2 Temmuz 2019 Salı

Evde Lavanta Sabunu Yapımı


Doğadaki en şifalı, en yararlı bitkilerden biri de lavantadır. Lavanta bitkisi öylesine güzel bir kokuya sahiptir ki lavantadan yapılan kokular, sabunlar, kolonyalar mevcuttur. Güzel kokusu ve lavanta rengi ile gerçek anlamda göz kamaştıran bir güzelliğe sahip olan bir bitkidir. Özellikle de lavanta sabunu evimizde pek çok alanda kullanabileceğimiz bir sabundur. Artık lavanta sabunu yapımını kendiniz evlerinizde de gerçekleştirebiliriz. Gerekli olan birkaç malzemeler ve aşağıda verecek olduğumuz tarif sayesinde evde lavanta sabununuzu kolayca yapabilirsiniz.

Evde Lavantalı Sabun Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Kuru lavanta tomurcuğu
  • Çeyrek bardak sıcak su,
  • İki kalıp yumuşak ve kokusuz sabun,
  • 5 damla lavanta yağı esansı

Yapılışı

Yapmanız gereken ilk işlem büyükçe bir kap bulmak ve rende ile sabunları rendeleyerek bu kabın içerisine doldurmaktır. Sabunlar bitene kadar kabın içerisine sabunlar rendelenmelidir.

Ardından rendelenmiş sabunun içerisine lavanta tomurcukları ekleyiniz. Lavanta tomurcuğu ile rendelenmiş sabunu kabın içerisinde güzel bir şekilde karıştırın. Sonrasında da lavanta yağı esansını kabın içerisine ilave ediniz. Yeniden malzemeleri iyi bir şekilde karıştırınız. En sonda beklettiğiniz sıcak suyu kabın içerisine boşaltın. Hepsini aynı anda bir kaşık yardımı ile tekrardan karıştırın.

Artık sıra lavanta sabununa şekil vermeye geldi. Lavanta sabununun şekil alması için tepeleme bir kaşık kabın içerisinde alın. Elinizle kurabiye yaparmışçasına elinizde olan karışımı yuvarlayın. Yaptığınız topları yağlı kâğıtlara dizin. Sonrasında sabunlarınızı kurutmak için hava ile temas etmesini bekleyin. Belli bir sonra evde kullanabilecek olduğunuz lavanta sabunları hazır hale gelir. Mis gibi kokusuyla gönül rahatlığı ile lavanta sabunlarını kullanabilirsiniz.

Lavanta Sabununun Faydaları

Lavanta sabunu sadece güzel kokusu ile değil aynı zamanda çok sağlıklı olması ile de tercih sebebidir. İnsan vücudu için pek çok yararı vardır. Örneğin yağlı ciltlerin en büyük problemi olan akneler ve sivilcelerin iyileşmesi için lavanta sabunu kullanılabilir. Cildin daha iyi ve daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir. Burun üzerinde, çenede çok fazla siyah noktası olan ciltler de bu sorundan kurtulmak için yine lavanta sabunu kullanabilirler. Yatmadan önce yüz temizliğini lavanta sabunu ile gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda lavanta içerdiği özler sayesinde cilt yüzeyinde ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olur. Cilt tonunun renksiz ve cansız olduğundan şikâyet edenler de lavanta sabunundan yararlanabilir. Yani lavanta sabunu hem yağlı hem kuru hem de hassas ciltler için en ideal temizleyicidir.

Lavanta sabunu saçlara kullanıldığında ise saçın daha dolgun görünmesini, daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Küçük çocuklarda oluşabilecek olan sirkelerin de saçtan uzaklaşmasını sağlar. Bunun yanında çok derin olmayan ama acı veren yüzeysel cilt yanıklarına da iyi gelir. Derinin temiz nefes almasını sağlayarak deriyi rahatlatır. Piyasada alacak olduğunuz lavanta sabununu kullanmak yerine yukarıda anlattığımız şekilde lavanta sabunu yapıp kullanırsanız daha etkili sonuçlar aldığınızı fark edeceksiniz. Lavanta sabununu kullanırken bol su ile köpürtmeye dikkat edin. Bunun dışında sabunu kullandıktan sonra lavanta sabununuzu kuru ve ahşap sabunlukta koruyunuz. Bu şekilde lavanta sabununu güneş ışığından korursanız daha faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder