7 Temmuz 2019 Pazar

çikolatalı cilt bakımı


Cilt bakımında kullanılan kozmetik ürünlerinin içeriğinde tam olarak ne olduğunun bilinmemesi ve pahalı olması açısından artık insanlar daha çok doğal ürünleri kullanmayı tercih etmeye başladı. Çünkü insanlar evde hazırlanan cilt bakımı ürünlerinin de aynı, hatta daha fazla fayda sağladığını deneyerek, gözlemlediler. Evde hazırlanan ürünler hem daha uzun süre kalıcı bir etki meydana gelmesine yardımcı oluyor hem de kısa sürede olumlu bir sonuç almanızı sağlıyor. Doğada yer alan her bitki ve her malzeme cildiniz için farklı bir yarar sağlıyor.
Çikolatalı Cilt Bakımı
Çikolatayı yiyerek kendinizi, maskesini ya da peelingini yaparak da cildinizi şımartabilirsiniz. Doğal cilt bakımı ürünlerini hazırlarken en çok tercih edilen malzemelerden biri de çikolatadır. Kakaodan elde edilen bazı cilt ürünleri vardır. Bunlardan biri de kakao yağıdır. Kakao yağı cilt yüzeyini çok iyi nemlendiren bir üründür. Kakaoda yer alan antioksidanlar, cilt yüzeyindeki proteinleri büyük oranda besler. Genellikle SPA merkezlerinde yapılan masajlar çikolata ile yapılmakadır. Cildi yumuşattığı ve gevşettiği için tercih edilen bir besin kaynağıdır.
Çikolata Maskesi Yapımı
Mutluluk kaynağı olarak bilinen çikolatayı aynı zamanda cildinize de uygulayabilirsiniz. Çikolata maskesi özellikle yaşın ilerlemesinden dolayı cilt yüzeyinde meydana gelen deformasyonları onarmada çok başarılıdır. Çikolata maskesini hazırlamak için gerekli olan malzemeler, yarım bardak kakao, bir çorba kaşığı süt kreması ve bir tatlı kaşığı bal. Gerekli olan ana malzemeler bunlar olsa da içeriği zenginleştirmek isterseniz, içerisine yulaf unu, ezilmiş badem ya da 1-2 damla zengin yağı ilave edebilirsiniz. Çikolata maskesini hazırlamak için ilk olarak çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından süt kremasını ve bal çikolatanın içerisine ilave edin. Bu karışımı macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra cildinize, boynunuza ve hatta dekoltenize iyice sürebilirsiniz. Çikolata maskesini cildinize uyguladıktan sonra 15 dakika boyunca bekletin. En son olarak cildinizi soğuk suyla durulayın. Cildinizin çok yumuşak bir tabakaya sahip olduğunu göreceksiniz. Bu maskesi haftada 2 ya da 3 kere tekrarlayabilirsiniz.
Cildi Nemlendirmek İçin Çikolata Maskesi
Çikolatanın en büyük faydası kuru ciltler içindir. Kuru ciltler yüzeyine uygulandığı zaman anında cilde nem kazandırır ve yumuşak bir cilde kavuşmanızı sağlar. Çikolata maskesini hazırlamak için gerekli olan malzemeler ise yoğun kakao içeriğine sahip 50 gram çikolata, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurtanın sarısı, tatlı badem yağı, keten yağı ya da üzüm çekirdeği yağı. Çikolatayı cam bir kaba koyun ve benmari usulü eritin. Eriyen çikolatanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurta ve istediğiniz herhangi bir bitki yağını ilave edin. Malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar karıştırın. Çikolata maskesini cildinize ve boynunuza iyice sürün. Cildinizde 15 dakika boyunca bekletin. Son olarak ise cildinizi ılık suyla yıkayın. Çikolata maskesinin anında etki gösterdiğine tanık olacaksınız. Bu maskesi düzenli olarak haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.
Cildi Sıkılaştırmak İçin Çikolata Maskesi
İlerleyen yaşlarda ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar gibi bazı olumsuz durumlar meydana gelmektedir. Bunu engellemek için cilt sıkılaştırıcı çikolata maskesini uygulayabilirsiniz. Cilt sıkılaştırıcı çikolata maskesi için gerekli olan malzemeler ise 50 gram bitter çikolata, yarım elma, yarım muz ve bir dilim kavun. İlk olarak çikolatayı benmari usulü erittikten sonra içerisine elma, muz ve kavunu ilave edin. Tüm malzemeleri blenderda iyice ezdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Karışımı cildinize ve boynunuza sürün, 20 dakika boyunca bekletin. Sürenin sonunda ılık su ile cildinizi durulayabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizin deformasyonu kaybolacaktır, daha canlı bir cilde kavuşacaksınız.
Cildi Canlandırmak ve Tazelemek İçin Çikolata Maskesi
Eğer cildinizin çok kuru ve pul pul döküldüğünü görüyorsanız bu maskesi mutlaka uygulamalısınız. Çikolata maskesi hem cildinizin nem ihtiyacını anında giderecek hem de cildinizi canlandıracaktır. Nemlendirici etkili çikolata maskesi için gerekli olan malzemeler ise 1 yemek kaşığı bitter çikolata, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı nemlendirici krem. Bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra bal ve nemlendirici kremi ilave edin. Macun haline gelinceye kadar karıştırın ve daha sonra cildinize uygulayın. Yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bekletin ve süre sonunda ılık su ile cildinizi yıkayın. Maskenin etkili olabilmesi için mutlaka düzenli olarak tekrarlayın.
Çikolata Maskesi Faydaları
Çikolatayı hep sivilce, akne çıkmasına neden olan ve kilo almayı hızlandıran bir besin olarak düşünüyorduk. Cilt bakımında kullanılan bir malzeme olabileceğini hiç düşünmedik. Cilt bakımı için kullanılan cilt ürünlerinin içerisine faydasından dolayı çikolata da ekleniyor. Özellikle bitter çikolatanın çok güçlü bir antioksidan olduğu doktorlar tarafından ifade ediliyor. İyi bir çikolata hem insan vücuduna hem de cilt yüzeyine büyük fayda sağlıyor. Saf bir çikolatanın içeriğinde büyük oranda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor mineralleri ve aynı zamanda E vitamini bulunur. Çikolata içeriğinde yer alan polifenoller, bazı insanlarda bulunan zararlı kolesterol değerini azaltmada yardımcı olan güçlü antioksidandır. Yapılan bazı araştırmalar kakaoda yer alan antioksidanların, yeşil çay kadar güçlü olduğu ifade ediliyor. İnsan vücudu için çok değerli olan antioksidan, 100 gram kakao içerisinde yaklaşık olarak 10.000 mg antioksidan bulunur. Kakao çekirdeğinden elde edilen kakao yağı ise çok etkili ve doğal bir nemlendirici olma özelliğine sahiptir. Kakao yağı cilt yüzeyinde hemen emilir. Çikolata cildin daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda cildinizin eski sağlığına kavuşmasını sağlar. Kakao çekirdeğinden meydana gelen kakao yağı, cilt hastalıklarının tedavisinde iyi bir besin kaynağı olmaktadır. Örneğin egzama, dermatit ve cilt yüzeyinde meydana gelen çatlakların giderilmesinde çok etkilidir. Kakao yağının içeriğinde yer alan polifenol maddesi kanseri önlemede yardımcı olan bir maddedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder