9 Temmuz 2019 Salı

Beurre Blanc Soslu Somon


Malzemeler
· 150 gr somon balığı
· 250 gr haşlanmış patates
· 100 gr brokoli
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· Yeterince karabiber
· Yeterince tuz
· Sosu için:
· 75 gr arpacık soğan
· 120 gr beyaz şarap
· 120 gr beyaz şarap sirkesi
· 500 gr tereyağı
Tarif
· Somona tuz ve karabiber ekleyip brokolilerle birlikte kaynayan suda 5-10 dakika kadar pişirin.
· Daha sonra brokoliyi haşlanmış patates ile birlikte çok az zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini de ekleyin.
· Sos için bir tavada beyaz şarap sirkesi ve beyaz şarabı arpacık soğan ile kaynatın. Suyunu çekince ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
· Somonu servis tabağına alın, yanına brokoli ve patates ekleyin. Hazır olan sosu somon üzerinde gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder