20 Temmuz 2019 Cumartesi

Lavanta Maskesi


Lavanta Maskesi Nedir?
Cilt bakımı denildiği zaman ve ciltte ilgili farklı bir uygulama çıktığı zaman her kadın mutlaka merak ederek, denemek ister. Cilt bakımında kozmetik ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi, cildinizin vitamin ve mineral ihtiyacını daha hızlı bir şekilde karşılayan doğal maskelerden de yararlanabilirsiniz. Doğal maskeler arasında en çok kullanılan lavanta maskesi.
Lavanta Maskesi Nasıl Yapılır?
Lavanta hem güzel, etkileyici kokusu hem de cilde sağladığı yararlar açısından çok fazla kullanılan bir bitki. Lavanta cildinizi rahatlatarak, ihtiyacı olan nemi kazandırır. Lavanta maskesi yapmak için,
Malzemeler:
  • 100 gr yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı lavanta yağı
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisine yoğurdu koyun. Diğer malzemeleri de kabın içerisine ilave edin ve tüm malzemeleri birlikte iyice karıştırın. Tüm malzemelerle macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırın. Lavanta maskesini temiz olan cildinize sürün. Aynı zamanda boyun ve dekolte bölgesine de lavanta maskesini sürebilirsiniz. Lavanta maskesini cildinizde 10 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla durulayın. Soğuk su cildinizin kan akışını hızlandırarak, maskeden yüksek oranda fayda elde etmenizi sağlar. Lavanta maskesini her hafta sabah ve akşam olmak üzere iki kere tekrarlayın. Lavanta maskesinin içeriğinde yer alan bal ve yoğurt cildinizin nem ihtiyacını karşılar. Cildinizin daha uzun süre nemi içerisinde muhafaza etmesini sağlar.
Sakinleştirici Lavanta Maskesi Tarifi
Çok stresli olduğumuz zamanlarda cildimiz de stresten yoğun bir şekilde etkilenir. Ciltte kızarıklık ya da sivilce oluşur. Cildinizin bu tür olumsuz değişimlere karşı koruma sağlamak için lavanta maskesini cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede sorunlu bir dönemden geçerken, cildiniz bu süreçten hiç etkilenmez. Lavanta maskesi cildinizi sakinleştirir ve yatıştırır.
Malzemeler:
  • 4 damla lavanta yağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine ilk olarak yoğurdu alın ve karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra lavanta yağını ve zeytinyağını içerisine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Cildinizde lavanta maskesini 15 dakika kadar bekletin ve süre sonunda cildinizi soğuk suyla temizleyin. Cildinizde bir miktar yağ kalması gerekir. Yağın tamamını cildinizden temizlemeyin. Bu sayede cildiniz hem ihtiyacı olan nemi alır hem de cilt sorununa karşı tam koruma sağlar. Lavanta maskesini düzenli olarak her hafta 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz.
Kırışıklık İçin Lavanta Maskesi Tarifi
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak cilt yüzeyi eski canlılığını kaybeder. Kırışıklıklar oluşur ya da cilt yapısına göre kırışıklık belirginleşir. Cilt elastikliğini yitirir. Bunun için lavanta maskesini cildinize düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı lavanta
  • 2 dilim salatalık
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı mısır unu
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisine portakal suyunu ve lavanta çiçeklerini alın. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Kısık bir ateşte biraz sıcak oluncaya kadar ısıtın. Daha sonra kabukları soyulmuş olan salatalıkları ezin ve karışımın içine ilave edin. Lavanta maskesinin içerisine yumurta sarısı, mısır unu ve balı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Lavanta maskesini 3 saat buzdolabında bekletin. 3 saat sonunda cildinize lavanta maskesini sürün. Lavanta maskesini cildinizde yarım saat boyunca bekletin. Temizlerken peeling yapar gibi ovarak cildinizi temizleyin. En son olarak cildinizi soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi düzenli bir şekilde haftada 2 kere cildinize uygulayın ve 1 ay boyunca kullanmaya devam edin. Kırışıklıklarınız 1 aya kadar azalacak ve cildiniz kendini toparlar.
Sivilce İçin Lavanta Maskesi Tarifi
Daha çok yağlı ciltlerde gözeneklerin tıkanması sonucunda sivilce ortaya çıkar. Sivilceden kurtulmak ve uzun süre sivilce oluşumunu engellemek için lavanta maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • 1 çorba kaşığı lavanta çiçeği
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine maden suyunu dökün ve içerisine lavanta çiçeğini ilave edin. Lavanta çiçeği iyice yumuşayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Cildinizde yaklaşık olarak 5 ya da 10 dakika boyunca bekletebilirsiniz. Süre sonunda cildinizi soğuk suyla yıkayın. Düzenli olarak lavanta maskesini uyguladığınız zaman, cilt yüzeyindeki sivilceler yok olur ve cildinizin sivilce oluşumuna karşı koruma sağlanır.
Cilt Lekeleri İçin Lavanta Maskesi Tarifi
Cilt lekeleri daha çok güneşte uzun süre kalınması sonucunda ortaya çıkar. Bazen de cilt yapısına göre oluşabilir. Genelde herkes için rahatsızlık verici bir cilt sorunu. Cilt lekelerinden kurtulmak için lavanta maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı lavanta çiçeği
Hazırlanışı:
Limon suyunu bir kabın içerisine alın ve üzerine lavanta çiçeğini ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Cildinizde lekeler daha çok hangi bölgedeyse oraya daha fazla lavanta maskesi sürün. Lavanta maskesini cildinizde 5 dakika kadar bekletin ve daha sonra soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi düzenli bir şekilde haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak kullanımınızda cilt lekelerinden tamamen kurtulabilirsiniz.
Kuru Cilt İçin Lavanta Maskesi Tarifi
Kuru cilde sahip olan çoğu insan cildini şikayet eder. Çünkü kuru ciltlerin sürekli nemlendirilmesi gerekir, cilt nemi uzun süre bünyesinde tutmaz ve cilt çok kuru olduğu için hassaslaşır. Tüm bu kuru cilt sorunlarını yok etmek için lavanta maskesini uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı lavanta yağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve iyice karıştırın. Daha sonra cildinize bir pamuk yardımıyla ya da elinizle lavanta maskesini sürün. Yarım saat kadar cildinizde bekletin. Daha sonra cildinizi suyla durulayın ancak bir miktar maskenin cildinizde kalmasına izin verin. Böylece cildiniz ihtiyacı olan nemi daha uzun süre elde eder. Bu maskeyi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizin ihtiyacı olan nem karşılanmış olur ve yumuşak bir yapıya kavuşur.
Lavanta Maskesinin Kullanımı
Doğal maskeler arasında kokusundan ve etkisinden dolayı lavanta maskesi tercih edilir. Lavanta maskesini düzenli olarak cildinize uyguladığınızda birçok faydasını fark edersiniz. Lavanta maskesini uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu noktalar,
  • İlk olarak lavanta maskesini önceden temizlenmiş ve kirden arındırılmış bir cilde uygulamanız lazım. Eğer cildinizde makyaj varsa, onu da cildinizden temizleyin. Temiz bir cilde lavanta maskesi yaptığınız zaman maskenin tüm faydalarını elde edersiniz.
  • Lavanta maskesini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz.
  • Lavanta maskesini cildinize uygularken, cildin en hassas kısmı olan gözaltı ve göz çevresine uygulamamanız gerekir.
Lavanta Maskesinin Faydaları
Herkesin kokusundan çok etkilendiği lavantanın cilde birçok faydası var. Lavanta maskesinin cilt için sağladığı faydalar,
  • Lavanta maskesinin derinlemesine nemlendirme gibi bir özelliği var. Bu sayede cildiniz daha nemli olur, canlı ve genç görünür.
  • Lavanta maskesi cildinizde yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları ve sarkmaları hafifletir.
  • Gözenekleri derinlemesine temizleyerek, cildi kirden ve ölü deriden arındırır. Cildin canlılığını arttırır, siyah noktaları ve sivilceyi ciltten temizler.
  • Cildinizde birçok farklı sebep sonucunda ortaya çıkan morluk ve şişleri tedavi eder.
  • Cildinizde bulunan mikropları ve bakterileri yok eder. Cildinizin daha fazla nefes almasına yardımcı olur.
  • Güzel ve etkileyici kokusu ile cildinizin hoş kokmasını sağlar. Cildinizi ferahlatır.
  • Lavantanın içeriğinde yer alan C vitamini sayesinde, cildi besler ve korur.
Lavanta maskesini cildinize uyguladığınız zaman cildinizin kan dolaşımı hızlanır. Bu sayede cildiniz daha gergin ve parlak bir görünüme sahip olur. Cildinize daha genç ve canlı bir yapı kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder