26 Temmuz 2019 Cuma

Pirinç Maskesi


Pirinç Maskesi Nedir?
Pirinç özellikle cilt bakımında çok sık bir şekilde kullanılan malzemelerden biri. Pirincin hem kendisini hem de suyunu birçok cilt sorununuz için kullanabilirsiniz. Pirinç maskesinin düzenli bir şekilde kullanılması sonucunda birçok cilt sorununuz için büyük oranda fayda elde edersiniz.
Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?
Pirincin içeriğinde yer alan asitler ve bazı önemli maddeler sayesinde cildinize için büyük fayda sağlar. Özellikle cilt tonu farklı olan ve cilt tonunu eşitlemek isteyenler mutlaka pirinç maskesini düzenli bir şekilde kullanmalılar. Düzenli olarak kullanıldığı zaman cildi pürüzsüzleştirerek, beyazlamasını sağlar.
Malzemeler:
  • 3 çay kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
İlk olarak pirinci yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pirinçler yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara ayırın. Sütü de biraz sıcak kıvama gelinceye kadar kaynatın ve içerisine pirinçleri ilave edin. Daha sonra içerisine balı ilave ederek, karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz ve kirden arındırdığınız cilde pirinç maskesini uygulayın. Yaklaşık olarak 10 ya da 15 dakika kadar pirinç maskesini cildinize bekletin. Bu süre sonrasında cildinizi pirinç suyuyla iyice temizleyin.
Pirinç maskesini genç bir cilde sahip olmak için 2 ay boyunca haftada bir kere olmak üzere tekrarlayın. Düzenli olarak pirinç maskesini cildinize uyguladığınız zaman, cildinize ortaya çıkan yaşlılık belirtilerini yok eder. Özellikle egzama gibi önemli bir cilt sorununda cilt tonu farklı olur. Ciltte meydana gelen bu ton farklılığını tedavi etmek amacıyla pirinç maskesi yapabilirsiniz. Pirinç maskesini düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman cildinizde meydana gelen ton farklılığı yok olur.
Yağlı Ciltler İçin Pirinç Maskesi Tarifi
Yağlı bir cilt yapısına sahip olan çoğu insan için, cilt bakımı büyük bir sorun. Çünkü yağlı cilt için sürekli olarak bakım yapmanız gerekir. Cildinizin fazla yağını bazı kozmetik ürünlerle yok etmeniz gerekir. Yağlı cilt gibi bir sorununuz varsa düzenli bir şekilde pirinç maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı
  • 1 çorba kaşığı kil
Hazırlanışı:
İlk olarak bir tencerenin içerisinde pirinci haşlayın. Haşlanan pirincin kendisini ve suyunu farklı kapların içerisine alın. Yumuşamış olan pirincin içerisine kili ilave edin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra önceden temizlediğiniz cildinize sürün. Yaklaşık olarak 15 dakika boyunca pirinç maskesini cildinizde bekletin.
Bu süre sonrasında cildinizi, kenara ayırdığımız pirinç suyuyla yıkayın. Pirinç suyu cildinizde kuruyuncaya kadar bekleyin. Pirinç suyu cildinizde kuruduktan sonra bol su ile temizleyin. Pirinç maskesini düzenli bir şekilde haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli olarak cildinize uyguladığınız zaman, cildinizde meydana gelen fazla yağlanmayı önlersiniz.
Cilt Beyazlatıcı Pirinç Maskesi Tarifi
Özellikle egzama gibi önemli bir cilt sorununda cilt tonu farklı olur. Ciltte meydana gelen bu ton farklılığını tedavi etmek amacıyla pirinç maskesi yapabilirsiniz. Pirinç maskesini düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman cildinizde meydana gelen ton farklılığı yok olur.
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerenin içerisine pirinci alın ve içerisine su ilave ederek kaynatın. Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra pirinç suyunu daha sonra kullanmak amacıyla, bir kenara alın. Pirincin içerisine zeytinyağı ilave ederek iyice karıştırın. Daha önceden temizlemiş olduğunuz cildinize pirinç maskesini sürün. Yaklaşık olarak 15 dakika boyunca cildinizde pirinç maskesini bekletin. Cildinizin en hassas bölgesi olan gözaltı ve göz çevresi kısmına pirinç maskesi sürmeyin.
Bu süre sonrasında cildinizi pirinç suyuyla iyice temizleyin. Cildinizde pirinç suyu kuruyuncaya kadar bekletin ve daha sonra bol su ile cildinizi temizleyin. Cilt beyazlatmak amacıyla yaptığınız pirinç maskesini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere cildinize uygulayın. Pirinç maskesini düzenli bir şekilde cildinize uyguladığınız zaman cilt tonunda açılma olduğunu fark edersiniz.
Kuru Ciltler İçin Pirinç Maskesi
Kuru cilt için her gün düzenli olarak nem takviyesi yapmanız gerekir. düzenli olarak nem takviyesi yapmadığınız zaman cildiniz pullanır, kızarır ve daha hassas bir hale gelir. Kuru cildinizi düzenli olarak nemli tutmak için pirinç maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı gül yağı
  • 1 çorba kaşığı badem yağı
Hazırlanışı:
İlk olarak bir tencereye pirinci alın ve üzerine su ilave edin. Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara ayırın. Pirincin içerisine gül suyu ve badem yağını ilave edin, iyice karıştırın. Macun gibi bir kıvam elde edince cildinize sürün. Cildinizde yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bekletin.
Bu süre sonrasında cildinizi daha önceden kenara ayırdığımız pirinç suyuyla temizleyin. Pirinç suyunun cildinizde kuruması için bir süre bekletin. Pirinç suyu cildinizde kuruduktan sonra bol su ile cildinizi arındırın. Pirinç maskesini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınız zaman cildiniz daha nemli bir yapıya sahip olur ve aynı zamanda içerisinde daha uzun süre nemi muhafaza eder.
Cildi Parlatan Pirinç Maskesi
Birçok insan cildinin bakım yapmasına rağmen uzun süre parlak, canlı ve bakımlı görünmemesinden rahatsız olur. Cildin sağlıksız ve cansız görünmesini engellemek için düzenli bir şekilde cildinize pirinç maskesi uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 dilim portakal
  • 3 dilim elma
  • 3 tane kiraz
Hazırlanışı:
İlk olarak küçük bir tencerenin içerisinde pirinci iyice haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra, farklı bir kabın içerisine pirinç suyunu daha sonra kullanmak için alın. Portakal, elma ve kirazı rondodan geçirin, püre haline getirin. Püre haline gelen meyvelerin içerisine haşlanmış pirinci ilave edin ve iyice karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz cildinize pirinç maskesini sürün. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar cildinize bekletin. Bu süre sonrasında ise cildinizi pirinç suyuyla iyice temizleyin.
Pirinç suyunu cildinize sürdükten sonra hemen yıkamayın, kuruyuncaya kadar bekleyin. Pirinç suyu cildinizde kuruduktan sonra, cildinizi bol su ile durulayın. Bu maskeyi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Yorgun ve cansız bir görünüme sahip olan ciltler için parlaklık sağlayan pirinç maskesini düzenli olarak uygulayın.
Pirinç Maskesinin Kullanımı
Pirincin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde birçok cilt sorununu doğal bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Çok hızlı bir şekilde cildin yenilenmesini ve aynı zamanda gençleşmesini sağlar. Pirinç maskesini cildinize uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlar,
  • Pirinç maskesini cildinize uygulamadan önce, tam fayda ve koruma sağlaması için mutlaka cildinizi derinlemesine temizleyin. Eğer cildinizde makyaj varsa cildinizden çıkarın. Daha sonra pirinç maskesini cildinize sürün.
  • Pirinç maskesinden büyük bir fayda elde etmek için düzenli olarak her hafta 3 ya da 4 kere tekrarlamanız gerekir. 1 ya da 2 ay gibi düzenli bir kullanımdan sonra faydasını gösterir.
  • Bu maskeyi cildinizin en hassas bölgesi olan göz çevresi, gözaltı ve göz kapaklarına uygulamayın. Uyguladığınız zaman tahriş olmasına neden olabilirsiniz.
Pirinç Maskesinin Faydaları
Pirincin içerisinde bol miktarda lineolik asit ve skualen bulunur. Lineolik asit cildinizi tüm zararlı etkenlerden korur. Lineolik asidin cildinize eksik olması durumunda ciltte büyük bir kuruma, kızarıklık ve aynı zamanda kırışıklık ortaya çıkar. Pirincin içerisine bulunan skualen maddesi ise, cildi derinlemesine nemlendirir ve aynı zamanda cildi besler. Pirinç maskesinin faydaları,
  • Pirincin içerisine yer alan önemli maddeler ve asitler sayesinde çok güçlü bir antioksidan olma özelliğine sahip. Bu yönüyle cildin ihtiyacı olan kolajen üretimini daha çok hızlandırır ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
  • Pirincin güçlü yapısı sayesinde cildi nemlendirir ve aynı zamanda güneşin ultraviyole ışınlarının emilimine yardımcı olur.
  • Pirinç maskesi cildinizin daha açık bir tona kavuşmasını sağlar. Güneşin zararlı etkilerinden biri olan cilt lekelerinin tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilir. Cilt lekelerini giderir.
  • Pirincin suyla temas etmesi sonucunda fitik asit ortaya çıkar. Fitik asit ciltte peeling etkisi oluşturarak, cildinizin ölü deriden arınmasına yardımcı olur. Cildin daha sağlıklı ve canlı bir yapıya sahip olmasını sağlar.
  • Pirinç maskesi cildinizde tıkanmış olan gözenekleri açar ve siyah noktaları derinlemesine temizler.
  • Gözenekleri küçülterek, ciltteki belirginliğini tamamen azaltır.
Cildin yenilenmesine yardımcı olarak, cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder