20 Temmuz 2019 Cumartesi

Maya Maskesi


Her bakımlı insan cildi için iyi bir şeyler yapmak ister. Bazı insanlar cilt bakımı için piyasada bulunan farklı işlevlerde olan kozmetik ürünlerini kullanır. Bazı insanlarda doğal malzemelerle hazırlanan ve kullanımı daha kolay olan maskeleri tercih eder. Evde bulunan malzemelerle hazırlanan cilt bakımında kullanılan mineral ve vitamin takviyesiyle zenginleştirilmiş maskeleri cildiniz için kullanabilirsiniz.
Maya Maskesi Nedir?
Mayanın içerisinde çok sayıda B1, B2, B3, B3 vitamini ve folik asit, potasyum gibi mineral bulunur. Bu sayede cildinizde oluşan farklı problemler için tedavi edici özelliği var. Özellikle kırışıklık görünümünü azaltır. Çok kuru bir cildiniz varsa sürekli nemini korumanız gerekir. Eğer çok yağlı bir cilde sahipseniz, cildinizin fazla yağ dengesini azaltmanız gerekir. Bu tür cilt problemleri için maya maskesinden yardım alabilirsiniz. Maya maskesi cildinizin farklı türdeki sorunları için aradığınız çözümü sunabilir. Cildin nemlenmesini ve yenilenmesini sağlar.
Cildinize doğal malzemelerle hazırlanan maskeleri uyguladığınız zaman cilt problemlerinizi daha kısa sürede tedavi edersiniz. Doğal hayata daha fazla talep varken, insanlar da daha çok doğal ürünlerle cilt bakımı yapmak isterler. Maya daha çok hamur işi yapımında kullanılan bir malzeme olmasının yanı sıra, cilt bakımı için de kullanılır. Cilt sorunları için sürekli kullanılır. Özellikle cildi sıkılaştırmak ve kırışıklığı yok etmek için cilde uygulanır.
Maya Maskesi Nasıl Yapılır?
Maya maskesi vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğu için birçok cilt problemini tedavi edici özelliği var. Birçok insanın çözümsüz olarak düşündüğü egzama ve dermatit türü cilt hastalıkları için kullanılır. Bu tür cilt hastalıkların ciltte yayılmasını önler ve hastalık belirtilerini hafifletir.
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yaş maya
Hazırlanışı:
Bir kasenin içine yaş mayayı alın ve iyice ezin. İçine yoğurdu ilave edin ve karıştırın. Yumuşak bir maske kıvamı elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra cildinize bir fırça yardımıyla sürün. Yaklaşık yarım saat cildinizde maya maskesini bekletin. Maske kuruduktan sonra ılık suyla cildinizden temizleyin. Cildinizi temizledikten sonra bir nemlendirici krem kullanın. Bu maskeyi her hafta 2 kere cildinize uygulayabilirsiniz. Her hafta maya maskesini yaptığınız zaman cildinizi besler ve nem dengesini korur.
1. Kuru Cilt İçin Besleyici Maya Maskesi Tarifi
İçerisinde farklı malzemeler olan her maya maskesi cilt kuruluğuna çok iyi gelir. hatta yaş mayayı direkt olarak yüzünüze sürseniz bile hemen nemlendirir. Fakat cildin çok kuru olduğu zamanlarda kuru ciltler daha güçlü nemlendirici etkisi olan maskeye ihtiyaç duyar.
Malzemeler:
  • Yarım yemek kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
İlk önce yaş mayayı bir kaba alın ve iyice ezin. İçerisine daha sonra bal ve sütü ilave ederek, karıştırın. Tüm malzemeler yumuşak bir kıvama gelince cildinize, boyun ve dekolte bölgesine sürün. Maya maskesini 20 dakika boyunca cildinizde bekletin. Bu süre sonunda cildinizi bol su ile temizleyin. Maya maskesi sayesinde cildiniz daha nemli olur ve nem dengesi artar. Her hafta 3 kere olacak şekilde cildinize uygulayabilirsiniz.
2. Yağlı Ciltler İçin Maya Maskesi Tarifi
Cildiniz fazla yağlanmaya bağlı olarak gözenekleri tıkanır. Ciltte sivilce oluşur ve cildin yağ oranı sürekli sivilce oluşumuna müsait. Siyah noktalar ve gözenekler daha çok belirginleşir. Yağlı ciltlerde yaşanan problemleri gidermek için maya maskesini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 10 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine yaş mayayı koyun ve çatalla ezin. İçerisine limon suyunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Maya maskesi için yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra cildinize sürebilirsiniz. Maya maskesi cildinizde ince bir tabaka oluştursun. 15 dakika kadar maya maskesini cildinizde bekletin. Süre sonunda cildinizi bol su ile yıkayın. Maya maskesinden dolayı cildiniz çok kuru olduysa nemlendirici sürebilirsiniz. Bu maskeyi her hafta 3 kere cildinize sürebilirsiniz. Düzenli olarak cildinize uygularsanız cildinizin yağ dengesi eşitlenir. Tıkanan gözenekler açılır ve sivilce oluşumunu engeller.  Maya maskesinin içerisinde limon olduğu için maskeyi yaptıktan sonra güneşe hemen çıkmayın. Çünkü limon güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi daha hassas hale getirir.
3. Sivilce İçin Maya Maskesi Tarifi
Sivilcelerden kurtulmak ve cildinizin sivilce oluşumuna yatkın olmasını engellemek için maya maskesi yapabilirsiniz. Sivilceler için yapacağınız maya maskesi sivilcelerden kurtulmak için çok etkili bir yöntem.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 3 damla çay ağacı yağı
  • 5 damla limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı sirke
Hazırlanışı:
Küçük bir kabın içerisine yaş mayayı alın ve ezin. Diğer tüm malzemeleri mayaya ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra maya maskesini masaj yaparak cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Bu süre sonunda cildinizi ılık su ile temizleyin. Her hafta 2 kere yapacağınız maya maskesi ile cildinizi sivilcelerden arındırabilirsiniz.
Maya Maskesi Kullanımı
Maya maskesinin içerisinde bulunan B kompleks vitaminleri ve mineraller sayesinde ciltte ortaya çıkabilecek tüm problemlere iyi gelir. Maskeyi dışarından uyguladığınız zaman, doğal besinler tüketerek cildinizin daha kısa sürede onarılmasına yardımcı olabilirsiniz. Vücudunuz için gerekli olan besinleri almazsanız, maya maskesinden tam bir fayda sağlayamazsınız. Bu nedenle ikisini bir bütün olarak düşünün. Maya maskesini kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar,
  • Çok kuru ciltler için çok fayda sağlayan maya maskesini haftada 2 kere düzenli olarak kullanabilirsiniz. Eğer cildinizde sivilceler çoğaldıysa haftada 1 kere cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Bazı insanların mayaya ya da maske içerisine kullanılan farklı malzemelere karşı alerjisi olabilir. Bu alerjik durumu önceden belirlemek için bileğinize maya maskesini sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Eğer cildinizde pullanma, tahriş, kuruma ya da kızarıklık varsa, alerjiniz var demek. Bu yüzden maya maskesini kullanmayın.
  • Maya maskesini cildinize sürmeden önce mutlaka cildinizi temizleyin. Maskeden daha çok fayda sağlamak için temiz cilde maskeyi uygulayın.
Maya Maskesinin Faydaları
B vitaminleri ve mineraller açıcından çok zengin bir kaynak olan maya maskesi, kuru cildin daha fazla nemlenmesini sağlar. Sivilcelerden cildi arındırır ve kırışıklıkları giderir. Maya maskesinin cilde diğer faydaları ise,
  • Maya maskesinin içerisinde bulunan B6 vitamini ile cilt üzerinde aşırı kuruma ve sivilcelerin artmasını önler. Düzenli olarak maya maskesinin kullanımında cildin nem dengesini arttırır ve sivilceleri yok eder.
  • Diğer adı riboflavin olan B2 vitamini sayesinde ciltteki yeni cilt hücresi sayısını arttırır. Ciltte yeni hücre sayısı arttığı zaman cildin yenilenmesini sağlar. B2 vitamini ayrıca egzama ya da dermatit türü cilt sorunları için kullanabilirsiniz.
  • Diğer ismi niasin olan B3 vitamini ile hem saç hem de cilt sağlığınız korunur. Maya maskesi cildin en çok ihtiyaç duyduğu B3 vitamini sayesinde sivilce oluşumunu engeller. Ciltte bulunan sivilcelerin iyileşme sürecini kısaltır. Cildin nem tutmasını sağlar, kısa sürede cildi nemlendirir.
  • Maya maskesinin içerisine bulunan B1 vitamini ile yaşlanma belirtilerini en aza indirir. Kırışıklıkları ve cilt lekelerinin oluşumunu engeller.
  • B1 vitamini gibi çok etkili bir antioksidan olan folik asit maya maskesinin içerisinde bulunur. Bu sayede cildi sivilcelerden arındırır. Düzenli olarak maya maskesini kullandığınız zaman cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
Maya maskesinin içerisine bulunan potasyum minerali ile cildin aşırı kuruması ve pullanmasını sorununu giderir. Potasyum minerali ayrıca cilde derinlemesine bir nemlilik kazandırır ve bu nemin uzun süre korunmasını sağlar. Özellikle kuru ciltler için çok önemli bir maske.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder