmaya dikkat edilerek durulanıp yıkanmalıdır. Armut maskesi kullanımından önce ciltte kirlilik bulunmamalıdır. Aksi takdirde armut maskesinin verimi azalır.
  • Cilt, maskeden önce kirliliklerden arındırılıp yıkanırken mutlaka ılık su kullanılmalı. Bu şekilde cilt yumuşar ve maskeye hazır hale gelir.
  • Armut maskesi yüze uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, maskeyi hafifçe bastırarak dairesel hareketlerle cilde uygulamaktır.
  • Armut maskesi ciltten çıkarılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, maskeyi hafifçe ovalayarak dairesel hareketlerle ciltten çıkarmaktır.
  • Armut maskesi ciltten çıkarılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, ılık su kullanımıdır.
  • Armut maskesi genellikle cilde haftada bir veya iki kez kullanım için uygun bir maskedir.
  • Armut maskesi ile birlikte gözlere birer dilim salatalık veya kivi konulması gözlerdeki yorgunluğu alacak ve dinçlik verir.
Armut Maskesinin Faydaları Nelerdir?
Armut maskesi diğer doğal peelinglere göre ciltte tahrişe en az neden olan ve en zararsız peeling yöntemidir. Armut maskesinin pek çok faydası vardır. Bu faydalar şu şekildedir:
  • Ciltteki ölü deriyi temizler ve ölü hücreleri atar
  • Ciltte tahrişe neden olmaz
  • Peeling özelliğiyle cildi yeniler ve sağlığına kavuşturur
  • Armut maskesi ciltteki lekeleri temizler
  • Armut maskesi cildin nem dengesini koruyucu özellik gösterir ve cilde direnç kazandırır
  • Armut maskesi içerdiği bileşenlerle yaşlanmayı geciktirir ve cildi gençleştirir
  • Armut meyvesi içeriğindeki zengin vitaminler sayesinde zaman içerisinde ciltte meydana gelmiş kırışıklıkların ve sarkmaların iyileşmesine ve önlenmesine yardımcı olur.
Armut Maskesinin Zararları Nelerdir?
Armut maskesinin sebep olabileceği tek zarar, göz çevresindeki hassas bölgeyi tahriş edebilme olasılığı olur. Armut maskesi göz çevresine uygulanmadığı takdirde hiçbir zararı yoktur. Yine de peeling etkisini gözlemlemek için yapılan hafifçe ovalama hareketlerine dikkat edilmeli ve fazla bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder