31 Mayıs 2019 Cuma

Doğal Bir Güzellik İksiri: Sirke


Mutfakta kullanılan birçok ürün banyoda da faydalı olabiliyor, mesela elma sirkesi. İşte size elma sirkesi kullanarak uygulayabileceğiniz 5 mucizevi güzellik önerisi; 
Pürüzsüz bir cilt için
Sirke asidik olduğu için ciltteki gözeneklerin kapanmasına yardımcı olur ve cildi son derece parlak bir görüntüye kavuşturur. Bu sebeple size elma sirkesi ile vücut kremini karıştırıp öyle kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Üstelik bu, kreminiz parfümlü değilse bile cildinize hoş bir koku verecektir.
Parlak ve söz dinleyen saçlar için
Kadınlar çoğu zaman şampuan ve saç kremlerini çok iyi durulamıyorlar ve bu saçın ağırlaşmasına ve yeterince parlak olmamasına sebep oluyor. Bunu önlemek için saçınızı şampuanladıktan, kremledikten ve duruladıktan sonra bir kase soğuk suya 5 damla sirke damlatın ve kafa derinizi bu su ile yıkayın. Sonra bu suyu durulamayın. Saçlarınızın parladığını göreceksiniz.
Sağlıklı bir banyo için
Banyo suyunuzu az miktarda elma sirkesi koyun ve sirkenin iltihap sökücü özelliğinin cildinizin temizlemesine izin verin.
Temiz bir kafa derisi için
Elma sirkesinin içinde doğal mantar önleyiciler bulunur ve bu, kafa derinizin kepekten pul pul olmasını engeller. Kendi temizleyici şampuanınızı yaratın; sprey kapaklı bir şişenin yarısına su, yarısına elma sirkesi koyun ve bunu saçlarınıza ve kafa derinize uygulayın.
Temiz bir yüz için
Sirke cildinizin pH dengesini sağlar ve yağlı ciltlerin yağlanmasını engeller. Yarım su, yarım sirke karışımını cilt kreminizi uygulamadan önce tonik olarak kullanın, faydasını kısa zamanda göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder