24 Temmuz 2019 Çarşamba

karbonat maskesi


Karbonat hayatımızın birçok alanında yer alan bir besin. Özellikle de cilt yapısında sorun yaşayan bireyler için çok önemli bir besin. Cildinize doğal bir bakım yaparak cilt sorunlarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmak isterseniz cildiniz için karbonat maskesi yapabilirsiniz.
Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?
Farklı sebeplere bağlı olarak her insanda bazı cilt sorunları ortaya çıkar. Cilt sorunlarından kurtulmak için tercih ettiğiniz kozmetik ürünleri bazı durumlarda cildinize yarar sağlamaz. Bu nedenle daha doğal malzemelerle yapılan maskeleri cildinize uygulayabilirsiniz. Doğal malzemelerden oluşan karbonat maskesini cildinizin farklı sorunları için düzenli olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
İlk olarak küçük bir kabın içerisine karbonatı ve suyu ilave edin. Bir süre karıştırın ve temiz olan cildinize uygulayın. Karbonat maskesi yapmadan önce cildinizi temizleyin. Temiz olan ciltte maskenin fayda sağlama oranı çok yüksek olur. Karbonat maskesini cildinize sürdükten sonra 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla cildinizi durulayın. Cildinizde sivilce varsa ağırlıklı olarak karbonat maskesini o kısımları sürün. Bu maskeyi haftada 2 ya da 3 kere düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde sivilce varsa, karbonat maskesiyle hızlı bir şekilde ve doğal yollardan kurtulabilirsiniz.
1. Kırışıklıklar İçin Karbonat Maskesi Tarifi
Belirli bir yaştan sonra cilt elastikliğini kaybeder ve deriyi sıkı tutma işlevini yerine getiremez. Bu nedenle ciltte kırışıklık oluşur. Kırışıklığı yok etmek için insanlar farklı yöntemler dener fakat bu yöntemler çok maliyetli olduğu için bütçenizi sarsmayan bir çözüm bulmak gerekir. Karbonat maskesini cildinize düzenli bir şekilde uygulayarak kırışıklıkların daha çok derinleşmesine ve belirgin bir hale gelmesine engel olabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı sade yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Küçük bir kabın içerisine yoğurdu alın ve içerisine karbonatı ilave edin. Tüm malzemeler macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karbonat maskesini cildinize sürün ancak gözaltı ve göz çevresi gibi hassas bölgelere sürmeyin. Maskeyi cildinizde 10 dakika boyunca bekletin, daha sonra ılık suyla temizleyin. Eğer cildiniz çok yağlıysa karbonat maskesinin içerisine 4-5 damla limon suyu ilave edebilirsiniz. Maskenin içerisine limon suyu ilave edecekseniz, cildinizde 20 dakika boyunca bekletin. Cildiniz hem fazla yağdan arınacak hem de kırışıklıkların belirgin görünümü azalacak. Bu maskeyi haftada 2 ya da 3 kere tekrarlayabilirsiniz.
2. Cilt Lekeleri İçin Karbonat Maskesi Tarifi
Her insanda özellikle güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalınca cilt lekesi oluşur. Cilt lekesinden kısa bir sürede ve etkili bir çözüm arıyorsanız karbonat maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine yaş mayayı alın ve üzerine limon suyunu dökerek eritin. Yaş maya sıvı bir hale gelinceye kadar karıştırın. Son olarak içerisine karbonatı ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Eğer cildiniz çok kuruysa limon suyunu listeden çıkarabilirsiniz. Cilt lekeleri için uygulayacağınız karbonat maskesini gözaltı ve göz çevresi hariç, cildinizin diğer kısımlarına sürün. 10 dakika boyunca karbonat maskesini cildinizde bekletin. Belirtilen süre sonunda cildinizi ılık suyla iyice durulayın. Bu maskesi düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kere uygulayabilirsiniz. Birkaç uygulamadan sonra cilt lekelerinden kurtulursunuz.
3. Güneş Yanığına Karşı Karbonat Maskesi Tarifi
Sıcak yaz günlerinde herkes serinlemek için denize girer. Ancak güneş ışınlarına uzun süre maruz kalındığı için ciltte ve vücutta zaman güneş yanığı oluşur. Bir süreden sonra acı vermeye başlar. Bunun için karbonat maskesi yapabilirsiniz.
 Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sade yoğurt
  • 3 yemek kaşığı su
 Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine tüm malzemeleri koyun. Macun kıvamına gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra yanık olan kısma daha yoğun olacak şekilde sürün, gözaltı ve göz çevresi kısmına karbonat maskesini uygulamayın. Cildinizde karbonat maskesini 20 dakika kadar bekletin. Belirtilen sürenin sonunda cildinizi soğuk su ile güzelce yıkayın. Eğer cildiniz çok yandıysa, karbonat maskesiyle acısını hafifletebilir ve sakinleştirebilirsiniz. Bir sonraki gün yüksek koruma faktörü özelliğine sahip olan güneş kremini kullanmadan dışarı çıkmayın.
4. Siyah Noktalar İçin Karbonat Maskesi Tarifi
Her insan için siyah noktalar görünüşü etkileyen, insanın öz güvenini etkileyen rahatsız edici bir durum. Bu nedenle siyah noktalardan kurtulmak için bazı maskeleri düzenli olarak uygulamak gerekir. Siyah noktalardan kurtulmak için karbonat maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisine karbonatı ve yumurta akını dökün. Malzemeleri karıştırdıktan sonra, cildinize özellikle siyah noktaların daha yoğun bir şekilde bulunduğu alana sürün. Cildinizde 10 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık bir suyla temizleyebilirsiniz. Bu maskeyi gözeneklerin tıkanma süresine göre haftada 3 ya da 3 kere tekrarlayabilirsiniz. Karbonat maskesiyle cildinizdeki siyah noktalardan hızlı bir şekilde kurtulursunuz.
5. Yağlı Cilt İçin Karbonat Maskesi Tarifi
Yağlı bir cilde sahip olmak bazen insanlara sıkıntı oluşturabilir. Çünkü yağlı bir cilt yüzeyinde daha çok gözenekler kapanır, daha çok sivilce oluşur, sürekli cilt parlar ve daha çabuk terler. Bu tür sorunlar yüzünden yağlı bir cilt yapısına sahip olan insanlar ciltlerine sürekli bakım yapmaları gerekir. Yağlı cildin fazla nemini normal seviyeye getirmek için düzenli olarak karbonat maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Çok yağlı olan cildinizin nemini azaltmak için yapacağınız karbonat maskesini hazırlamak için ilk olarak küçük bir kasenin içerisine karbonat ve limon suyunu ilave edin. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra cildinize fazla bastırmadan sürün. 10 dakika boyunca bekletin. Belirtilen süre sonunda cildinizi soğuk suyla yıkayın. Cildin çok kurutucu bir etkisi olduğu için karbonat maskesini uyguladıktan sonra cildinize biraz nemlendirici sürün. Eğer cildiniz çok yağlı değilse, karbonat maskesini cildinize uygulamayın. Çünkü cildinizi tahriş edebilir. Bu maskeyi cildinizin ne kadar sürede yağlanırsa, o zaman uygulayabilirsiniz.
Karbonat Maskesinin Kullanımı
Karbonat maskesi düzenli olarak kullanıldığı zaman farklı cilt sorunlarının doğal bir çözümü olur. Cilt sorunlarınız için karbonat maskesini kullanabilirsiniz. Ancak karbonat maskesini cildinize uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu noktalar ise,
  • Karbonat maskesini cildinize uygularken, cildinizi daha önceden temizleyin. Eğer cildinizde makyaj varsa, cildinizi temizledikten sonra maskeyi cildinize sürün.
  • Karbonat maskesini cildinize sürerken, cildinize çok bastırmamaya özen gösterin. Çünkü cildinizi tahriş edebilirsiniz.
  • Cildin en hassas bölgesi olan gözaltı ve göz çevresine karbonat maskesini uygulamayın. Çok hassas olan bölgelerin tahriş olmasına ve kızarmasına neden olabilirsiniz.
  • Karbonat maskesini cildinize uyguladıktan sonra soğuk suyla durulayın. Cildinizi soğuk suyla duruladığınız zaman cildinizin kan akışı daha fazla hızlanarak, maskeden daha fazla fayda sağlarsınız.
Karbonat Maskesinin Faydaları
Her insanın farklı bir cilt sorunu var. Bu sorunlardan kurtulmak için karbonat maskesini düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Karbonat maskesinin cilt için birçok faydası var.
  • Cildinize karbonat maskesini düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman, cildinize peeling etkisi yapar. Kapanmış olan gözeneklerin tekrar açılmasını sağlar, cildi yağdan ve ölü hücrelerden tamamen arındırır.
  • Karbonat maskesi cilde doğal bir parlaklık verir. Siyah noktalardan ve aynı zaman sivilcelerden arındırır. Tekrar oluşmasını engeller.
  • Cildin pH dengesini sağlar ve böylece cilt daha pürüzsüz bir görünüm kazanır.
  • Cildiniz çok yağlıysa, cildinizin fazla nemini alır ve cildinizin nem dengesini korur.
Karbonat Maskesinin Zararları
Karbonat maskesini farklı cilt sorunlarınız için güvenle cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak karbonat maskesini cildinizde uyguladığınız zaman, belirlenen süreden daha fazla cildinizde bekletmemeye özen gösterin. Çünkü cildinizi tahriş edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder