1 Temmuz 2019 Pazartesi

Himalaya Tuzunun Faydaları


İnsanın yapı taşı olan hücrelerin oluşmasında bazı besinler yardımcı rol oynamaktadır. Bunlardan biri de tuzdur. Tuzun vücudumuzda daima olması gerekmektedir. Tuz, vücudumuzda dengeleyici bir maddedir. İnsan sağlığı için tuzun önemi çok olsa da oldukça dikkat edilmesi, dozunun da iyi ayarlanması gerekmektedir. Marketlerde bulunan tuzlar genellikle üretilmiş olan ve fazlasının oldukça zararı olan tuzlardır. Bu nedenden dolayı daha doğal bir yapıya sahip olan ve fazlasının insan sağlığını tehdit etmeyecek bir tuz çeşidi vardır. Bu tuz çeşiti adını yetiştiği bölgeden almaktadır. Himalaya dağlarında bulunan himalaya tuzu bu bahsettiğimiz eşsiz ve doğanın bizlere sunmuş olduğu şifalardan biri olarak görülmektedir.
Son zamanlarda insanlar artık raflarda bulunan hazır ürünlere güvenmediği için doğal besinlere yönelmiştir. Çünkü birçok hastalığın sebebi aslında önemsemediğimiz ancak hastalıklara davetiye çıkaran besinlerdir. Himalaya tuzu yemeklerimize hem lezzet verirken hem de bir taraftan tek başına aslında bizlere şifa da olmaktadır. Sizlerle bu yazımızda himalaya tuzunun en az bilinen faydalarından bahsederek sizlerin de bu eşsiz nimetin farkına varmanızı amaçladık.
Himalaya tuzu Pakistan’ da yetişmektedir. Sadece burada yetişmesinin sebebi ise iklim şartları ve doğal kaynakların dağılımının bir tek orada olmaısıdır. Himalaya tuzu dünyanın dört bir tarafına ihraç edilmekte ve neredeyse herkesin ulaşabileceği yerlerde raflarda yerini almaktadır. İnsanlar için tuzun önemi oldukça büyüktür. Bunun sebebi ise hücre içerisinde gerçekleşen tüm olaylar başta enerji üretmek amacı ile gerçekleşen olayların tamamı osmos gücüne bağlıdır. Osmos olayı ise sadece hücre içi ve dışında yer alan basınç farkından ve yoğunluk farkından dolayı gerçekleşir. Tuz da bu anlamda hücre içinde ya da dışında yoğunluk sağlayarak hücrelere gerekli olan ve yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürmemiz adına hücrelerin içerisine enerji gönderir. Bunu da tuz yardımı ile yapabilmektedir.
Vücudumuzda yeterince enerji bulunsa bile hücrelere dağılmadığı sürece hiçbir şekilde tam anlamı ile sağlıklı bir şekilde hareket edemeyiz.  Enerji ancak işlendiği zaman ihtiyaç görebilmektedir. Bunu işleyen faktörlerin başında da tuz gelmektedir. Birçok uzman bu konuda yaptıkları araştırmaya göre insanların tuzu alışkanlık haline çevirdiği zaman zararını gördüğünü söylemektedir. Tuz, kolay bir şekilde alışkanlık haline gelmektedir. Bu yüzden en sağlıklı olanı seçmekte fayda vardır. Himalaya tuzu tam da bu sırada devreye girerek kişinin dengesini ayarlamakta ve hücrelerin de görevlerini yerine getirmesinde yardım etmektedir.
Himalaya Tuzu Nasıl Tüketilir?
Himalaya tuzunun öncelikle yemeklere konması gerekmektedir. Ancak direkt olarak kullanıldığı zaman yararından çok zararını görebilirsiniz. Oldukça etkili olduğu için seyreltilmesi gerekmektedir. Her yiyecekte olduğu gibi kullanım haricinde kullanıldığı zaman himalaya tuzunun da zararını görebilirsiniz. Bu nedenden dolayı kullanım alanlarını ve kullanım şekillerini öğrenmenizde fayda var.
Eğer himalaya tuzunu yemeklerde veya diğer besinlerde kullanmak istiyorsanız ilk olarak bir bardak suyun içerisine bir miktar himalaya tuzunu dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra hangi yemekte kullanmak istiyorsanız damak zevkinize göre bir miktar belirleyerek yemeğinizin içerisine dökebilirsiniz.
Eğer himalaya tuzunu yemeklerde değil de cilt sağlığı için kullanmak istiyorsanız da cilt maskenizin içerisine bir çay kaşığı kadar himalaya tuzunu dökebilirsiniz. Bu şekilde oldukça yararını görebilirsiniz.  Seyreltmiş olduğunuz himalaya tuzunun adına sole denir. Bu soleyi yine direkt olarak bir karışım ile değil de kendi başına yüzünüze özellikle lekeli bölgelere sürebilirsiniz.
Eğer selülit problemi yaşıyorsanız himalaya tuzunu yine bu bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce selülitlerin çok fazla ilerlememiş olmasına dikkat etmekte fayda vardır. Aksi halde bir yararını göremeyebilirsiniz. Selülitli olan bölgeye himalaya tuzunu biraz ıslatarak bu bölgeye dairesel hareketler ile uygulamanız gerekmektedir. Bu şekilde yüzeyde kalan ölü deri peeling görevi gören himalaya sayesinde arınacaktır.
Himalaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?
1. Tansiyon Hastalıklarına İyi Gelir
Yüksek tansiyonu bulunan kişilerin tansiyonunu dengeleyerek kişinin tansiyon problemi yaşamasını engeller. İçerdiği lityum elementi sebebi ile birlikte kişinin depresyona girmesini engeller. Lityum eksikliğine bağlı olarak görülen ruh sağlığı hastalıklarına birebirdir.
2. Enerji İletimini Sağlar
Himalaya tuzu sadece vücutta enerji iletimini sağlamaktadır. Aynı zamanda içeriği sayesinde seretonin hormonun salgılanmasına da yardımcı olmaktadır. Seretonin hormonu sayesinde kişi kendini daha mutlu hissedecek ve stresini azaltacaktır. Tuz kemiklere oldukça zararlı olarak bilinse de aslında himalaya tuzu kemiklerin gelişmesinde oldukça önemlidir. Özellikle yaşı ilerlemiş kişilerde yaşanan kemik hastalıklarının da önüne geçebilmektedir.
3. Kireçlenmeye İyi Gelir
Yaşı ilerlemiş olan kişilerin sıklıkla yaşadığı hastalıklardan biri olan romatizma ve kireçlenme gibi hastalıklarının etkilerinin daha az hissedilir hale getirebilmektedir. Himalaya tuzunun içeriği kemik dostu olmasını sağlamaktadır.
4. Kanserli Hücreler ile Savaşır
Himalaya tuzu içerdiği koruyucu sayesinde vücudun bağışıklık sistemini hedef alan kanserli hücrelerin ölmesine neden olmaktadır. Himalaya tuzu kanserli hücreleri yok ettikten sonra vücudun bağışıklık sistemini koruyarak kanserli hücrelere kalkan oluşturmaktadır.
5. Hafızayı Kuvvetlendirir
Marketlerde sıradan olarak satılan tuzların içerdiği alüminyum kişilerin alzheimer hastalığına yakalanmasına ve etkilerini oldukça şiddetli yaşamasına neden olmaktadır. Himalaya tuzu bu anlamda kişiye oldukça fayda göstererek hem kişinin tuz ihtiyacını karşılamakta hem de kişiyi katkı maddelerinden uzak tutmaktadır.
6. Güç Kaybını Azaltır
Kemik rahatsızlıklarına ve enerji yetersizliğine bağlı olarak kişi zaman zaman kendini güçsüz halsiz hissetmektedir. Kaslar oluşan güç kaybını önlemek için kişi günlük tuz ihtiyacını himalaya tuzundan karşılarsa bu kişinin güç kaybı yaşamasını ortadan kaldıracaktır.
7. Unutkanlığa İyi Gelir

Özellikle yaşlılarda çok sık unutkanlık yaşanmaktadır. Ancak bu ne yazık ki orta yaş grubunda da sık sık görülmektedir. Hafızanın güçlenmesinde de oldukça faydalı olan himalaya tuzu kişinin hafıza ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmaktadır
8. Cildin Yenilenmesini Sağlar
Ciltte oluşan cilt hastalıklarına karşı da kişiye oldukça faydası olan himalaya tuzu özellikle sedef, egzama, siğil gibi cilt hastalıklarına tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. Bu da himalaya tuzunun eşsiz şifalarından sadece birisidir. Himalaya tuzunu su ile seyrelttiğiniz takdirde iltihaplı sivilce tedavisinde de kullanılabilir. İçeriği sayesinde sivilceyi oldukça hızlı bir şekilde kurutacak ve bu şekilde kişinin sivilcelerini yok edecektir.
9. Kişi Kendini Daha Enerjik Hisseder
Kişinin vücudunda tuz eksikliğinden meydana gelen enerji kaybını aslında birçok kişi yaşamaktadır. Her ne kadar beslenme ile birlikte enerjiyi elde etseniz de bu kişinin enerjik olduğu anlamına gelmemektedir. Doğal bir besin olan himalaya katkısız bir şekilde kişinin hücrelerine yeterli enerjinin iletilmesinde yardımcı olmakta ve bu şekilde kişinin kendini daha enerjik hissetmesine neden olmaktadır.
10. Yaraların İyileşmesini Hızlandırır
Eğer hücreleriniz kendini zor onarıyor ise ve buna bağlı hastalıkları oldukça sık yaşıyorsanız himalaya tuzu kişiye bu anlamda da oldukça yardımcı olmaktadır. Hücrelerin kendini kolay bir şekilde onarmasına ve yenilemesine yardım ederek kişinin buna bağlı olarak yaşadığı hastalıkları ortadan kaldırmaktadır.
11. Vücuttaki Şeker Oranını Dengeler
Diyabet hastalığı yaşayan kişilerin beslenmesi diğer insanlara göre daha da özen istemektedir. Kullandığı tuza oldukça dikkat etmesi gereken diyabet hastaları himalaya tuzundan faydalanarak sağlıklı bir şekilde günlük tuz ihtiyacını karşılayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder