23 Mayıs 2019 Perşembe

Selülit Kürü


Selülit genellikle kadınlarda görülüyor olsa da erkekler de bu sorundan muzdarip olabiliyor. Selülit vücutta yer alan yağ ve dokuların dengesiz ya da sorunlu olması sebebi ile ortaya çıkıyor. Bunu ise yaşam tarzınız, beslenme şekliniz ve en temelde hormonlarınız etkiliyor. Her ne kadar kilolu kişilerde selülitin olacağı yönünde iddialar olsa da selülite zayıf kişilerde de rastlanır. Bu tür sorunların üstesinde gelebilmek için evde kolay, hızlı ve oldukça ucuz bir şekilde bitkisel tedaviler yapabilir ve bu soruna doğal bir çözüm ile savaş açabilirsiniz. Aynı zamanda İbrahim Saraçoğlu Selülit Kürü de bu sorun için iyi bir çözüm olabilir.
Selülite Ne İyi Gelir?
1. Domates
Güçlü bir antioksidan olan domatese kırmızı rengini likopen adlı madde verir. Bu madde kan dolaşımınızı arttıracağı için bu sebepten ortaya çıkan selülitlerinizin önlenmesine yardımcı olur. Kayısı, karpuz ve greyfurt gibi meyveleri tüketerek de cildinizi koruyabilirsiniz. Domatesin içerisinde yer alan C ve E vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
2. Elma Sirkesi
Elma sirkesi özellikle detoks konusunda oldukça iyi sonuçlar veren bir bitkisel yöntem. Bağırsaklarda yer alan zararlı maddeleri temizleyerek kalça ve karın bölgelerinde yer alan su tutulmalarına da iyi gelecek olan elma sirkesi selülitin de önüne geçer.
3. Kişniş
Maydanoza benzeyen kişniş, maydanoza oranla daha keskin bir koku ve tada sahip. Salatalarda kullanabileceğiniz kişniş vücutta yer alan yağ hücrelerinin yayılmasına sebep olan ağır metal ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu sebeple de selülitin doğal bir düşmanıdır.
4. Kuşkonmaz
Kuşkonmaz iltihap giderici özelliği sayesinde vücutta meydana gelen gaz kaynaklı şişikleri önlemek için kullanılır. Bu yiyeceğin kalorisi de düşük olduğu için cildi güzelleştirme amacı ile sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda kan dolaşımını da canlandırma özelliğine sahip olan kuşkonmaz vücuttaki toksinleri dışarıya atmanızı sağlar.
5. Muz
Muzun içerisinde yer alan çinko benzeri mineraller cildinize fayda sağlar. Potasyum sebebi ile kan akış hızını arttıran muz, selülite en iyi gelen yiyeceklerden biri olup aynı zamanda iyi bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkar. Muzu spor yapmadan önce kullanabileceğiniz gibi meyve salatalarına da ilave edebilirsiniz.
6. Salatalık
Yaş, ölçü ya da cinsiyet fark etmeksizin vücudunuz su tuttuğu sürece selülit oluşumu görülür. Bu sebeple idrar sökücü özelliğine sahip olan salatalığı tüketerek vücudunuzda yer alan toksinlerden kurtulabilirsiniz. Ayrıca soğan, kuşkonmaz ve kereviz gibi bitkileri de bu amaçla kullanabilirsiniz.
7. Sarımsak
Doğal bir antibiyotik olan sarımsak birçok bitkisel tedavi yönteminde karşımıza çıkar. Bağışıklık sistemine destek olan, kolesterolün düşmesine yardımcı olan sarımsak aynı zamanda kan dolaşımını da olumlu yönde etkileyerek zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Böylelikle selülit giderici bir özelliğe sahip olur.
8. Tam Tahıllar
Tam tahıllı yiyecekler sizleri uzun süre tok tutacak olan benzersiz enerji kaynakları. Bu nedenle şeker ya da tuz gibi abur cubur ihtiyacının da önüne geçer. Böylece bu tür sebeplerden dolayı ortaya çıkabilen selülitin de önüne geçmiş olursunuz. Aynı zamanda antioksidan özelliğine sahip olan tam tahıllı yiyecekler bu sebeple de selülit önleyici özelliğe sahip.
9. Turunçgiller
Greyfurt, limon ve portakal gibi turunçgiller selülite karşı vereceğiniz savaşta sizlere yardımcı olur. Vücutta biriken yağ hücreleri, kollajen lifleri adı verilmiş olan ağ tabakasını zorlayarak deri üzerinde selülitin ortaya çıkmasına sebep olur. İçerisinde yüksek C vitamini içeren turunçgiller ise bu durumun önüne geçerek liflerinizin güçlenmesini sağlar. Bununla birlikte kan dolaşımı için de oldukça faydalı olan turunçgilleri ağır bir yemeğin ardından tüketmemeniz iyi olur. Zira bu durumda sindirimi yavaşlar ve bu da gaz birikimine yani selülite yol açabilir.
Selülit Kürü Nasıl Yapılır?
Selülit için İbrahim Saraçoğlu tarafından iki farklı kür önerilir. Lahana kürü selüliti üç hafta içinde yok etme özelliğine sahip olup kan dolaşımını düzenleyerek vücutta yer alan toksinleri atmanızı ve bağırsak kanserini önlemenizi sağlar.
Selülit İçin Lahana Kürü
Malzemeler:
  • 4 adet beyaz lahana yaprağı
  • Yarım litre su
Hazırlanışı:
  1. Yarım litre suyu kaynatın.
  2. 4 adet beyaz lahana yaprağını bu suyun içine atın ve 15 dakika boyunca kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin.
  3. Sabah ve akşam aç ya da tok bir şekilde günde iki kez bir su bardağı tüketin ve bunu üç gün uygulayın.
  4. Daha sonra üç gün ara verin ve üç gün daha kullanın.
  5. 21. güne geldikten sonra küre ara verip haftada bir kez kullanmaya devam edin.
  6. Fakat bu kürü kullanırken damak tadınıza uygun olması için ilave bir şey eklemeyin.
  7. Bu kürü kullanırken her gün taze besinler kullanmaya dikkat edin.
Kan Dolaşımı İçin Lahana Kürü
Malzemeler:
  • 3 – 4 adet lahana yaprağı
  • Yarım litre su
Hazırlanışı:
  1. 3 – 4 addet lahana yaprağını yarım litre suyun içine atın.
  2. 15 dakika boyunca ağzı kapalı bir şekilde kaynatın.
  3. Suyu süzün.
  4. İlk hafta sabah ve akşam günde iki kez; ikinci ve üçüncü hafta birer gün ara vererek günde iki kez ve son olarak da dördüncü haftadan itibaren iki hafta boyunca 2 günde 1 kez bu kürü kullanın.
Daha sonra üç ay ara verip bu küre tekrar başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder