21 Mayıs 2019 Salı

Okaliptüs Faydaları


Tüketmiş olduğumuz her besinin vücudumuz için bir faydası vardır. Okaliptüs bitkisi de insanlar için faydalı olan bitkiler arasındadır. Bu bitki, diğer bitkilerin ve besinlerin yanı sıra farklı farklı kullanım şekilleri ile insanlara çeşitli sıkıntılardan kurtulmak için şifa dağıtmaktadır. Okaliptüs ağacı mersingiller familyasının bir alt grubudur. Tam olarak bilinmese de 600 civarında türü olduğu tahmin edilmektedir. Okaliptüs ağacının fiziksel özelliklerine bakacak olursak 20 ile 70 metre arasında bir boyu vardır. Sulak ve güneşli yerlerde rahatlıkla yetiştirilen Okaliptüs bitkisi ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştirilen faydalı besinlerden biridir. Genel olarak Okaliptüs faydalarına bakacak olursak nezle, öksürük, bronşit, burun ve boğaz rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Bu genellemenin dışında da okaliptüs bitkisinin pek çok faydası bulunmaktadır. Yapraklarında bulunan Folia Eucalypti, uçucu yağ ve reçineler sağlık açısından önemlidir. Uçucu yağ bileşeni Oleum Eucalypti, Okaiiptol yüksek oranda Sineol taşımaktadır.
Okaliptüs Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
1. Nezleye İyi Gelir
Kış aylarında en çok görülen hastalıklardan biri de nezledir. İlaçların aksine dışarıdan alınan etkili besinler sayesinde vücudun direnci arttırılarak bu gibi rahatsızlıklar kolaylıkla atlatılabilir. Her birimiz mutlaka kış aylarında nezle, soğuk algınlığı gibi çeşitli hastalıklara kapılmışızdır. Kapıldığımız bu hastalıklardan korunmanın en güzel yanı da tükettiğimiz besinlerdir. Beslenme alışkanlıklarımızı iyi bir şekilde oturtursak yenemeyeceğimiz hiçbir hastalık yoktur. Hastalıklara savaşmanın en önemlisi de kış hastalıkları ile savaşmanın en doğru yöntemi doğanın sunduğu sınırsız imkânlardır. Doğanın mucizesi olan Okaliptüs bitkisi de nezle ve soğuk algınlığı hastalığına karşı vücudumuzu güçlendiren besinlerden bir tanesidir. Bu gibi faydalı besinler sayesinde çok daha kolay şekillerde hastalıklardan korunmak mümkündür. Hasta olmadan hemen önce kış aylarında üç günde bir olarak okaliptüs çayı demleyebiliriz. Düzenli bir hale gelen bu çay tüketiminin ardından da artık hastalıklara karşı daha güçlü bir vücuda sahip olabiliriz.
2. Ağız Kokularını Gidericidir
Sabahları uyandığımızda ya da gün içerisinde geniz akıntısı olan kişilerin ağızlarında kötü koku oluşabilmektedir. Diğer yandan sık sık ağız kokusu şikayeti ile doktorlara gelen çok fazla insan vardır. Günümüz koşullarında da ağız kokusu şikayetinde bulunan insanlar mutlaka kullanacak oldukları ürünlere dikkat etmelidir. Çünkü ağız, diş eti ve de diş bakımının yapılabilmesi için dikkatli olunması gerekir. Yanlış bir ürünün kullanımı var olan rahatsız edici kokuyu uzaklaştırmak yerine daha kalıcı hale getirebilir. Bu kötü kokuyu yenmek için ise etkili ve keskin koku giderici özellikleri olan besinlerden yardım alınabilmektedir. Okaliptüs faydaları arasında bulunan bu etki insanlar tarafından sıkça kullanılabilmektedir. Okaliptüs de bu ağız kokusu giderici bitkiler arasında üst sıralarda yer almaktadır. Okaliptüs  koku giderici özelliği insanlar tarafından sıkça tercih edilmesine sebep olmaktadır. Ağız kokusu için Okaliptüs bitkisinin ispirtolu veya zeytin yağılı eriyikleriyle gargara yapabilirsiniz. Böylece şikayetinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.
3. Balgam Söktürür
Tütün ve tütün ürünleri kullanan insanların en büyük sıkıntılarından biri de balgam sorunudur. Kötü alışkanlıkların ilk başında olan sigara kullanan kişilerin balgamlarını gün içerisinde mutlaka atmaları gerekir. Atılmayan balgam insanlar da yoğun bir şekilde öksürüğe yol açar. Öksürük hiç dinmeyebilir. Bunun sebebi de boğazda balgamın olmasıdır. Balgam söktürücü için ise pek çok besinden destek alınmaktadır. Okaliptüs faydalarının arasında balgam söktürme özelliği de bulunmaktadır. Dolayısıyla sigara alışkanlığına sahip olan insanların mutlaka bu bitkinin çayını içmeleri gerektirir. Daha temiz bir sese daha temiz bir boğaza sahip olmaları için okaliptüs bitkisinin çeşitli faydalarından yararlanmaları gerekir. Balgam söktürme özelliği kişilerin düzenli tüketmesi durumunda etkisini göstermektedir.
4. Bedeni Güçlendirir
Günlük olarak güçlü olma isteği sonucunda bedenlerimiz yorgun düşebilir ya da hastalıklar sonucunda halsizlik baş gösterebilir. Sahip olduğumuz hayatımız içerisinde eğer koşuşturmalı ve de hareketli bir hayatımız varsa bedensel olarak erkenden yorgun düşebiliriz. Bu durumlar karşısında tüketmiş olduğumuz besinler bizlerin eski gücünü geri kazanmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle de ağır işlerde çalışan insanlar vücutlarına dikkat etmek zorundırlar. Beden güçlerini toparlamaları için her besinden yeteri kadar almaları gerekir. Almaları gereken bu besinlerin sonucunda da gün içerisinde kendilerini daha güçte hissedebilirler. Okaliptüs faydalarından biri olan bedeni güçlendirme özelliği bizlerin okaliptüs tüketmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Her gün siyah çayı ihmal etmeyen insanlar en azından üç dört günde bir kez okaliptüs faydalarından yararlanmak için okaliptüs çayını tüketebilirler. İşte bu nedenle daha güçlü bedenlere daha kolay şekilde sahip olabilirler. Düzenli tüketimlerin sonucunda etkisini gösteren okaliptüs bitkisi daha binlerce faydası ile bizlere şifa dağıttığının da farkına varacaklardır.
5-) Romatizma Ağrılarına İyi Gelir
Belli bir yaşa geldikten sonra insanların kaslarında ve eklemlerinde birtakım ağrılar meydana gelmektedir. Bu ağrıların genel adına ise romatizma ismi verilir. Romatizma ağrıları, alınan kimyasal ilaçların yanı sıra tüketmiş olduğumuz besinler sayesinde de biraz olsun hafiflemektedir. Romatizmanın genç yaşta meydana geldiği fark edilen insanlar ise mutlaka bu noktada doğal ve şifalı çözümlere başvurmalıdır. Genç yaşlarda düzenli ilaç alımına başlayarak kimyasalların vücutlarına girmelerini engellemeleri gerekir. Romatizma ağrıları için tüketilen besinlerden biri de okaliptüs bitkisidir. Bu bitki sahip olduğu mineraller sayesinde romatizma hastalarının ağrılarının geçmelerine  büyük oranda yardımcı olur. Okaliptüs faydaları arasında boy gösteren romatizma ağrılarına iyi gelme özelliği ağrı çeken kişilerin daha yüksek bir yaşam kalitesinde yaşamasını sağlamaktadır. Düzenli olarak tüketimden sonra etkisi hissedilen okaliptüs bitkisi romatizma ağrılarının yanı sıra daha bir çok hastalık ve ağrılara iyi gelmektedir.
6. Bronşite İyi Gelir
Akciğere hava taşıyan bronşların iltihap bağlaması sonucunda ortaya çıkan bronşit hastalığı, insanın kuru veya balgamlı olmak üzere öksürerek halsiz düşmesine sebep olmaktadır. Yoğun öksürük sonucunda karın kaslarında kasılma, göğüste ağrı ve halsizlik ortaya çıkmaktadır. Gribal enfeksiyon ile birlikte ortaya çıkabilen bronşit hastalığına tüketilen besinler sayesinde de tedavi sürecinin hızlanması mümkündür. Tüketilen besinlerin içinde bulunan yapıcı ve onarıcı maddeler, vitaminler ve yüksek besin değerleri tedavi sürecinin hızlanmasında etkili rol oynamaktadır. Günümüzde çok küçük çocukların bile kapıldığı bu bronşit hastalığı aslında hafife alınmayacak bir hastalıktır. Bronşit ile savaş veren çocuklar ve bireylerin de şifalı çözüm yöntemlerini kullanmaları sayesinde bronşitten korunmaları mümkündür. Bronşite iyi gelen bitki ya da besinler arasında yer alan okaliptüs bitkisi, bronşit rahatsızlığı olan insanların daha kısa bir süre zarfı içerisinde toparlanması için yardımcı olmaktadır. Okaliptüs bitkisinin düzenli olarak tüketilmesi sonucunda kısa vadede olumlu sonuçlar aldığınızı sizde fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder