24 Temmuz 2019 Çarşamba

kaymak maskesi


Kaymak Maskesi Nedir?

İnsanların en değerli dokularından biri cilt. Herkes cildinin kusursuz ve pürüzsüz olması ister. Bunun için cilt tipine uygun bazı kozmetik ürünler kullanır. Kozmetik ürünlerin yanı sıra, aynı zamanda bitkisel ve doğal malzemelerle yapılan maskeler de cilt için büyük fayda sağlar. Kaymak maskesi de bu maskelerden bir tanesi.

Kaymak Maskesi Nasıl Yapılır?

İnsan vücudu için gerekli olan ve fayda sağlayan süt kaymağı, cilt için de çok yararlı doğal bir besin. Kaymak daha çok cildi yumuşatma ve nemlendirme özelliği ile bilinir. Özellikle kuru ve hassas bir cilt yapısına sahip iseniz, kaymak maskesini kullanabilirsiniz. Cildinizin farklı sorunları için kaymak maskesi yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 kaşık kaymak
  • 1 adet elma

Hazırlanışı:

İlk olarak küçük bir kasenin içerisine kabuklarıyla birlikte elmayı rendeleyin. Daha sonra elmayı püre haline getirin ve üzerine süt kaymağını ilave edin. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kaymak maskesini cildinizin her kısmına sürün. Eğer kırışıklıklarınız varsa, o alana daha fazla sürün. Cildinizde kaymak maskesi yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bekletin ve daha sonra soğuk su ile cildinizi durulayın. Kaymak maskesini düzenli bir şekilde haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizdeki sorunlardan kurtulursunuz.

Yağlı Ciltler İçin Kaymak Maskesi Tarifi

Yağlı cilde sahip olan insanların en çok sorun yaşadığı nokta cildin çok fazla parlaması, sürekli sivilce oluşması ve çok çabuk terlemesi. Yağlı ciltlerde meydana gelen bu sorunları yok etmek için cildinize kaymak maskesi yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı:

İlk olarak küçük bir kasenin içerisine kaymağı alın. Kaymağın üzerine sırayla bal ve unu ilave edin. Bir süre karıştırın ve macun gibi bir kıvam elde edin. Karışım macun kıvamına gelince, daha önceden temizlenmiş olan cildinize sürün. Yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika kadar maskeyi cildinizde bekletin. Daha sonra soğuk suyla cildinizi maskeden arındırın. Kaymak maskesinin cildi kurutma ve fazla nemi alma özelliği olduğu için cilt sorunlarınıza kesin çözüm sağlar. Aynı zamanda kaymak maskesi yaşa bağlı olarak ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini de azalır. Düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Cildinizin yağlanma süresine göre, tekrarlama zamanını belirleyebilirsiniz.

Siyah Noktalar İçin Kaymak Maskesi Tarifi

Görünüşüne önem veren herkes için ciltte çıkan siyah noktalar sorun oluşturur. Siyah noktalar cildin kötü görünmesine neden olan ve rahatsızlık veren bir cilt sorunu. Siyah noktalardan kısa bir sürede kurtulmak için kaymak maskesi yapabilirsiniz. Kaymak maskesi sadece siyah noktaların giderilmesine yardımcı olmaz, aynı zamanda cilt yüzeyinde yer alan gözenekleri açar ve cildin daha çok nefes almasını sağlar.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Küçük bir kasenin içerisine kaymağı alın ve üzerine limon suyunu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra tüm cildinize uygulayın. Özellikle siyah noktaların daha yoğun bulunduğu kısımlara daha çok sürün. Kaymak maskesini cildinize sürerken siyah noktaların derinlemesine temizlenmesi için, hafifçe bastırın. Maske cildinizde yaklaşık yarım saat bekledikten sonra, cildinizi soğuk suyla temizleyebilirsiniz. Kaymak maskesi ile ciltte siyah nokta oluşumuna neden olan gözeneklerin tıkanmasını engeller ve siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olur. Kaymak maskesini düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kere tekrarlayabilirsiniz.

Kuru Cilt İçin Kaymak Maskesi Tarifi

Bazı insanlar kuru bir cilt yapısına sahip olur. Kuru ciltlerin en büyük sorunu cildin pul pul olması, sürekli neminin azalması ve cildin elastik olmaması. Kuru bir cilt yapısına sahip iseniz, doğal bir yöntem olan kaymak maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Küçük bir kasenin içerisine kaymağı alın ve üzerine zeytinyağını ilave edin. Tüm malzemeler macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve cildinize uygulayın. Kaymak maskesini cildinizde yaklaşık olarak 20 dakika boyunca bekletin ve süre sonunda cildinizi soğuk suyla temizleyebilirsiniz. Cildinizin nemsiz kalma süresine göre bu maskeyi haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Kaymak maskesi sayesinde kuru bir yapıya sahip olan cildiniz nem kazanır ve nemi cildinizde uzun süre muhafaza eder.

Canlı ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kaymak Maskesi Tarifi

İnsanlar cildinin canlı ve pürüzsüz olması için birçok ürün kullanılır. Cildinizin doğal bir şekilde eski canlılığına kavuşmasını istiyorsanız, kaymak maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal

Hazırlanışı:

Küçük bir kasenin içerisine ilk olarak kaymağı alın ve içerisine balı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra cildinizin tüm yüzeyine maskeyi sürün. Kaymak maskesini yaklaşık olarak 20 dakika boyunca cildinizde bekletin. 20 dakikanın sonunda cildinizi soğuk suyla yıkayın. Düzenli olarak haftada en az iki kere olacak şekilde maskeyi cildinize uygulayın. Cildinize uygulayacağınız kaymak maskesi ile yıpranmış ve bakımsız olan cildinizi hızlı bir şekilde onarır. Aynı zamanda kırışıklıkların hafiflemesini sağlar.
 
Cildi Temizlemek İçin Kaymak Maskesi Tarifi
Her bakımlı insan cildini düzenli olarak temizler ve ölü deriden arındırır. Cildinizi temizlemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bu doğal yöntemlerden biri kaymak maskesi.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı granül bira mayası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı taze süt kaymağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı:
İlk olarak kasenin içerisine bira mayasını alın. Diğer malzemeleri sırasıyla bira mayasının üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Kaymak maskesini cildinize uygulamadan önce, cildinize temizleyin. Cildinizi temizlemek için susam yağı ve zeytinyağını karıştırın. Cildinize sürün. Cildinizi bu yağlarla temizledikten sonra içeriği çok zengin olan kaymak maskesi tüm cildinize uygulayın. Kaymak maskesi cildinizde yaklaşık 20 dakika boyunca bekletin. Daha sonra cildinizi soğuk suyla maskeden arındırın. Kaymak maskesinin hazırlaması biraz zor olsa da, sonucu çok güzel olur. Bu maskeyi haftada düzenli olarak 3 ya da 4 kere uygulayın. Düzenli olarak kullanımı sonucunda kuru cilt yapısının neme doymasına, yorgun ve cansız ciltlerin tekrar eski görünümüne kavuşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların azalmasını ve belirginliğinin kaybolmasını sağlar.
Cildinizi Beslemek İçin Kaymak Maskesi Tarifi
Cildiniz yorgunluk, uykusuzluk, beslenme düzeni ya da çevresel faktörlere bağlı olarak zaman içerisinde yumuşak yapısını kaybeder. Cansız bir görünümün oluşmasına neden olur. Cildinizi beslemek ve ölü deriden arındırmak için kaymak maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı yulaf unu
  • 2 bardak su
  • 3 çorba kaşığı taze süt kaymağı
Hazırlanışı:
Küçük bir kasenin içerisine yulaf ununu koyun ve içerisine 2 bardak suyu ilave edin. Yulaf ununu kısık ateşte pişirin. Yulaf unu piştikten sonra süzün. Süzdüğünüz yulaf unu suyunu daha sonra kullanmak için kenarda bekletin. Pişmiş olan yulafın içerisine taze süt kaymağını ilave edin ve macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kaymak maskesi istenilen kıvama gelince cildinize sürün ve yaklaşık 20 dakika boyunca cildinizde bekletin. Daha sonra cildinizi kenara ayırdığımız yulaf suyu ile temizleyin. En son olarak cildinizi normal suyla durulayın. Kaymak maskesini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Bu maske sayesinde cildiniz canlanarak yeni hücre oluşumu için uygun bir zemin hazırlar.
Kaymak Maskesinin Kullanımı
Doğal maskeler arasında en çok kullanılan malzemelerden biri kaymak. Kaymak hem cilde sağladığı nemle hem cildi canlandırıcı özelliği ile cilt yüzeyinde başarılı, etkili sonuçlar elde etmenizi sağlar. Ancak kaymak maskesini cildinize uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Dikkat etmeniz gereken noktalar,
  • Kaymak maskesini uygulamadan önce mutlaka cildinizi temizleyin. Eğer varsa makyajınızı da çıkarın. Çünkü kaymak maskesinden yüksek oranda fayda elde etmek istiyorsanız, bunun için cildinizi maskeye hazırlamalısınız. Bunun için de temiz cilde kaymak maskesini uygulamalısınız.
  • Cildinizin en hassas ve en önemli kısmı olan göz çevresine, gözaltına kaymak maskesini uygulamayın.
  • Kaymak maskesinden etkili sonuç almak istiyorsanız, düzenli bir şekilde kullanmanız gerekir.
Kaymak Maskesinin Faydaları
Süt kaymağı, özellikle kuru bir cilde sahip olan bireyler için çok büyük fayda sağlar. Çok fazla olan kuruluğu giderek ve pullanmayı engeller. Cildi yumuşatır. Cildin rengini eşitler. Solgun ciltlerin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder