21 Mayıs 2019 Salı

Toksinlerden Arındıran Çorba


Toksinlerden Arınmak
Çorba ara öğünlerimizde ya da ana yemeğe başlamadan önce midenin hazmına iyi gelen oldukça da doyurucu bir özelliği olan ara sıcaklardan biridir. Oldukça yararlı olan çorbaların toksinlerden arındırıcı özelliği olanları da vardır . Vücudumuz tükettiğimiz gıda ve besinler nedeni ile zaman zaman toksin oluşturmaktadır. Toksinlerin vücuda oldukça zararı vardır. Hatta bazen gözle bakıldığında bile bunu hissedebilmeniz mümkündür. Ellerinizde ayaklarınızda bileklerinizde bu toksinlerin bir türü olan ödeme rastlayabilirsiniz. Bu şişkinlikler sizleri bir süre sonra oldukça rahatsız edecektir. Her zaman ayağınıza olan ayakkabıyı giymekte güçlük çekebilirsiniz, ya da her zaman parmağınıza olan yüzük parmağınıza olmayabilir . Bu ve buna benzer can sıkıcı durumların hepsi vücutta oluşan toksinlerdir.
Zaman zaman toksin birikimine neden olan faktörler kişinin yaşam tarzına göre de şeklilenmektedir. Örneğin eğer kişi çok fazla sigara ya da alkol tüketiyorsa bir de üzerine hareketsiz kalmayı tercih ediyorsa bu kişide toksinlerin oldukça fazla olduğunu görürüz. Bu kişide toksinler kilo belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer kişi yaşam standartlarını değiştirmez ancak kilo vermeye çalışırsa oldukça başarısız olur. Çünkü bu faktörler toksinlerin arındırılmasına asla izin vermeyecektir. Vücudumuzdaki sistem oldukça muazzam bir sistemdir. Zararlı ne varsa vücudumuz onu fark eder ve ortadan kaldırmak için elinden geleni yapar. Ancak dediğimiz gibi toksin oluşumuna sebep olacak faktörler olduğu sürece bu savaştan galip gelen elbette zararlı olan toksinler olacaktır.
Kendinize bu kötülüğü yapmamak için bir an önce alkol ve sigara tüketimini bırakmalısınız. Eğer kişi çok fazla ilaç alıyorsa toksinlerin oluşumu oldukça normaldir. Kimyasal olan ilaçların kalıntısı zamanla vücuttan atılamaz ve bu şekilde birikime sebep olur. Bu da vücutta istenmeyen ödemlere yani toksinlere yol açar. Ancak kişi bu ilaçları kullanmak zorunda ise ancak ödemi de yani toksinleri de vücuttan atmak istiyor ise günlük su tüketimini artırarak bu toksinlerin vücuttan bir an önce atılmasına yardımcı olabilir. Bu şekilde dengelenen vücut yine toksinleri atabilmek için uğraşacak ve sonunda başaracaktır. Bu sürecin uzunluğu ya da kısalığı kişinin diğer yaşam standartlarına ve bünyesine de bağlıdır. Eğer toksinler vücuttan atılmaz ise kişi oldukça büyük bir enerji kaybı yaşar. Çünkü vücuttaki atp’ler bu  toksini atabilmek için oldukça büyük enerji harcamaktadır. Daha sonra bu durum kişinin psikolojini bozar ve zaman ile kişinin bir konu üzerinde dikkatini toplama yeteneği kaybolarak hafızasının zayıflığına sebep olur. En önemlisi ise sindirim sistemi bozulur. Sindirim sisteminin bozulması ile diğer sistemler de bundan etkilenir ve onlarda hastalanır. Eğer kişi bunların kontrolünü yaptırmaz ve doktor tavsiyelerine uymaz ise o zaman kişi de organ kaybı bile söz konusu olabilir.
Vücudumuza bu kadar zararı olan ve kişinin hem fiziksel hem de ruhsal anlamda dengesini bozabilen toksinlerden kurtulmak için arındırıcı tedaviler uygulamalıyız. Örneğin detoks gibi ya da arındırıcı içecek ve yiyecekler gibi. En doğal arındırıcı içecek ise sudur. Suyu bol bol tüketmeliyiz.
Şimdi oldukça lezzetli olan bir o kadar da yararı olan toksinlerden arındırıcı çorba tariflerimiz ile vücudunuzdan toksinlerin arınmasına yardım olacağız.
Toksinlerden Arındırıcı Çorba Tarifleri
1. Kerevizli Çorba Tarifi
Malzemeler
  • 4 su bardağı su
  • 3 adet kereviz sapı
  • 2 marul yaprağı
  • 2 adet soğan
  • 1 baş lahananın dörtte biri
Hazırlanışı
  1. Öncelikle orta büyüklükte bir tencere seçin. Bu tencerenin içerisine dört su bardağı suyu ilave edin. Bu suyu tencere içerisine kaynatın. Kaynar suyun içine üç adet kerevizin sapını ayıkladıktan sonra uzunlamasına tencerenin içerisine atın. İki adet soğanı önce kesin ve doğrayın.
  2. Doğranmış olan soğanları da bu tencerenin içerisine atın. Bir lahananın dörtte birini de ayrıca aynı tencerenin içine atın.
  3. Tüm malzemelerin birbirleri ile iyice karışana dek bütün malzemelerin kaynamasını bekleyin.
  4. İyice haşlanan malzemeleri bir robot yardımı ile çekin.
2. Pancarlı Çorba Tarifi
Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet pancar
  • Yarım bal kabağı
  • Bir lahananın dörtte biri
  • Tuz
  • Dere otu
  • Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
  1. Öncelikle orta büyüklükte bir tencere seçin. Bu tencerenin içerisine bir çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Daha sonra bir adet soğanı soyup küp küp doğrayın. Doğranan soğanları tenceredeki yağ ile kavurun.
  2. Kavrulmuş soğanın üzerine önceden soyduğunuz ve yine küp küp doğradığınız pancarları üzerine atın. Ardından yarım bal kabağını da soyun ve bunu da küp küp doğrayın. Tencereye ilave edin.
  3. Tencereye son olarak da bir baş lahananın dörtte birini alın ve bunu da doğrayıp tencereye ilave edin. Ardından beş su bardağı suyu tencereye dökün.
  4.  Tüm malzemeler birbirleri ile iyice karışana kadar kaynamasını bekleyin. Ve son olarak bir mutfak robotu yardımı ile bu malzemeleri çekin.
  5. İçerisine damak zevkinize göre tuz ve dereotu ekleyebilir ve birkaç damla limon suyu damlatarak da çorbanızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Toksinlerin Zararı
Sağlıksız beslenmenin, bozuk uyku düzeninin, kötü yaşam standartlarının ve zararlı olan maddelerin tüketiminin desteklediği toksinlerin vücuda oldukça zararı vardır. Bu zararları önleyebilmek adına yapmanız gereken ve değiştirmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bunları gerçekleştirdiğiniz takdirde sizler ile paylaştığımız çorba tarifleri ile de toksinleri vücudunuzdan arındırabilirsiniz.  Toksinler sürekli yorgun hissetmenize sebep olur. Bu da hareketsizliğe yol açar. Dolayısı ile kilo alımı bu şekilde başlar. Sindirim sistemi yavaşlar ve sonucunda kişinin bağırsakları tembelleşir ve bir süre çalışamaz duruma gelebilir. Kalp yetmezliği, kanser başlangıcı gibi türlü hastalıkların da beslendiği bir faktör de toksindir. Toksinleri atmak için spor ya da egzersizler uygulayabilir ve aynı zamanda beslenme alışkanlığınızı değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder