Sandviç konusunda tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü bu
sandviç çok doyurucu, çok lezzetli, çok büyük ve çok pratik! Yalnızca 15
dakikada hazırlayabileceğiniz harika ve tadına doyulmaz bir biftekli sandviç
tarifi sizinle. İster evde hazırlayıp iş arasında yiyebilir, ister evde
karnınız acıktığında atıştırmalık niyetine yapabilir, isterseniz akşam yemeği
niyetine afiyetle yiyebilirsiniz. İçerdiği malzemeler bakımından hem oldukça
doyurucu hem de günlük ihtiyacınız olan temel besin maddelerini sağlaması
açısından bir hayli faydalı bir tarif olan biftek sandviç tarifi o kadar
lezzetli ki günün ilk öğünü olan kahvaltıda bile canınız isteyebilir!
Hazırlaması ve malzemeleri o kadar kolay ki, belki de bu tarifi sürekli
uygulamak isteyeceksiniz. Şimdi yavaş yavaş mutfakta en acemi olan kişilerin
bile rahatlıkla hazırlayabileceği bu biftek sandviç tarifi için gerekli
malzemeler ve bu lezzetli sandviçi hazırlamanız için yapmanız gerekenlere
geçelim.
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler
- 500 gram biftek
- Dilimlenmiş 1 adet büyük boy kırmızı soğan
- 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- Yarım su bardağı kadar pancar gevreği
- Sandviç yapmak için hazırlanmış ciabatta ekmeği
- 80 gram roka yaprağı
- Dilimlenmiş 2 adet orta boy domates
- 4 dilim peynir
- Tat vermesi için tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Adım
Öncelikle bifteğinizin üzerine zeytinyağı gezdirin ve
bir fırça yardımıyla her yerine temas edecek şekilde iyice yayın. Bifteğin
üzerine ince ince tuz ve karabiber serpin. Bifteğinizi önceden ısıttığınız
tavada ya da ızgarada damak tadınıza göre pişirin. Bifteğinizin iki yüzünün de
iyice piştiğinden emin olduktan sonra bifteği tava ya da ızgara hangisinde
pişirdiyseniz alarak 5 dakika kadar dinlendirin.
2. Adım
Bu arada doğranmış soğanları da ızgarada biraz
kızartın. Sonrasında ekmeklerinizi de sandviç yapılacak şekilde iki parça
haline getirip onları da ızgarada biraz kızartın. Bifteğiniz 5 dakika kadar
dinlendikten sonra bifteğinizi sandviçe uygun olacak şekilde dilimleyin.
3. Adım
Sandvicinizi hazırlamaya başlayın. Kızarttığınız
ekmeğin arasına roka yapraklarını, domates dilimlerini, peynir dilimlerini ve
biftek parçalarını ekleyin. Son olarak soğan dilimlerini de sandviçinize
ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
4. Adım
Dilerseniz damak tadınıza uygun olarak bifteğe yakışacak hardal, tuz,
karabiber ve barbekü sos gibi ilaveler yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder