18 Mayıs 2019 Cumartesi

3 Adımda Saç Dökülmesine Dur Deyin!


Saç dökülmesi günümüzde hemen her yaşta insanın korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Yalnızca mevsim geçişlerinde, stresli dönemlerde ya da ilerleyen yaşlarda değil, sürekli bir problem haline gelebilen saç dökülmesi, zaman kaybetmeden önlem alınması gereken bir durumdur. Psikolojiyi doğrudan etkileyen saç dökülmesi için piyasada çok çeşitli ürünler bulunuyor. Ancak hangisi gerçekten işe yarıyor maalesef denemeden bilmek güç.
Saç dökülmesi genellikle genetik nedenlere bağlanır. Bununla birlikte, 30’lu yaşlardan sonra ve gebelik-menopoz dönemlerinde saçların seyrelmesi geçici bir durum olarak kabul edilebilir. Peki, saçın hangi miktarda dökülmesi normal seviyede düşünülebilir? Saçın uzama ve dökülme süreci nasıl işler? Öncelikle biraz bunlara değinelim:
Saç gelişimi 3 aşamadan meydana gelir. Bunlar; anajen, telojen ve katajendir. Anajen fazı, büyüme evresidir. Sahip olduğumuz saçların yaklaşık %90’ı, 1-2 yıl süren anajen evresinde kalır. Telojen fazı, dinlenme evresidir. Saçlarımızın %80’i, 3-4 ay kadar süren telojen evresinde kalır. Katajen fazı ise saçlarımızın %1-2 sinin yaşamını tamamladıktan sonra döküldüğü evredir. Şanslıyız ki, saç büyüme süreci bu şekilde işliyor. Aksi halde saçlarımızın hepsini aynı anda kaybetmek zorunda kalırdık.
Saç dökülmesini, günlük 100 tel saçla normal sınırlarda belirlemek mümkündür. Hatta uzun ve gür saçlarınız varsa bu sayı 150 tele kadar çıkabilir. Ancak saç dökülme sürecinde, saçlarınızın sağlığını arttırmak ve dökülme evresinden sonra yenilenmeyi hızlandırmak mümkün. Bu konuda doğal reçetelerin yerini hiçbir şeyin tutmadığını düşünmekte çok haklısınız. Çünkü saç dökülmesi karşıtı ürünler de doğanın gücü esas alınarak tasarlanır. İşte mutlaka denemeniz gereken, çok pratik 3 malzemeli bir reçete. Bu tarifle 3 adımda saç dökülmesine dur deyin!
Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı Hint yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Malzemeleri cam bir kasede homojen hale gelinceye kadar iyice karıştırın. Temiz saçlarınıza köklerden başlayarak uçlara kadar sürün. Bu sırada saç diplerinize nazikçe masaj yapmayı da ihmal etmeyin. Daha sonra saçlarınızı streç filmle sarabilir ya da bone kullanabilirsiniz. Bu şekilde 2-4 saat kadar bekleyin. Süre sonunda saçınızı nemlendirici bir şampuanla yıkayın ve kremleyin. Hint yağını çıkarmakta güçlük çekerseniz durulama için biraz limonlu ya da elma sirkeli su hazırlayabilirsiniz. Ilık su da işinizi görecektir. Hint yağı yoğun olduğundan badem yağı veya zeytinyağı ekleyerek karışımı seyreltebilirsiniz. Malzeme yoğunluğunu saçınızın uzunluğuna göre arttırabilirsiniz.
Bu karışımı 2 ay boyunca haftada 1-2 kez uygulayın. 2 ayın sonunda saç dökülmesinin ciddi oranda azaldığını, yeni saçlarınızın hızla çıkmaya başladığını göreceksiniz. 3 malzemeli bu mucize kürü düzenli şekilde uygulamanız, alacağınız sonucu doğrudan etkiler. Bu nedenle en az haftada 1 kez uygulamaya özen gösterin.
Mucize kürün sırrı
3 malzemeli bu tarifin sırrı ise içindekilerin gücünde gizli. İşte reçetemizdeki malzemelerin etkili faydaları:
Bal
Bal, saçı nemlendirip sakinleştiren, güzellik iksirlerinin vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Saç tellerini besleyip güçlendiren bal, bununla birlikte kepeklenme sorunu da ortadan kaldırır. Ayrıca bal, antifungal ve antiseptik özellikleri sayesinde saç derisinde meydana gelecek enfeksiyonları ortadan kaldırır. Balın antioksidan özellikleri saç gelişimi için çok değerlidir.
Hint yağı
Antiseptik yapısıyla Hint yağı, saç ve cilt bakımında yoğun olarak kullanılan yağlardan biridir. Saç, kaş ve kirpik gürleştirmek için kullanılan Hint yağı, kıl köklerini besleyerek süreci hızlandırır. Bunun yanı sıra saçları etkili şekilde nemlendiren Hint yağı dökülmeyi büyük ölçüde durdurur.
Yumurta
Yumurta içerdiği değerli proteinlerle saçları tam anlamıyla kökten uca besler. Onarıcı özelliği bulunan yumurta, yıpranmış saçları tekrar güçlendirmek için çok faydalıdır. Kırıkları onarırken saça parlaklık katan yumurta, saç dökülmesini durdurmak konusunda gerçekten etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder