5 Mayıs 2019 Pazar

Kudret Narının Faydaları


Kudret narı, kabakgiller familyasından meydana gelen tırmanıcı, ince gövdeli ve aynı zamanda bir yıllık sürede ortaya çıkan bir meyve. Kudret narının yaprakları saplı ve el gibi parçalı bir yapıda. Meyvesi olgunlaştığı zaman toplanır ve birbirinden ayrılır. Kudret narının 8-15 cm uzunluğunda ve 4-10 cm eninde üzeri çok çıkıntılı bir yapıya sahip. Kudret narının meyveleri olgunlaştığı zaman altın sarısına döner. Aynı zamanda alternatif tıp ilaçlarında kullanılan bir meyve. Anavatanı Hindistan olan kudret narının, daha şifalı olduğunu öğrenen her ülke, kudret narını yetiştirmek için can atar. Kudret narının farklı birçok çeşidi bulunur. Zeytinyağlı, ballı ve macunlu gibi. Ancak zeytinyağlı kudret narının daha çok iyileştirici etkisi bulunur.
Kudret Narı Nasıl Tüketilir?
Kudret narı olgunlaştığı zaman taze olarak tüketilir. Direkt olarak meyvesini de yiyebilirsiniz. Kudret narının aynı zamanda macunu da yapılır. Bunun için kudret narının içerisine bal ve zeytinyağını ilave edin. 6 ay boyunca beklettikten sonra kudret narı macununu tüketebilirsiniz. Kudret narını aynı zamanda farklı cilt sorunlarını tedavi etmek amacıyla maske şeklinde kullanabilirsiniz. Eklem ağrılarını hafifletmek için de kudret narı meyvesini ezerek, macun haline getirin. Ağrıyan yerin üzerine sürün ve bir gece boyunca bekletin.
Kudret Narının Faydaları Nelerdir?
Doğal ürünler arasında hastalıkları tedavi edici ve tekrar oluşumunu engelleme özelliğine sahip olan kudret narı ilk sırada yer alır. Kudret narını düzenli bir şekilde tükettiğiniz zaman birçok hastalığa doğal bir tedavi yöntemi sunarsınız.
1. Kanseri Önler
Kanser hastalığına yakalanmadan önce önlem almak gerekir. Bunun için doğal ve sağlıklı besinleri düzenli bir şekilde tüketmek gerekir. Doğal ve sağlıklı besinler denilince ilk akla kudret narı gelir. Kudret narının içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Aynı zamanda kanser hücrelerinin insan vücudunda daha fazla yayılmasını ve gelişmesini önler. Daha önce geçirilen meme kanseri çeşidinin insan vücudunda tekrar oluşumunu önler.
2. Mide Hastalıklarını Tedavi Eder
Mide hastalıklarını tedavi etmek için kudret narı tüketebilirsiniz. Kudret narının içerisinde yer alan mineral ve vitaminler sayesinde mide hastalıklarını iyileşir. Aynı zamanda mide hastalıklarının tekrar oluşumunu engeller. Mide hastalıkları arasında en çok görülen helicobacter pylori gibi bir bakteriyi tedavi eder ve bakterinin üremesini engeller. Özellikle bu hastalık için zeytinyağlı kudret narını tüketebilirsiniz. Mide hastalıkları için çok etkili bir iyileştirici besin. Aynı zamanda üsler, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi sağlık sorunlarının tedavisi için de kudret narını tüketebilirsiniz.
3. HIV Hastalığını İyileştirir
HIV virüsü daha çok cinsel yol, temas ve farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkar. HIV virüsü kolay bir şekilde bulaşır ve bazı durumlarda ölümcül sonuçlara yol açar. HIV virüsünü doğal bir şekilde tedavi etmek ve aynı zamanda hastalığın virüsünün yayılmasını önlemek için kudret narını tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucunda kudret narı HIV virüsünün ilerlemesini büyük ölçüde engeller.
4. Vajina Yaralarını Tedavi Eder
Vajina yaralarını tedavi etmek ve daha sonra tekrar oluşumunu engellemek için kudret narını tüketebilirsiniz. Özellikle zeytinyağında bir süre bekletilmiş olan kudret narı vajina yaraları için çok yararlı bir besin. Aynı zamanda kudret narının içeriğinde yer alan mineral ve vitaminler sayesinde insan vücudunun diğer kısımlarında ortaya çıkan yaralar için de etkili olur. Hücre yenileyici özelliği ile açık yaralar için de büyük oranda fayda sağlar.
5. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
İnsan vücudunun koruyucu kalkanı işlevine sahip olan bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı da güçlü bir koruma oluşturur. Bağışıklık sistemi sayesinde insan vücudu birçok hastalığa karşı güçlü bir şekilde korunur. Hastalıklar kolay bir şekilde insan vücuduna bulaşamaz. Bağışıklık sisteminin daha güçlü bir yapıya sahip olması için bağışıklık sistemini destekleyen besinlerin daha çok tüketilmesi gerekir. Bunun için ilk sırada kudret narı gelir. Kudret narının içerisinde yer alan E vitamini ve protein sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
6. İltihap Giderici Özelliği Bulunur
İnsan vücudunda bazı sebeplere bağlı olarak iltihaplanma ortaya çıkar. Özellikle parmak ve tırnak çevresinde iltihaplanma meydana gelir. Dolama hastalığı ortaya çıkar. Dolama hastalığının acısından ziyade zor geçmesi daha büyük bir sorun. Bu tür zor iyileşen yaralarda kudret narını hem tüketebilir hem de direkt olarak üstüne sürebilirsiniz. Özellikle zeytinyağlı kudret narınını iltihaplanmanın olduğu bölgeye düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bir süre kudret narını iltihabın üzerinde beklettikten sonra iltihabı tamamen kurutur.
7. Karaciğeri Korur ve Destekler
Karaciğeri güçlendirmek ve sağlıklı bir yapıya sahip olması için özellikle kudret narını tüketebilirsiniz. Kudret narının içeriğinde yer alan yararlı maddeler sayesinde karaciğeri daha fazla güçlendirir ve fonksiyonu daha iyi sağlar.
8. Cilt Hastalıklarını İyileştirir
Kudret narının içeriğinde yer alan yararlı maddeler ile cilt hastalıklarından doğal bir şekilde kurtulabilirsiniz. Hem kudret narını tüketerek hem de maske şeklinde cildinize uygulayarak büyük oranda fayda sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu önemli cilt hastalıklarının tekrar oluşumunu engeller. Sıcak yaz aylarının yakıcı ve bazı zararlı ışınları olan güneş bazen cilt yanığına neden olur. Güneş yanığının acısını yok etmek için kudret narını güneş yanığının olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Güneşe çıkmadan önce cildinize macun kıvamına gelinceye kadar ezerek, cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece güneşin zararlı ışınlarından tam bir koruma elde edebilirsiniz.
9. Romatizma ve Varis Ağrılarına İyi Gelir
Çoğu insanda farklı sebeplere bağlı olarak romatizma romatizma ve varis ağrısı ortaya çıkar. Birçok insan çok sıcak ya da çok soğuk havanın romatizmaya neden olduğu düşünülür. Ancak bu kanı tamamen yanlış. Romatizma ve varis gibi hastalıkların sebepleri daha farklı. Romatizma ve varis hastalıklarını tedavi etmek için kudret narını kullanabilirsiniz. Bunun için kudret narının kabuklarını kestikten sonra ezin ve macun kıvamına getirin. Kudret narını bacaklarınıza sürerek, bütün gece bekletin.
Kudret Narının Zararları
Birçok hastalığa büyük oranda fayda sağlayan kudret narının aynı zamanda bazı zararları da bulunur. Kudret narının fazla tüketilmesi durumunda ortaya çıkan zararlar,
  • Anne adaylarının hamilelik süreci boyunca kudret narını çok fazla tükettiğini zaman düşük yapma ve kanama riski bulunur.
  • Kudret narının çekirdekleri çok fazla yenildiği zaman ateş, baş ağrısı ve kusma gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.
  • Şeker hastalarının belirli bir seviyede olması gereken insülin değerini ani bir şekilde düşürebilir. Bu nedenle kudret narı tüketen bireylerin daha çok dikkat etmesi ve çok fazla tüketmemesi gerekir.
  • Kudret narının çok fazla tüketilmesi karaciğeri yorarak, karaciğere hasar vermesine neden olur.
Kısırlık tedavisi gören kadınların yumurtalarının erken bir zamanda çatlamasına sebep olabilir. Bu nedenle doktorunuza başvurmadan tüketmemeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder