Malzemeler
·
150 gr somon balığı
·
250 gr haşlanmış patates
·
100 gr brokoli
·
2 yemek kaşığı zeytinyağı
·
Yeterince karabiber
·
Yeterince tuz
·
Sosu için:
·
75 gr arpacık soğan
·
120 gr beyaz şarap
·
120 gr beyaz şarap sirkesi
·
500 gr tereyağı
Tarif
·
Somona tuz ve karabiber ekleyip brokolilerle birlikte kaynayan suda 5-10
dakika kadar pişirin.
·
Daha sonra brokoliyi haşlanmış patates ile birlikte çok az zeytinyağında
soteleyin. Tuz ve karabiberini de ekleyin.
·
Sos için bir tavada beyaz şarap sirkesi ve beyaz şarabı arpacık soğan ile
kaynatın. Suyunu çekince ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak
eritin.
·
Somonu servis tabağına alın, yanına brokoli ve patates ekleyin. Hazır olan
sosu somon üzerinde gezdirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder