15 Temmuz 2019 Pazartesi

Andız Pekmezinin Faydaları


Andız daha çok bir çam ağacı cinsi olarak bilinir. Ülkemizde özellikle Akdeniz Bölgesi’nde Toroslar’da yetişir. Servigiller familyasına ait bir ağaç türü olan andızın meyvelerinin içerisinde sert bir çekirdek bulunur. Bu sert çekirdekten tespih yapılır. Andız ağaçlarının çoğalması için ardıç kuşuna ihtiyaç duyulur. Andız meyvesinin dış kabuklarını değerlendirmek için andız pekmezi yapılır.
Andız Pekmezi Nasıl Kullanılır?
Andız bitkisinin kabuklarından pekmez elde edilir. İnsan vücuduna birçok alanda fayda sağlayan andız pekmezinin içerisinde Hidroksimetilfurfural adında bir madde bulunur. Bu madde çok yüksek ısıya maruz kalmış olan yiyeceklerde ortaya çıkar. Aynı zamanda kanserojen ve gen yapısının bozulmasına neden olan zararlı bir madde. Bu nedenle andız pekmezi alırken düşük ısıda üretilmiş olmasına dikkat edin. Andızın meyveleri olgunlaşır ve olgunlaşan bu meyvelerin içeriğinde yer alan esansiyel yağ asitleri, zengin bir yapıya sahip olmasını sağlar. Esansiyel yağ asitleri içeriğinde yer alan antioksidan özelliğine sahip. Andız pekmezini direkt olarak ya da suyun içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz. Her gün düzenli bir şekilde çocuklar ve yetişkinler için iki yemek kaşığı ölçüsünde içebilirsiniz.
Andız Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
Çok yüksek ısıya maruz bırakılmadan, uygun şartlarda elde edilen andız pekmezi, insan vücudu üzerinde çok faydası bulunur. Vücut için birçok faydası olan andız pekmezinden yarar sağlayabilmek için düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.
1. Alerji, Sedef Ve Egzamaya İyi Gelir
İnsan vücudunun en önemli organlarından biri olan karaciğerle direkt olarak ilgili olan cilt hastalıkları, bazı durumlarda insanları rahatsız edecek bir seviyeye gelir. İnsanlarda en sık görülen deri hastalıklarının başında sedef ve egzama gelir. Sedef ve egzama deri üzerinde kızarıklığa, kabuklanmaya ve kaşıntıya neden olur. Deri hastalıklarının tedavisi için birçok ilaç kullanılır ancak bu ilaçların hiçbiri hastalığı tam olarak geçirmez. Sadece şikayetleri azaltır. Sedef ve egzamayı doğal bir şekilde tedavi etmek için, andız pekmezi içebilirsiniz. Andız pekmezini her gün düzenli bir şekilde 1 çorba kaşığı kadar tüketebilirsiniz.
2. Şiddetli Öksürüğü Keser
Özellikle yaz aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte, birçok salgın hastalık ortaya çıkar. Üst solunum yolu hastalıklarından olan nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarının ortak şikayetleri arasında şiddetli öksürük yer alır. Şiddetli öksürük çoğu zaman hastayı rahatsız eder. Bu nedenle şiddetli öksürük şikayetinin kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Şiddetli öksürüğü tedavi etmek bazen ilaçlarla mümkün olmaz. Bunun için daha kısa sürede tedavi eden andız pekmezini tüketebilirsiniz. Andız pekmezinin içerisinde yer alan vitaminler sayesinde şiddetli öksürüğü birkaç kere içtiğinizde boğazınızı yumuşatarak, öksürüğü kısa bir süre içerisinde keser.
3. Kanı Ve Karaciğeri Temizler
Kanın temiz olması için yediğimiz besinler çok önemli. Özellikle doğal ve sağlıklı besinlerin sürekli tüketilmesi gerekir. Bu besinler arasında hem kan yapıcı hem de kanı temizleme özelliğine sahip olan andız pekmezi ilk sırada yer alır. Andız pekmezinin içerisinde yer alan şifalı maddeler sayesinde kanı ve aynı zamanda karaciğeri temizler. Karaciğeri destekler ve korur. İşlevini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur. Andız pekmezini her gün düzenli bir şekilde 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.
4. Kalbi ve Damarları Korur
Kalbin işlevini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için kalbi destekleyen besinlerin daha fazla tüketilmesi gerekir. Kalbi koruyan ve destekleyen besinlerin başında andız pekmezi gelir. Doğal bir besin olduğu için kalbe büyük oranda fayda sağlar. Kalp sağlığı için andız pekmezi tüketebilirsiniz. Bunun için günde 1 yemek kaşığı düzenli olarak andız pekmezi içmeniz yeterli olur. Andız pekmezi aynı zamanda damarları koruma özelliğine de sahip. Böylede damar hasarı nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların oluşumunu önler.
5. Saç Dökülmesini Engeller
Saç derisinde ilerleyen yaşa ya da farklı sebeplere bağlı olarak saç oranında bir azalma görülür. Bu azalma ilerlediği zaman estetik görünümü bozar ve kişi kendini kötü hissetmeye başlar. Saç her insanı daha güzel gösteren önemli bir estetik tamamlayıcısı olarak nitelendirilir. Bu nedenle her insanın saçının temiz, bakımlı ve gür olması gerekir. Saç dökülmesi gibi önemli bir estetik sorunu tedavi etmek için doğal besinleri daha fazla tüketebilirsiniz. Bunun için andız pekmezi ideal bir besin. Andız pekmezinin içerisinde yer alan önemli vitaminler sayesinde saç dökülmesi kısa bir sürede durur. Saç dökülmesinin durması için her gün düzenli bir şekilde 1 yemek kaşığı andız pekmezi tüketmeniz gerekir. Andız pekmezi aynı zamanda saç derisi üzerine çıkan cilt sorunlarını da kısa bir sürede tedavi eder. Saç derisinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olarak, saçın daha gür çıkmasını sağlar.
6. Toksinleri Vücuttan Atar
İnsan vücudunda her gün düzenli olarak tüketilen besinlere bağlı olarak toksin ortaya çıkar. Toksin gibi insan vücuduna zarar veren maddelerin kısa bir süre içerisinde vücuttan atılması gerekir. Uzun süre vücutta kalan toksin insan vücuduna zarar verebilir. Bunun için doğal besinleri daha fazla tüketerek toksinlerin daha kısa sürede vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz. Doğal besinler arasında ilk sırada yer alan andız pekmezini her gün düzenli bir şekilde 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Andız pekmezinin içerisinde yer alan şifalı vitaminler sayesinde biriken toksinlerin insan vücudundan atılmasını sağlar ve aynı zamanda toksinlerin tekrar vücutta oluşumunu engeller.
7. Bağırsak Sisteminin Güçlendirir
Bağırsakların işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için sıvı ve lifli besinleri daha çok tüketmek gerekir. Bunun için andız pekmezini tüketebilirsiniz. Andız pekmezinin içeriğinde yer alan vitaminler sayesinde bağırsak sisteminin sağlıklı bir yapıda olmasına yardımcı olur. Bağırsakların tembel olmasını engeller. Özellikle bağırsaklarda ortaya çıkan parazitleri etkisiz hale getirir. Aynı zamanda ishal ve basur gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasını engeller. Bunun için düzenli olarak her gün 1 yemek kaşığı andız pekmezi tüketmeniz gerekir.
8. Romatizma Hastalığının Ağrılarını Hafifletir
Romatizma hastalığı genel olarak havanın çok sıcak ya da çok soğuk olmasından kaynaklanan bir sağlık sorunu olarak düşünülür. Ancak bu durum daha çok genetik ve vücut yapısı gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Romatizma hastalığında çok şiddetli ağrılar oluşur. Bu ağrıları hafifletmek bazen ilaç kullanımına rağmen yeteli olmaz. İlacın yeterli olmadığı durumlarda doğal besinler tüketebilirsiniz. Bu sayede romatizma hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan ağrıları hafifletebilirsiniz. Romatizma ağrılarını hafifletmek için doğal besinlerin arasında ilk sırada andız pekmezi yer alır. Andız pekmezinin içerisinde yer alan faydalı vitaminler sayesinde romatizma ağrıları hafifler ve ağrının şiddeti azalır. Bunun için her gün düzenli bir şekilde 1 yemek kaşığı andız pekmezi tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder