14 Temmuz 2019 Pazar

Bedeninizi Arındıracak Çaylar


İnsan vücudunda biriken toksinler bazı belirtiler vererek, kendini belli eder. Deride meydana gelen alerjik hastalıklar, soğuk algınlığı, karaciğer sorunları gibi birçok sorundan kurtulmak, kilo vermek ve daha sağlıklı olmak isteyen insanlar vücudunda yer alan zararlı toksinlerden arınmak için bedeni arındıran çayları içebilir.

Bedeninizi Arındıracak Çay Tarifleri

Bedeninizi zararlı toksinlerden arındırmak ve daha sağlıklı bir insan olmak için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerden biri de bedeninizi arındırma özelliğine sahip olan bitkisel çayların düzenli olarak içilmesidir. Ancak düzenli olarak ve belirtilen oranda içildiği zaman insan vücuduna belirli bir fayda sağlar.

1. Kırk Kilit Otu Çayı

Kırk Kilit Otu Çayının Faydaları

Diğer adı atkuyruğu olan bitkinin en önemli faydası silica maddesiyle kemikleri güçlendirmesidir. Bu özelliğiyle kemik dokusunu güçlendirmek amacıyla kullanılır. Aynı zamanda vücudu arındırarak, zararlı toksinlerin atılmasını yardımcı olur. Bu nedenle düzenli olarak kırk kilit otu çayını içebilirsiniz.

Kırk Kilit Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Kırk Kilit otu çayı için gerekli olan malzemeler ise 1 yemek kaşığı kırk kilit otu ve 1 bardak sudur. 1 bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine kırk kilit otunu ilave edin ve demleninceye kadar bekleyin. Çay demlendikten ve ılık bir kıvama geldikten sonra içebilirsiniz. Kırk kilit otu çayını düzenli olarak 3 hafta boyunca tüketmeniz gerekir. Her öğünde rahatlıkla içebilirsiniz. Böylece bedeniniz zararlı toksinlerden bu süre içerisinde tamamen arınmış olacak.

2. Kekik Çayı

Kekik Çayının Faydaları

İnsan vücudunda bazen hazımsızlık sorunu ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda kekik çayı içebilirsiniz. Kekik özellikle sinirlerin yatışmasında çok etkili bir bitkidir. Aynı zamanda kekik, böbreklerde yer alan toksinlerin atılmasında kullanılır.

Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Kekik çayını hazırlamak için 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı kekiğe ihtiyacınız var. 1 bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine kekiği ilave edin ve demlenmesi için bir süre bekleyin. Kekik çayı demlendikten sonra ılık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Kekik çayını düzenli olarak günde 2 ya da 3 bardak içebilirsiniz.

3. Çilek Yaprağı Çayı

Çilek Yaprağının Faydaları

Bağırsak sorunları başta olmak üzere, çilek yaprağı birçok sağlık sorununa çözüm olur. Özellikle bağırsak iltihabını, bağırsak kurtlarını, bağırsak gazına ve kabızlığa karşı çok etkilidir. Böbreklerin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarına karşı da güçlü bir koruma sağlar.

Çilek Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Çilek yaprağı çayını hazırlamak için 1 bardak suyu kaynatın ve içerisine 1 tatlı kaşığı çilek yaprağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice kaynatın ve demleninceye kadar bekleyin. Çilek yaprağı çayı ılık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Düzenli olarak haftada 2 ya da 3 bardak çilek yaprağı çayını içebilirsiniz. Böylece bedeninizi zararlı toksinlerden arındırabilirsiniz.

4. Mürver Ağacı Çayı

Mürver Ağacı Çayının Faydaları

Bedeninizi zararlı toksinlerden arındırmak için mürver ağacı çayı ideal bir tercih olabilir. Çünkü terleterek ödem ve zararlı toksinleri vücudunuzdan atmayı sağlar. Bu nedenle daha çok vücudu toksinlerden arındırmak için kullanılan bir bitkidir. Mürver ağacı çayı aynı zamanda sindirimi kolaylaştırmak ve sinirleri yatıştırmak için de kullanılır.

Mürver Ağacı Çayı Nasıl Yapılır?

Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı mürver ağacı çiçeğidir. 1 bardak suyu kaynaması için cezveye koyun ve üzerine mürver ağacı çiçeğini ilave edin. 5 dakika demlemeye bırakın. Ilık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Düzenli olarak günde 2 ya da 3 bardak içmeniz durumunda vücudunuz zararlı toksinlerden arınacak.

5. Isırgan Otu Çayı

Isırgan Otunun Faydaları

Kandaki ve bedendeki zararlı toksinleri atmada en önemli bitkilerden biridir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Böbrekler ve karaciğer için de çok faydalı olduğu bilinir. Özellikle bedeninizi zararlı toksinlerden arındırmak istiyorsanız, en etkili çözüm ısırgan otudur.

Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Bedeninizdeki zararlı toksinlerden kısa bir süre içerisinde kurtulmak istiyorsanız, ısırgan otu tam size göre. Isırgan otu çayı için 1 bardak sıcak suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı kurumuş ısırgan otu ilave edin ve demleninceye kadar bekleyin. Isırgan çayı ılık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Isırgan otu çayını düzenli olarak günde 2 ya da 3 bardak içmeniz bedeninize büyük fayda sağlar.

6. Aloe Vera Çayı

Aloe Vera Çayının Faydaları

Birçok sağlık sorununa iyi gelen aloe vera aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, bedeni temizler ve zararlı toksinlerden arındırır. Böylece tüm bedenin canlanmasına büyük katkı sağlar.

Aloe Vera Çayı Nasıl Yapılır?

Bedeninizi arındırmak için en etkili bitkilerden biri aloe vera çayıdır. Aloe vera çayını hazırlamak için bitkinin bir yaprağını kesin ve içerisindeki jel kısmını çıkarın. 1 bardak suyu kaynattıktan sonra, 1 yemek kaşığı aloe vera jelini içerisine ilave edin. Karışım iyice kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 5 dakika boyunca bekletin. Ilık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Aloe vera çayını düzenli olarak günlük 2 ya da 3 bardak içmenizde yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder