6 Temmuz 2019 Cumartesi

misket limonunun faydaları


https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Misket limonu, turunçgil ailesindendir. Genellikle ekşi olsalar da tatlı misket limonları da mevcuttur. Pek çok yemeğin içine misket limonu suyu kullanılır, ayrıca kokteyllerde, cilt kremlerinde, dezenfektanlarda, şekerlerde, yağlarda, diş macunlarında ve daha pek çok alanda da kullanılmaktadır.
Bu kadar çok amaçlı olan misket limonunun pek çok da faydası bulunmaktadır. İşte misket limonunun faydaları;
Kanseri önleyici etkisi vardır
Misket limonunun içindeki limonoid cilt, ağız, mide, meme, akciğer ve daha pek çok tip kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ayrıca misket limonunda bol miktarda antioksidan ve C vitamini bulunmaktadır.
Antioksidan açısından zengindir
Misket limonu antioksidan açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin aktivitelerini nötralize ederek DNA’ların zarar görmelerini engeller ve kansere, erken yaşlanmaya ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
C vitamini açısından zengindir
Çeyrek fincan misket limonu suyu %46 oranında C vitamini içermektedir. C vitamini, immün sistemini güçlendirir, kalp sağlığını destekler, hasta olmanızı ve katarakt gibi göz hastalıklarının oluşumunu engeller.
Antibiyotik
Misket limonunun antibiyotik özelliği bulunmaktadır.
İmmün sistemi güçlendirir
Misket limonunun içindeki C vitamini immün sisteminizi güçlendirerek uzun süre destek sağlar. Grip gibi hastalıkların yanı sıra kanser gibi hastalıklara karşı vücudu korur.
İltihap sökücü
Misket limonunun içinde bulunan C vitamini ve diğer bitkisel gıdalar iltihap sökücü etkiye sahiptirler. Misket limonu astım, kalp hastalıkları ve eklem iltihabına yakalanma risklerini de azaltabilmektedir.
Kalp sağlığı
C vitamini gibi antioksidanlar kalp krizi ve kalp hastalıklarını önleyici özelliğe sahiptirler. İltihap sökücü gıdaların kalp damar sistemini koruyucu özellikleri olduğu da bilinmektedir.
Eklem iltihabını önler
Araştırmalar, C vitamini tüketen kişilerin eklem iltihabına yakalanma risklerinin daha düşük olduğunu göstermiştir.
Göz sağlığı
C vitamini gözler için çok önemlidir. C vitamini eksikliği katarakt ve diğer göz hastalıklarına neden olmaktadır. Göz sağlığınızı korumak için C vitamini tüketmeye özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder