31 Temmuz 2019 Çarşamba

Çörek Otu Maskesi


Bakım ürünlerinin birçok çeşidi var ama en sağlıklı olanları doğal bitkilerden yapılmış olanları. Kimyasal bakım ürünleri gibi yan etkileri de olmaz ve daha ekonomiktir. Evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu doğal bakım ürünlerinden biri de çörek otu maskesidir. Çörek otunun faydalarını sıkça duymuşuzdur. Şifa deposu olan bir bitkidir. Bakım ürünü olarak kullanıldığında da faydaları saymakla bitmez. Cilt problemlerinin çoğuna çözüm bulur. Bu yazımızda da çörek otu maskesi nedir, kullanımı, nasıl yapılır, maske tarifleri, faydaları ve zararları nelerdir gibi konulara değineceğiz.
Çörek Otu Maskesi Nedir?
Çörek otu faydaları kanıtlanmış bir besin. Vücuda olan faydalarının yanı sıra cilde de birçok faydası var. Çörek otu maskesi doğal bir maske olduğu için hiçbir yan etkisi yok. Cilt lekelerine ve sivilce izlerine iyi geldiği bilinir. Antioksidan özelliği sayesinde cildimizi dış etkenlere karşı korur. Ayrıca çörek otundan yapılan çörek otu yağının da faydaları oldukça fazla. Çörek otu maskesi tam anlamıyla cildinizi kısa süre içinde yenileyen ve cildinize pürüzsüz bir güzellik katan maskedir. Cildi derinlemesine besler ve nemlendirir. Cildinizi daima genç bir görünümde kalmasını sağlar.
Çörek Otu Maskesi Kullanımı
Çörek otunu birçok cilt sorunununa fayda sağlamak için kullanabiliriz. Bunlar;
  • Sivilceler
  • Ciltteki lekeler
  • Kuru ciltler
  • Egzama, sedef hastalıkları
  • Ölü deriler
  • Geniş gözenekler
Çörek Otu Maskesi Nasıl Yapılır ?
Çörek otu maskesi cilt sorunlarına birebir gelir. Halk arasında çörek otu için sadece ölüme çözüm bulmadığı gibi söylentiler vardır. Faydasının saymakla bitmediği gibi birçok maske çeşidi de var. Çörek otu maskelerini uygulamadan önce cildinizde test edin. Doğal bir besin olduğu için yan etkisi olmaz ama yine de emin olmak gerekir. Kızarıklık ya da başka bir yan etki olmadıysa çörek otu maskesini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.
Cilt Lekeleri İçin Çörek Otu Maskesi
Sivilce izleri ya da güneş lekeleri kötü bir görünüme neden olur. Bu lekeleri çörek otu maskesi ile zamanla azaltabilirsiniz. Düzenli bir kullanım sonunda cildinizin lekelerden temizlendiğini fark edeceksiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
1. Öncelikle çörek otunu robottan geçirerek toz haline getirin. Evde kendiniz uğraşmak istemiyorsanız bir aktardan da toz çörek otunu alabilirsiniz.
2. Toz haline gelmiş çörek otunu bir kaba alın ve üzerine bal ilave edin.
3. Malzemeleri krem haline gelene kadar karıştırın.
4. Karışım hazır hale geldikten sonra kapalı bir kaba alın ve 4 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenme esnasında siz de cildinizi güzelce temizleyin ve kurutun.
5. Dinlenme süresi bittikten sonra karışımı göz çevreniz hariç cilt lekelerinin olduğu bölgelere parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Uyguladıktan sonra maskeyi 20 dakika bekletin. Bekleme süresi bitiminde cildinizi bol ılık su ile durulayın. Düzenli bir şekilde maskeyi yapmaya devam ederseniz cilt lekelerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
Sivilce Tedavisi İçin Çörek Otu Maskesi
Sivilceler cildimizde fazla yağ oluşumu sonucu ortaya çıkan bir cilt sorunu. Dış görünüşümüze de olumsuz etki eder. Psikolojik olarak da bizi kötü etkiler. Sivilcelerden kurtulmak için çörek otu maskesi birebir.
Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 damla limon suyu
  • 2 damla zeytin yağı
Hazırlanışı:
1. Çörekleri robot yardımı ile ya da tahta bir şeyin üzerinde ezin. Ezerken metal malzeme kullanmamaya özen gösteriniz. Çöreklerin un haline geldiğine emin olun.
2. Un haline gelmiş çörekleri derin bir kaba koyun. Üzerine balı ekleyin ve macun haline gelene kadar karıştırın.
3. En son olarak kalan malzemeleri de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
4. Karışım hazır hale gelince temizlenmiş cildinize uygulamaya başlayın. Temiz cilde uygulanan maske daha etkili sonuçlar elde etmenizi sağlar. Uygulama işleminden sonra maskeyi 20 dakika bekletin. Bekleme süresi bitiminde cildinizi ılık su ile durulayın.
Çörek otu maskesini düzenli olarak kullandığınızda sivilceleriniz zamanla kaybolacaktır. Bunun yanında ciltteki yara lekelerine ve doğum lekelerine de fayda sağlar. Cilde parlaklık verir.
Cildinizde kuru ise limon suyunu karışıma koymayınız. Aşırı tüylenme sorunu varsa da zeytinyağını karışıma ilave etmeyin.
Cilt Bakımı İçin Çörek Otu Yağı Maskesi
Bakımlı ciltler her zaman daha sağlıklı olur ve cilt sorunu yaşamazlar. Bakım yaparken doğal yöntemleri kullanmaya özen gösterin. Doğal bakım ürünleri cildinizi daima besler ve canlı görünmesine yardım olur. Bunlardan biri de çörek otu yağı maskesi.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı çörek otu yağı
Hazırlanışı:
1. Bir kabın içine malzemeler koyun ve karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra 3-5 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Dinlenme süresi bitiminde temizlenmiş cildinize masaj yaparak uygulayın. Uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin. Bekleme süresi bitiminde soğuk su ile cildinizi durulayın.
Bu işlemi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz. Düzenli uygulama sonunda cildiniz pürüzsüz bir güzelliğe kavuşur. Bunun yanında çörek otu yağı maskesi cilt lekelerine de fayda sağlar. Çörek otu yağı maskesi sayesinde cildiniz derinlenmesi temizlenir.
Sivilce Lekeleri İçin Çörek Otu Yağı Maskesi
Sivilceler tedavi edildikten sonra ister istemez ardında birkaç iz bırakıyor. Sivilce sorunundan tamamen kurtulmak için çörek otu yapı maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde çörek otu yağı ile suyu karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra pamuk yardımı ile sivilce lekelerinin üzerine uygulayın. Gece yatmadan önce bu maskeyi yapıp sabah uyanınca bol su ile durulayın. Çörek otu yağı maskesini geçmeyen sivilceleriniz içinde kullanabilirsiniz.
Güneş Lekeleri İçin Çörek Otu Yağı
Deniz sonrası ya da sıcak yaz günlerinde güneşin zararlı ışınları cildimizde lekeler bırakır. Bu lekelerde hiç hoş bir görünüm sağlamaz. Güneş lekelerinde doğal bir maske ile kurtulabilirsiniz.
Bir pamuğun üzerine çörek otu yağını damlatın. Güneş lekelerinin üzerine sürün. Uygulama işlemi bittikten sonra yarım saat bekleyin. Bekleme süresi bitiminde soğuk su ile durulayın. Bu işlemi akşamları uygulamaya dikkat ediniz.
Çörek Otu Maskesinin Faydaları
  • Ciltte meydana gelen güneş lekeleri, doğum lekeleri, sivilce izleri gibi problemlere iyi gelir.
  • Cildi ölü derilerden temizler ve cildin yenilenmesini sağlar.
  • Yaraların en kısa sürede iyileşmesini sağlar.
  • Sivilce tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Cildinizdeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
  • Cilde parlaklık verir ve siyah noktalara iyi gelir.
  • Çörek otu cilt sarkmalarını önler.
  • Ciltteki ciddi sorunlardan olan egzama, mantar gibi cilt hastalıklarına fayda sağlar.
  • Cildi güzelleştirir ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlar.
Çörek Otu Maskesinin Zararları
  • Çörek otu maskelerini uygulamadan önce bileğinize sürerek alerji testi yapmaya özen gösteriniz. Yarım saat bekleme sonunda ciltte kızarma ve yanma gibi yan etkiler olmadıysa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • Çörek otu yağını alırken soğuk pres olmasına dikkat ediniz.
  • Maskeleri uygularken gözünüze ve göz çevrenize uygulamayınız.
  • Çörek otu yağının öğütülmüş olmamasına dikkat ediniz.
  • Çörek otu omega-3 içerdiği için omega-3 ile beraber kullanılmamalı.
Hamilelik esnasında çörek otu yağını kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder