13 Temmuz 2019 Cumartesi

Avokado Maskesi


Avokado Maskesi Nedir?
Avokado, vücut için gerekli pek çok vitamin, mineral ve antioksidanları içeren tropik, lezzetli bir meyvedir. Avokadonun gıda olarak tüketilmesinin yanı sıra pek çok sağlık ve güzellik ürününde de kullanılıyor. Avokadonun kullanıldığı güzellik ürünleri saç kremleri, vücut kremleri ve banyo yağları olarak sıralanabilir.
Avokado, yaşlanma karşıtı özelliğe sahip bir meyvedir. Avokado, gençlik iksiri görevi görüp uzun yıllar boyunca yaşlanma karşıtı özellik gösteriyor. Avokadonun içeriğinde bulunan özel antioksidan bileşenler, ciltteki çatlak ve kırışıkları azaltıcı etki gösterir, cildin elastik dokusunu artırır ve cildi dolgunlaştırarak direncini artırır.
Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?
1. Yulaf Ezmeli Avokado Maskesi Tarifi
Yulaf ezmeli avokado maskesi tarifi ciltteki ölü derilerin atılması için çok etkin bir yüz maskesidir. Ölü deriler atılır ve ardından genç hücreler ortaya çıkar. Bu tarifteki avokado maskesi ile yağlı ve karma ciltler için yüzdeki fazla yağların emilimi sağlanır. Solmuş, cansız ve kuru ciltteki nem dengesini yerine getirir. Temizleyici, besleyici ve ciltteki yağ dengesini düzenleyici etkiye sahiptir. Yulaf ezmeli avokado maskesi tarifi için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir.
Malzemeler:
  • Olgun bir avokadonun dörtte biri
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Hazırlanışı:
Bir adet olgunlaşmış avokado 4 eşit parçaya bölünür. 1 parçası püre haline gelene kadar bir çatal yardımı ile ezilir. Ardından bir yemek kaşığı yulaf ezmesi bu püreye ilave edilir. Avokado püresi ile yulaf, kıvam alıncaya dek iyice karıştırılır. Yüz uygun temizlik materyalleri ile temizlenir, tüm makyaj kalıntıları, kimyasallar ve kirliliklerden arındırılana dek yıkanır, ardından durulanır ve kurulandıktan sonra üzerine yulaflı avokado maskesi uygulanır. Maske parmak uçları ile dairesel hareketlerle masaj yapılarak sürülmelidir. En az 15 dakika kadar bekletilen bu maske, soğuk bir su yardımıyla yine parmak uçları ile dairesel hareketlerle masaj yapılarak çıkarılmalıdır. Bu sayede maskenin peeling etkisi olacak ve ölü deriler yüzden atılacaktır.
2. Ballı Avokado Maskesi Tarifi
Avokado, içeriğindeki zengin bileşenler ve doğal yağlar sayesinde kurumuş ve cansız ciltler için nem dengesini sağlamak konusunda çok üstün bir etkiye sahiptir. Cilde doğrudan uygulanan avokado, gözeneklere derinlemesine nüfuz eder ve cilde elastikiyet, nem, yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırır. Bal da benzer şekilde cilde nemlendirici etki verir ve avokadodan farklı olarak antibakteriyel özelliğiyle ciltteki akne ve sivilcelerin iyileşmesini sağlar. Avokado ve bal karışımı aynı zamanda cildi aydınlatır ve sağlıklı bir şekilde parlamasına neden olur.
Malzemeler:
  • Olgun bir avokadonun dörtte biri
  • 1 yemek kaşığı doğal süzme bal
Hazırlanışı:
Avokadonun 4’te 1 parçası ezilerek püre haline getirilir. Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı doğal süzme bal ilave edilir. Püre ve bal, iyice kıvam alana dek yedirilerek karıştırılır. İyice karışan bu avokado ve bal püresi, cilt üzerine uygulanmaya hazır bir maske haline gelmiş olur. Yüz uygun temizlik materyalleri ile temizlenir, tüm makyaj kalıntıları, kimyasallar ve kirliliklerden arındırılana dek yıkanır, ardından durulanır. Durulandıktan sonra kağıt havlu veya temiz bir bez havlu ile kurulanır ve kurulandıktan sonra yüzün üzerine ballı avokado maskesi uygulanır.
Ballı avokado maskesi cilde parmak uçları ile dairesel hareketlerle masaj yapılarak sürülmelidir. Ballı avokado maskesi en az on beş dakika kadar bekletilir. En az 15 dakika bekletilen bu maske, soğuk bir su yardımıyla yine parmak uçları ile dairesel hareketlerle masaj yapılarak yüzden narince çıkarılmalıdır. Dairesel hareketlerle yapılan masaj sonucu maskenin peeling etkisi görülür ve ölü deriler yüzden kolaylıkla atılır. Bu da cildin daha genç ve canlı gözükmesine sebebiyet verir.
Avokado Maskesi Kullanımı Nasıldır?
Avokado meyvesini maske olarak kullanmanın yanı sıra tüketerek de avokadonun gençlik iksiri özelliğinden faydalanabilirsiniz. Olgun bir avokadoyu bir bardak süt ile blenderda karıştırarak ve isteğe bağlı olarak bir miktar bal ilave ederek her gün tüketirseniz cildinizi içten beslemiş olacak ve sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olacaksınız.
Avokado, zengin vitamin ve diğer bileşenlerinin yanı sıra etkin sağlıklı yağlar içerir. Bu yağlar cildin nem dengesini korumasına yardımcı olur ve nemlendirici etki gösterirler. Avokadoda bulunan zengin yağlar ciltte bulunan doğal yağ dokusu ile uyum sağlar, bu şekilde cildi besler ve kötü iklim koşulları ve dış ortamdaki etkilerden korumaya yardımcı olur.
Nemlendirici ve koruyucu etkiyi görmek için yapılması gereken çok basittir. 1 adet olgun avokado alınır ve ezilir, ardından temiz yüze dikkatli bir biçimde sürülür. Yaklaşık 10 dakika boyunca yüzde kalan avokado, soğuk bir suyla ciltten temizlenir. Bu şekilde avokadonun nemlendirici, koruyucu, parlatıcı ve canlandırıcı etkisini görmek mümkündür.
Avokado Maskesi Faydaları Nedir?
Avokadonun cildi nemlendirmek, korumak, sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlamak ve canlandırmak etkilerinin yanı sıra, meyve olarak vücuda ve cilde pek çok faydası vardır. İşte avokadonun faydaları:
  • Avokado, içerdiği yüksek vitamin ve bileşenleriyle cildin yenilenmesine ve gençleşmesine destek sağlar.
  • Avokado, yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Avokado meyvesinin sindirimi düzenleyici ve iyileştirici etkisi vardır.
  • Avokado içeriğindeki yüksek miktarda folik asit nedeniyle hamile kadınlar için çok yararlıdır.
  • Avokado aynı zamanda antioksidan etkisiyle bazı kanser hücrelerinin büyümesini engelleyici etki gösterir.
  • Avokado kan şekerinin dengelenmesine yardımcıdır.
  • Avokado içerdiği yüksek vitamin bileşenleriyle gözleri koruyucu etki yapar.
  • Avokado antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemine destek olur.
  • Avokado aynı zamanda vücuttaki toksik maddelerin atılımına yardımcıdır ve kansızlığın önlenmesinde etkilidir.
Avokado Maskesi Zararları Nelerdir?
Avokado tropik bir meyve olması nedeniyle hassas bünyelerde doktor gözetiminde kullanılması gerekebilir. Hassas kişilerde avokado alerjisi meydana gelebilir ve alerji nedeniyle kaşıntı, nefes darlığı, burun akıntısı gibi etkiler oluşabilir. Avokado alerjisi oluşan bireylerde alerji uzun süreli ve yoğun görülüyor ise mutlaka doktora gidilmelidir. Cilde uygulanan avokado da benzer alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Eğer böyle alerjik reaksiyonlar gözleniyorsa cilt soğuk su ile yıkanmalıdır, alerji devam ediyor ise doktor gözetiminde bulunulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder