3 Mayıs 2019 Cuma

Çemen Otu Faydaları


Kayseri ve Yozgat ilinde çaman otu olarak bilinen çemen otunun binlerce faydası bulunur. Baklagiller familyasına ait olan çemen otu özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezi halinde. Bu nedenle kilo vermek için en ideal otlardan biri olarak bilinir. Bunun yanında çemen otunun sağlığa pek çok faydası bulunur. Çemen otu faydalarının neler olduğunu öğrenmek ve çemen otunun nasıl kullanılması gerektiğini ise hemen aşağıda bulunan yazımızdan kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Çemen Otunun Faydaları Nelerdir?
Çemen otunun faydaları saymakla bitmez. Küçük büyük her yaştan insanın tüketmesi gereken çemen otu bakın nelere iyi geliyor.
1. Balgam Söktürücüdür
Sigara kullanan pek çok insanda daha sık karşılaşılan balgam sorunu kişinin günlük yaşamında konuşmasını bile etkiler. Konuşma esnasında sürekli öksürme gereksinimi duyan bu kişiler iş hayatlarında da sunum yaparken zorluk çekerler. Bu nedenle balgam sorunu olan bireylerin balgam söktürücü ilaçlar kullanmalarının yerine doğal balgam söktürücü bitkileri kullanmaları daha sağlıklı olur. Çemen otu içerisinde bulunan mineraller sayesinde balgamın kısa sürede kişiden uzaklaşmasına yardımcı olur.
2. Emziren Annelerin Sütünü Arttırır
Yeni doğan bebeklerin anne sütünü altı aya kadar mutlaka almaları gerekir. Anne sütünün bebeğin gelişiminde ve gelecek yıllarındaki etkisi oldukça fazla. Bu nedenle emzirme dönemindeki annelerin beslenme şekillerine çok dikkat etmeleri gerekir. Yeni anne olan kadınların en büyük şikayetlerinden biri de sütlerinin bebeklere yetmemesi. Bu durumdan kurtulmak için tüketilen besinlerin zengin değerlere sahip olması gerekiyor. Çemen otu faydaları arasında bulunan süt arttırıcı özelliği ile yeni doğum yapan annelerimize önerebileceğimiz en sağlıklı otlardan biri olarak tavsiye edilebilir. Çemen otunu farklı şekillerde tüketerek sütlerinin arttığını kısa sürede fark edebilirler.

3. Boğaz Ağrılarına Birebir
Kışın o soğuk günlerde hasta olmamak mümkün değil.Bağışıklık sistemi düşük olan çocuklarımız bu günlerde daha kolay hasta olurlar. Çekmesi en zor hastalıklardan biri olan boğaz ağrısı yeme içmemizi de etkiler. Özellikle de çocuklar boğaz ağrısına yakalandığında halsizlik gibi sorunlarla karşılaştıklarından kolayca kilo kaybederler. Bu nedenle boğaz ağrılarına iyi gelen çeşitli bitkileri tüketmeye önem göstermeliler. Çemen otu faydaları arasında bulunan boğaz ağrılarını geçirici özelliği sayesinde küçük büyük herkes bu ottan yararlanabilir.
4. Böbrek Hastalıklarına İyi Gelir
Böbreklerimizin hayatımızdaki önemi yadsınamaz. Ama ne yazık ki bazı sebeplerden dolayı ilerleyen yaşlarda böbrek yetmezliği gibi sorunlar yaşanabiliyor. İki böbreğimiz olmasına rağmen tek bir böbrekle hayatımızın geri kalanını geçirmek zorunda kalabiliriz. Şöyle bir etrafımıza baktığımızda böbrek yetmezliği sorununun ne kadar büyük olduğunu göreceğiz. Diyalize bağlı yaşamak zorunda olan insanlara bir umut olan çemen otu böbrek hastaları için ideal bir bitki haline geliyor. Çemen otu çayı yapılarak azar azar içirilen hastaların diğer böbreğinin çalışma fonksiyonlarını düzenlediği ortaya çıkıyor. Böylelikle böbrek hastaları bir doktor gözetiminde düzenli olarak çemen otundan tüketebilir.

5. Sindirimi Kolaylaştırır
Sindirim sisteminin çalışması her insanda farklılık gösterir. Kimi insanlar yediklerini kolay bir şekilde sindirebiliyorken, kimilerinin yediği besinleri sindirme süreleri daha uzun olabilir. Sindirim sistemi güç çalışan insanlar gün içerisinde sürekli olarak rahatsızlık duyarlar. Sindirimi kolay besinlerden biri olarak da çemen otu önerilebilir. Çemen otu sayesinde yediğiniz besinleri kolay bir şekilde sindirebilirsiniz.

Çemen otunun sağlığa en büyük faydaları yukarıda bulunan maddeler olarak bilinir. Bunun dışında çemen otu faydaları aşağıda tek bir cümle ile belirtilmiş halde bulunur.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Menopoz belirtilerini hafifletir.
  • Beri beri hastalığı tedavisinde kullanılır.
  • Mide gazlarını ve şişkinliklerini giderir.
  • Kadınların aybaşı dönemlerindeki ağrıların azalmasına yardımcı olur.
  • Bronşit hastalarının kullanması da önerilir.
  • Astım hastalarının rastladığı göğüs şişliğini ve sertliğini geçirmede oldukça faydalı görülür.
  • Bağırsak gazlarını söktürmede en etkili bitkilerden birisi olarak bilinir.
  • Göğüs büyütücü özelliği bulunur.
Çemen Otunun Kullanım Şekilleri Nelerdir?
Çemen otunun faydalarını yukarıda sıraladık. Şimdi de çemen otundan neler yapabileceğimize göz atalım. Çemen otunu tüketmek için farklı yöntemleri kullanabiliriz. İlk olarak hazırda bulunan çemen otunu aktarlardan alarak yaptığımız yemeklerin içerisine birkaç tutam çemen otu atarak tüketebiliriz. Hemen hemen her yemeğinizde çok az çemen otu kullanın. Böylece aile fertlerinin bu tada alışmasını sağlarsınız. Çocuklar da bu tada alıştıktan sonra yaptığınız salataların içerisinde de çemen otunu kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Börek, poğaça gibi hamur işi yiyeceklerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Daha büyük göğüslere sahip olmak için: Çemen otunu blenderdan geçirin. Sonrasında içine çemen otu yağı ekleyin. Ve macun kıvamına getirin. Macun haline gelen bu karışımı göğüslerinize uygulayarak 5 dakika boyunca göğüslerinize masaj yaparak uygulayın. Bu süre zarfı sonunda ılık su ile göğüslerinizi yıkayın. Bir hafta içerisinde 3 kez bu masajı uygulayarak çemen otunun göğüslerinizi nasıl büyüttüğünü fark edebilirsiniz.
Çemen otunun çayı için: Bir tatlı kaşığı çemen otu ve iki fincan su yeterli olur. Suyu ocakta kaynattıktan sonra içerisinde iki kaşık çemen otunu atarak beş on dakika çayınızın demlenmesini bekleyiniz. Böylelikle çemen otu çayınız hazır hale gelir.
Çemen Otunun Zararı Var Mı?
Mevcut bulunan her yiyecekten fazla tüketmenin insan sağlığına zarar verdiği görülür. Bu nedenle her besinden yeteri kadar tüketmeliyiz. Çemen otunu da yeteri kadar tüketmemiz gerekir. Eğer bir hastalığınız için çemen otunu kullanacaksınız mutlaka bir doktora danışarak çemen otunu tüketin. Bunun dışında hamile iseniz çemen otu tüketmeniz size ve bebeğinize zarar verebilir. Bunun dışında kalan insanlarımız ise gönül rahatlığı ile az az çemen otunu tüketebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder