3 Mayıs 2019 Cuma

Antakya Biberi Faydaları


Son zamanlarda sık sık duyduğunuz Antakya biberi zayıflama yöntemleri ile gündeme gelmiştir. Ülkemizin en güney ilçelerinden biri olan Antakya zaten acılı yemekleri ile ün yapmıştır. Her yörenin farklı farklı lezzetler sunduğu ülkemizde Antakya ili de lezzetli yemeklerin merkezi haline gelmiştir. Çeşitli yemeklerin farklı sunumları ile dikkat çeken Antakya ilinin biberi de çok meşhurdur. Zaten pek çok Antakya yemeklerinde bu biber kullanılır. Antakya biberi genel olarak acıdır. Yeşil ve kırmızı olarak iki çeşidi bulunur.
Antakya biberinin en önemli özelliği de büyük ve etli olmasıdır. Biberler de etli olma durumu biberin ince yapısının olmadığı kalın biber olduğu anlamına gelir. Antakya biberi bu bakımdan çok büyüktür. Yemyeşil ya da kıpkırmızı rengi ile iştah kabartan bir görüntüsü vardır. İnsanlar da farklı şekillerde Antakya biberini tüketebilir. Hemen hemen her yemekle kullanılabilir. Yemeklerin içerisine ilave edilen soğan kavurma kısmından hemen sonra Antakya biberi konabilir. Böylece sulu, etli, kuru, sebze gibi tüm yemeklere farklı bir lezzet verir. Vermiş olduğu bu lezzet hem yemeğin daha güzel olmasını sağlar hem de insan sağlığı için daha faydalı olmasına katkıda bulunur. Antakya biberi ekilen tohumlarla yetişir. Bu tohumun da büyüyüp yetişebileceği en uygun hava ve de toprak koşulları Antakya’ dadır.
Antakya Biberinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Antakya biberi pek çok Anadolu yemeğinde kullanılmaktadır. Farklı kullanım çeşitleri de vardır. Ancak Antakya biberinin bu kadar kullanılma sebepleri arasında bulunan birinci faktör lezzeti iken hemen arkasından insan sağlığına faydalarıdır. Antakya biberi besin değeri bakımından çok zengin bir biberdir. İnsanlar da bu biberi yemeklerinde mutlaka kullanmalıdır. Çünkü gerçek anlamda Antakya biberi pek çok rahatsızlığın en doğal tedavi çözümüdür.
1. Kilo Vermek İsteyenler İçin Etkili Çözüm
Antakya biberi faydaları denildiği zaman ilk akla gelen zayıflatıcı etkisidir. Biber zaten insan vücudu için çok önemli bir sebzedir. Hele ki kilo sorunu yaşayan insanlar zayıflamak isterse bol su ile beraber Antakya biberi tüketmelidir. Çünkü Antakya biberi vücuttaki yağları eritici vitaminler içerir. Günümüzde obezite gibi hastalıklar yaşayan insanlar kilo vermek için en doğru ve sağlıklı diyeti yapmaları gerekir. Bu noktada Antakya biberi diyet listelerinde yer alması gereken birinci üründür.
İç organların yağlanması, karın bölgesi yağlanmaları gibi problemler yaşayan insanlar mutlaka her gün su ile beraber çiğ olarak bir Antakya biberi tüketmelidir. Kesinlikle biberin kızartmasından kaçınmaları gerekir. Antakya biberi faydalarından yararlanmak istiyorsanız biberi en saf şekilde tüketmeniz gerekir. Bu nedenle su ile tüketilen Antakya biberi insan vücudu için çok yararlı sonuçlar verecektir. Belirli bir düzen oturtulan diyet ve sağlıklı beslenmelerin sonucunda Antakya biberini de sürekli yerseniz mutlaka zayıflama sonucunu alacaksınızdır.
Bazı insanlar çok kilolu olmamalarına rağmen kolay kilo alabilirler. Obezite eşiğinde olmayan ancak yine de daha zayıf olmak isteyenler de mutlaka Antakya biberini yemelidirler. Çünkü Antakya biberi insan vücudunda bulunan fazla yağlanmayı önler. Bu nedenle çok fazla kilo sorunu olmayan yine de daha fazla zayıflamak isteyen insanlar Antakya biberini tüketebilirler.
2. Metabolizmayı Hızlandırıcı Etkisi Vardır
Pek çok kişinin en çok şikayet ettiği durumlardan biri de metabolizmanın yavaş çalışmasıdır. Bazı insanlar yediklerini hemen dışarı atarken bazıları hemen sindirememe sorunu yaşar. Dolayısıyla da metabolizmayı yavaşlatıcı etkiler de bulunduran besinlerden kesinlikle kaçmaları gerekir. Metabolizmanın daha hızlı çalışabilmesi için gerekli olan temel kaynak ise sudur. Su ile beraber metabolizmanızın daha hızlı çalıştığını fark edeceksiniz.
Antakya biberi de içerisinde çok fazla mineral taşır. Bu taşımış olduğu mineraller sayesinde Antakya biberi insanların metabolizmasının iki kat daha fazla çalışmasını sağlar. Yediklerini vücuttan atamama gibi sorunlar yaşayanlar rahatlıkla tüketebilir. Metabolizmanın farklı çalışmasına sebep olan bir etki de genlerdir. Ancak bu etki değiştirilebilir. Tüketilen besinlere dikkat edilerek metabolizmanın çalışması insanlar tarafından kontrol altına alınabilir.
3. Kalbi Korur
Kalp yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmemiz için gerekli olan ritmi ile atmaktadır. Bu ritim o kadar düzenlidir ki insanlar bazen ne kadar şanslı olduklarının farkına varmazlar. Doğduğumuz andan ölüme kadar bizimle beraber yaşayan kalp, bizimle beraber yaşlanacaktır. Kalp sağlığını koruyabilmemiz için de yediğimiz besinlere çok dikkat etmemiz gerekir. Aksi halde yediğimiz besinler kalbi olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Tüm vücudumuza kanı pompalayan kalp, tüm vücudun çalışmasını sağlar. Kalp sağlığını korumak için öncelikle tüketilen yağ oranlarına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla yağ ve tuz kalp için çok zararlıdır. Kalp sağlığının korunması için de mutlaka faydalı ve insan sağlığına olumlu etkiler yapan besinler tüketilmelidir. Örneğin Antakya biberi kalp için birebirdir. Kalp yetmezliği, kalp ritim bozukluğu, kalp sorunları gibi çeşitli kalp rahatsızlıkları olan insanlar Antakya biberini tüketebilirler. Antakya biberi faydalarını alabilmek için de en sade hali ile biberi tüketmeniz gerekmektedir.
4. Tansiyonun Sabit Kalmasını Sağlar
Tansiyon hastalığı günümüzde çok yaygın hale gelen rahatsızlıklardan biridir. Ancak bu tansiyon hastalarının hayatlarına çok dikkat etmeleri gerekir. En ufak bir çıkış ya da düşüşte insan vücudu için olumsuz sonuçlar çıkarabilir. Tansiyonun yükselmesi de düşmesi de sakıncalıdır. Her insanda olması gereken sabit bir tansiyon değeri vardır. Normalin üstünde olan tansiyona sahip insanlar hiper tansiyon hastası, altında olanlar ise düşük tansiyon hastasıdır. Her iki durum da kötüdür. Tansiyon direkt olarak kalbe etki ettiği için tansiyon konrtolü çok iyi yapılmalıdır. Tansiyonun sabit kalabilmesi için ise tansiyon hastalarının hayatlarından bazı yiyecekleri çıkarması gerekir. Örneğin hiper tansiyonu olanlar tuzlu ve yağlı yemeklerden sakınmalıdır. Çok ağır yemeklerin yerine daha hafif ve daha sağlıklı besinler tüketmeleri gerekir. Düşük tansiyonu olan insanlar ise mutlaka günlük besin alımının içerisindeki tuz oranlarına dikkat etmeleri gerekir. Bunun yanında tansiyonlarını sürekli olarak ölçtürmeleri gerekir. Doğal ve şifalı tedavi yöntemlerin arasında bulunan Antakya biberi tansiyonun sabit kalması için de çok etkilidir. Tansiyon hastaları eğer tansiyonlarının kontrolünü çok iyi şekilde yapamıyorlarsa mutlaka öğünlerinde Antakya biberi kullanımlarını arttırmalıdır.
5. C Vitamini Deposu
Turunçgillerin her birinde bol miktarda C vitamini bulunur. Bilindiği üzere C vitamini bağışıklık sistemimizi dış etkilere karşı korur ve kış aylarında hasta olmamızı engeller. Portakal, mandalina, limon gibi yiyeceklerde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Bu sebze ve meyvelerin yanında C vitamini deposu diyebileceğimiz Antakya biberinde de büyük bir oranda C vitamini vardır. Hatta Antakya biberi bir günlük C vitamini ihtiyacımızın hepsini karşılayabilir. Dolayısıyla da her gün aynı yiyecekler ile alacak olduğunuz C vitamini nien azından bazı zamanlarda Antakya biberinden de alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder