27 Mayıs 2019 Pazartesi

yılan yağının faydaları


Yılan yağı, ilk olarak Çin su yılanlarından elde edilmiştir. Çok çeşitli faydalarının olduğu keşfedilmiştir. Eklem iltihabı tedavisinde ve diğer benzer rahatsızlıklarda alternatif bir tedavi yöntemi olarak sunulmuştur. Medikal uzmanları yılan yağını, diğer çeşitli elden satışları yapılan ürünlerden ayrı tutmuşlardır. Tedavileri ve sağlık açısından etkileri tıp dünyasında kabul görülmektedir. Yılan yağının keşfedilmesi de, araştırmacıların omega 3 yağlı asitleri üzerine çeşitli hayvanlarda yaptıkları araştırmalarda tesadüf eseri bulunmuştur. Ayrıca balık yağı da orijinal bir omega 3 kaynağıdır.
Yılan yağı ayrıca iltihap önleyici bir etkiye sahip olan diğer 223 maddeden birisidir. Bu tip gıdalar genelde çeşitli otlar ve baharatlardır. Yılan yağının asıl olarak faydalı olduğu konulardan biri saç dökülmesidir. Yılan yağı saç diplerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Daha hızlı saç uzamasını da sağlamakla görevlidir. Genellikle zayıf ve güçsüz saçlar için tavsiye edilmektedir. Dökülme önleyici ve dökülme sırasında dökülme durdurucu olarak da kullanılabilir.
Çok makul ve ucuz fiyatlar ile yılan yağını çeşitli aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz. Kullanım şartları ise şu şekildedir. İlk kullanılmaya başlanıldığında, 1 ay kesintisiz olarak kullanılmasında sakınca yoktur. Her gün düzenli olarak bu süreç içerisinde kullanabilirsiniz. Saç dökülmesi azalmaya başladığında haftada birkaç kez kullanıma düşürebilirsiniz. Saç dökülmesi kesildiğinde ise birkaç gün daha ekstradan tedbir olarak kullanabilir ve daha sonrasında kullanımını bırakabilirsiniz.
1.Saç ve Cilt
Yılan yağının faydaları genelde cilt üzerinedir. Ağız yoluyla alınması ya da herhangi bir gıdanın içerisine eklenerek tüketilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Çok çeşitli zehirlenmelere sebep olabilir. Bu yüzden ufak çocukların ve bebeklerin kolayca ulaşabilecekleri bir yere konulmamalıdır.
Yılan yağı ayrıca bıyık ve sakal çıkarıcı ürünlerin içerisinde de bulunmaktadır. Yılan yağının çeşitli tüylendirici etkilerinin olduğu bilinmektedir. Bu ürünü kullananların saç ve tüylerinin daha gür ve hızlı bir şekilde çıktığı, yapılan anketler sonucu ortaya çıkmıştır. Yılan yağı ayrıca oldukça ucuz ve makul bir fiyata sahiptir. Ufak cam şişelerde satılmakta ve fiyat aralığı genelde 10-15 TL arasında değişiklik göstermektedir. Diğer cilt bakım ürünleriniz ile kullanmanızda da herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Yılan yağını saçlarınızın seyrelmiş olan bölgelerine 3 damla damlatmanız yeterli olacaktır. Damlatıldıktan sonra 10 dakika boyunca saç diplerinize masaj yolu ile yedirmeniz gerekir. Toplamda 2 saat bekletip, yıkayınız. Bu şekilde uygulayarak daha sağlıklı, gür ve hızla uzayan saçlara sahip olabilirsiniz. Aynı işlem bıyık çıkarmak için de geçerlidir. Yılan yağının saç ve cilt üzerine faydalarını çok kısa sürelerde görebilirsiniz.
2.Artrit Tedavisi ve Beyin Fonksiyonları
Omega 3’ün içerisinde bulunan EPA asidi, yüzde 75 miktarında diğer taşıyıcı maddelerde yüzde 25’lik kısmı da yılan yağının içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden çok çeşitli faydalar sağlayan omega 3 yağlı asitleri için önemli bir kaynaktır. EPA haricinde içerisinde miristik asit, steraik asit, oleik asit ve linoleik asit de bulunmaktadır. Omega 3 yağlı asitleri, artrit tedavisinde önemli etkilere sahiptir ve uzun yıllar boyunca doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. EPA deri yolu ile kolayca emilmekte ve aynı zamanda iltihabı önleme de etkili olan 3 prostagladin oluşumundan sorumludur. Bu yüzden aspirin etkisi yapmakta ve teoride yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda beyindeki sinir üretimini arttırmada yardımcı olmaktadır. Alzheimer hastalığını önlemede yardımcı olur ve beyin için bu tip faydalı etkiler yapmaktadır. Bu yüzden yılan yağı artrit tedavisinde ve diğer beyinsel fonksiyonların çalışmasında büyük bir öneme sahiptir.
Bu tip faydalarından dolayı ve fiyatının da çok makul değerlerde olmasından dolayı yılan yağı sağlıklı ve güvenli bir şekilde tüketilebilir. Şimdi de kısaca yılan yağının çeşitli yan etkilerinden bahsedip yazımızı sonlandıracağız.
Yılan Yağının Yan Etkileri Nelerdir?
Yılan yağı genel olarak her saç tipi için aynı etkiyi yapmasa da herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır. Ancak yine de alerjik reaksiyonlar oluşturabileceğinden dolayı çok hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin kullanmaması gereklidir. Yılan yağınızı, herhangi bir alerjik reaksiyon saptanmadığı takdirde, saç şampuanına veya diğer cilt bakım ürünlerinize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder