1 Temmuz 2019 Pazartesi

Biftekli Sandviç


Sandviç konusunda tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü bu sandviç çok doyurucu, çok lezzetli, çok büyük ve çok pratik! Yalnızca 15 dakikada hazırlayabileceğiniz harika ve tadına doyulmaz bir biftekli sandviç tarifi sizinle. İster evde hazırlayıp iş arasında yiyebilir, ister evde karnınız acıktığında atıştırmalık niyetine yapabilir, isterseniz akşam yemeği niyetine afiyetle yiyebilirsiniz. İçerdiği malzemeler bakımından hem oldukça doyurucu hem de günlük ihtiyacınız olan temel besin maddelerini sağlaması açısından bir hayli faydalı bir tarif olan biftek sandviç tarifi o kadar lezzetli ki günün ilk öğünü olan kahvaltıda bile canınız isteyebilir! Hazırlaması ve malzemeleri o kadar kolay ki, belki de bu tarifi sürekli uygulamak isteyeceksiniz. Şimdi yavaş yavaş mutfakta en acemi olan kişilerin bile rahatlıkla hazırlayabileceği bu biftek sandviç tarifi için gerekli malzemeler ve bu lezzetli sandviçi hazırlamanız için yapmanız gerekenlere geçelim.

Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler
  • 500 gram biftek
  • Dilimlenmiş 1 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • Yarım su bardağı kadar pancar gevreği
  • Sandviç yapmak için hazırlanmış ciabatta ekmeği
  • 80 gram roka yaprağı
  • Dilimlenmiş 2 adet orta boy domates
  • 4 dilim peynir
  • Tat vermesi için tuz ve karabiber

Hazırlanışı
1. Adım
Öncelikle bifteğinizin üzerine zeytinyağı gezdirin ve bir fırça yardımıyla her yerine temas edecek şekilde iyice yayın. Bifteğin üzerine ince ince tuz ve karabiber serpin. Bifteğinizi önceden ısıttığınız tavada ya da ızgarada damak tadınıza göre pişirin. Bifteğinizin iki yüzünün de iyice piştiğinden emin olduktan sonra bifteği tava ya da ızgara hangisinde pişirdiyseniz alarak 5 dakika kadar dinlendirin.
2. Adım
Bu arada doğranmış soğanları da ızgarada biraz kızartın. Sonrasında ekmeklerinizi de sandviç yapılacak şekilde iki parça haline getirip onları da ızgarada biraz kızartın. Bifteğiniz 5 dakika kadar dinlendikten sonra bifteğinizi sandviçe uygun olacak şekilde dilimleyin.
3. Adım
Sandvicinizi hazırlamaya başlayın. Kızarttığınız ekmeğin arasına roka yapraklarını, domates dilimlerini, peynir dilimlerini ve biftek parçalarını ekleyin. Son olarak soğan dilimlerini de sandviçinize ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
4. Adım
Dilerseniz damak tadınıza uygun olarak bifteğe yakışacak hardal, tuz, karabiber ve barbekü sos gibi ilaveler yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder