4 Temmuz 2019 Perşembe

Saç Bakımında Sirke Kullanımı


Herkes sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Şampuan ve saç kremi ürünleri tanıtan reklamlardaki saçlar hep dikkatimizi çekmiştir. Çünkü saçlar dolgun, canlı, parlak muhteşem görünümleri ile izleyenleri adeta büyüler. Ürünleri alıp kullandığımızda saçlarımızın reklamlardaki muhteşem görünüme kavuşmadığını görünce hayal kırıklığına uğrarız. Genellikle kimyasal madde içeren saç bakım ürünleri saçlara zarar verir. İçerdiği maddeler saçları yıpratır. Kimyasal madde içeren saç bakım ürünleri yerine doğal bakım ürünleri tercih ederseniz saçlarınız daha sağlıklı bir yapıya sahip olacaktır. Saçlarınıza yapıcı ve onarım yapmak için kullanılan doğal bakım ürünlerinden biri de sirkedir. Saç bakımında sirke kullanımı, sirkenin saça faydaları, saç bakımında sirkeyi nasıl kullanırız gibi konulara bu yazımızda değineceğiz.
Saç Bakımında Sirke Kullanmak
Sirke, kokusu nedeniyle ilk başta itici gelebilir ancak sirkenin saça olan faydaları saymakla bitmez. Hazırladığınız sirkeli suya birkaç damla portakal ya da lavanta gibi güzel kokulu yağlar eklerseniz sirkenin kötü kokusunu engelleyebilirsiniz. Saç bakımında kullanılmasının en temel nedeni bileşimi ve hafif asitli yapısından kaynaklanır. Sirkenin saça uyumlu PH dengesi ile saçlarımız doğal PH dengesine ulaşır. Saç bakımında kullanacağınız sirkenin asit oranı %4 ile %9 arasında olması gerekir. En kısa zamanda sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.
Saç dökülmesi, saç uçlarının kırılması, kuru saçlar, mat ve cansız görünen saçlar gibi şikayet ettiğiniz saç problemlerinizden sirke sayesinde kurtulabilirsiniz. Sirkenin bir çeşidi olan elma sirkesinin de saçların canlı ve parlak bir yapıya kavuşmasında çok yararı vardır.
Sirkenin Saça Faydaları
  • Saçlarınızda değişiklik yapmak için ya da saç uçlarındaki kırıklardan dolayı kestirdiğiniz saçların hemen uzamasını isteriz. Sirke ile saç bakımı yaptığınızda en kısa zamanda uzun saçlara sahip olabilirsiniz.
  • Saçlarınızı dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı korur. Dışarı çıktığınızda hava olaylarından ya da çevre kirliliği gibi çeşitli dış etkenlerden saçlarınızın yıpranmasını sirke sayesinde önleyebilirsiniz.
  • Saçların nem dengesini korur. Kuruyan ve taramakta güçlük çektiğiniz saçlarınıza sirke ile saç bakımı yapabilirsiniz.
  • Saçlarımızı yıkadığımız suyun PH dengesi 4.5 ile 5.5 arasında değilse yıkadıktan sonra saçlarımız sertleşir. Saçlarınızı yıkarken en son aşamada sirke suyu kullanırsanız, sirke saçınızın olması gereken PH dengesine ulaşmasını sağlar.
  • Saç tellerinizi canlandırmak için sirke kullanımı mükemmel bir yöntemdir. Saçlarınıza doğal bir parlaklık verir.
  • Sirke ile yapacağız saç bakımı saç yağlanması şikayetinden sizi kurtarır. Saçlarda yağ tabakası oluşumunu engeller.
  • Sirke saç dökülmelerine karşı birebir etkili. Saçlarınızı tararken tarakta kalan saçlarınızın canınızı sıkmasına sirke sayesinde son verebilirsiniz.
  • Saç diplerindeki tahriş saçımıza zarar verir. Sirke saç diplerinde hastalık oluşmasını engeller.
  • Kepek saç sağlığınızı olumsuz etkiler ve kaşıntılara sebep olur. Sirke sayesinde kepek probleminden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
  • Saçınıza şekil vermenize yardımcı olan tarak, saç fırçası gibi ürünleri sirke yardımı ile temizleyebilirsiniz.
  • Taranması zor sert saçlar en çok şikayet edilen saç problemlerinden biri. Sirke ile saç bakımı yaparak saçlarınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Saçlarınızın kolaylıkla taranmasına fayda sağlar.
Sirke İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Sirke ile yapılan saç bakımının en yaygın kullanımı sirke ile yapılan durulama suyudur.
Malzemeler:
  • 1/4 bardak sirke
  • 4 bardak ılık su
Hazırlanışı:
  1. Sirkenin saf olarak kullanılması içerdiği asit özelliğinden dolayı saça zarar verebileceği için bakımın içinde kullanacağınızın suyu ılık bir hale getirin.
  2. Su ılık hale geldikten sonra üzerine sirkeyi ekleyip karıştırın. Saçlarınız çok yağlı ise karışıma bir kaşık elma sirkesi de ilave edebilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunu gidermek için de bir çay kaşığı lavanta ekleyebilirsiniz.
  3. Elde ettiğiniz karışım ile saçlarınızı güzelce durulayın. Saç köklerinden saç uçlarına kadar sirkeli suyu saçlarınıza uygulayın.
Kokusu hala sizi rahatsız ediyorsa 2 saat sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Sirkeli su ile hazırladığınız saç bakımınızı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Bakım sonunda saçlarınız daha güçlü ve parlak bir görünüm kazanacak. Düzenli olarak tekrar ederseniz saçlarınızdaki yağlardan ve kepekten kurtulmanıza da fayda sağlar.
1. Kepeğe Karşı Sirke Maskesi
Saç diplerinde oluşan kepek saç köklerine zarar verir. Sirke maskesi sayesinde kepeklerden en kısa sürede kurtulup sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 bardak ılık su
  • Yarım bardak sirke
Hazırlanışı:
  1. Suyu ve sirkeyi bir kap içinde karıştırın.
  2. Karışımı saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Sirkenin asitli yapısı saç diplerindeki kepekleri temizlemeye fayda sağlayacak.
  3. Uygulama işlemi bittikten sonra saçlarınızı bir havlu ile sarın. 20 dakika bekleyin.
  4. Bekleme süresi dolduğunda saçlarınızı bol su ile durulayın.
2. Yağlı Saçlardan Kurtulmak için Sirke Maskesi
Saçlarınızın yağ dengesini ayarlamak için de sirke maskesini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1/2 bardak elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kekik suyu
  • 1 bardak su
Hazırlanışı:
  1. Öncelikte 1 bardak suyu ılık hale getirin.
  2. Bir kap içerisine tüm malzemeleri koyup karıştırın.
  3. Karışımı elde ettikten sonra saç köklerinden saç uçlarına kadar saçınıza sürün.
  4. Uygulama işlemi bitince nemli bir havlu ile saçınızı kapatın.
  5. 1-2 saat bekledikten sonra saçlarınızı bol ılık su ile durulayın.
3. Canlı ve Parlak Saçlar İçin Sirke Maskesi
Malzemeler:
  • 2 bardak su
  • Yarım bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
  1. Malzemeleri bir kaba ekleyip iyice karıştırın.
  2. Hazırlanan karışımı nemli ve yeni yıkanmış saçlarınıza uygulamaya başlayın.
  3. Saç diplerinden saç uçlarına kadar saçlarınızın karışımı hapsetmesini sağlayın.
  4. Uygulama işlemi bittikten sonra 20-25 dakika bekleyin ve sonrasında saçlarınızı bol su ile durulayın.
4. Saç Dökülmesine Karşı Sirke Maskesi
Saç dökülmelerini engellemek için elma sirkesi iki farklı yöntem ile saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
  1. Elma sirkesini 1 çay kaşığı acı biber ile karıştırarak saçlarınıza uygulayın. 1 saat sonra saçlarınızı yıkayın.
1 çay kaşığı elma sirkesini bir tane arı sütlü kapsülü karıştırın. Saç dökülmesinin olduğu yerlere hazırladığınız karışımı sürün. 1 gece bekleyin. Sabah uyandığınızda saçlarınızı bol su ile durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder