Türkiye’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan
  incir, dutgiller familyasına ait olmakla birlikte, yaklaşık olarak sekiz yüz
  kadar türü bulunan ticari öneme sahip olan meyve veren bir bitkidir. İncir
  türleri genel olarak dişi ve erkek olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Dişi
  olan incir türünün meyvesi daha büyük ve daha fazla olmaktadır. İncirin erkek
  cinsinin ise ağaçlarında çok az ve küçük ebatlarda meyvesi bulunmaktadır.
  Aynı zamanda dişi incirin olduğu gibi tadı çok lezzetli de değildir. İncirin
  ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya’dır. Bu bölgelerde incirin çok
  fazla çeşidi bulunmaktadır.
  
İncir meyvesinin besin değeri oldukça yüksektir.
  İncirin bileşiminde yüzde otuz ya da yüzde kırk oranında şeker ve A, B, C
  vitaminleri de yüksek bir oranda bulunmaktadır. İncir meyvesinden elde edilen
  infusyon maddesi özellikle çocuklar için oluşturulan bir müshildir. İncirin
  yapraklarındaki süt, incir sütü olarak bilinmektedir ve incir sütü aynı
  zamanda insanlarda oluşan siğillere çok iyi gelmektedir. Bu türün taze
  yaprakları lapla haline getirilerek farklı nedenlerle oluşan yaralara çok iyi
  gelmektedir.
  
İncirli
  Cevizli Kek Nasıl Yapılır?
  
En büyük incir üreticisi olarak Türkiye başta
  gelmektedir. Türkiye’nin ardından bu sıralamayı Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi
  ve Mısır takip etmektedir. Türkiye’nin en büyük oranına sahip olan dış şatım
  ürünleri arasında yer almaktadır. İncirin içerisinde yüksek bir oranda
  protein, vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bu nedenle insan vücudundaki
  hücrelerin yenilenmesine çok yardımcı olmaktadır. Yüz gram incirin
  tüketilmesi durumunda, insan vücudunun günlük ihtiyacı olan kalsiyum
  mineralinin yüzde on yedisi, demir ve magnezyum minerallerinin yüzde otuzu,
  fosfor mineralinin yüzde yirmisi, B1 vitaminin ihtiyacının yüzde beşi ve B2
  vitaminin yüzde dördü karşılanır.
  
Malzemeler
  - 4 adet yumurta
 - 1.5 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı tarçın
 - 3 su bardağı un
 - 6 adet kuru incir
 - 6 adet ceviz
 
Hazırlanışı
  - İlk olarak gerekli olan kuru cevizi rondoda çekin. Rondoda çekmemizin nedeni çok küçük parçalar halinde olması gerekmesi.
 - Ardından incirleri küçük küçük doğrayın.
 - İncirli cevizli kekin hamurunu hazırlamak için bir kalıba yumurtayı koyun. Yumurtalar birbirine iyice geçinceye kadar mikser yardımı ile çırpın. Yumurtaları kırmadan önce, oda sıcaklığı gibi bir ısıya sahip olduğundan emin olun. Yumurtalar soğuk olarak kırılırsa kekin kabarmasını önleyecektir.
 - Ardından yumurtalara şekeri ilave edin. Şeker eriyinceye kadar, beyaz bir renge sahip oluncaya kadar mikserle çırpın.
 - Kek hamuruna sütü ilave edin ve süt, diğer malzemelerle karışıncaya kadar belirli bir süre çırpın.
 - Daha sonra sıvı yağı, kek karışımına ilave edin, kısa bir süre mikserle çırpın.
 - Rondodan geçirilmiş olan cevizleri kek hamuruna ilave edin, bir kaşık yardımı ile hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
 - Hemen ardından küçük küçük şekilde doğranmış olan incirleri ilave edin, tekrar belirli bir süre karıştırmaya devam edin.
 - Tüm bu malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Yalnız unu yavaş bir şekilde ilave edin, tam olarak un kek hamurunun içerisinde yok oluncaya kadar karıştırın.
 - Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve tarçını kek hamuruna ilave edin, belirli bir süre karıştırın.
 - Bütün malzemeleri kek hamurunun içerisine koyduktan sonra fırın tepsisini yağlayın. Kek karışımını fırın tepsisine dökün.
 - Fırını 150 dereceye getirdikten sonra 35 ya da 40 dakika pişme süresi olacaktır. Kekin pişme süresi tamamlandıktan sonra servise hazır hale gelmiştir.
 
İncir
  Nelere İyi Gelir?
  
İncirin insan vücudu için birçok yararı
  bulunmaktadır. İnsan vücudunda gerekli ve belirli bir oranda olması gereken
  kalsiyum, fosfor gibi mineraller incirin içeriğinde çok fazla bir oranda
  bulunmaktadır. İnsan vücudunda bulunan kemik ve dişler için kalsiyum, fosfor
  minerallerinin belirli bir oranda bulunması gerekmektedir. İncirin kemik ve
  diş gelişimi açısından insan vücuduna büyük bir yarar sağlamasının yanı sıra,
  incir düzenli olarak tüketilmesi sonucunda insan vücudunda bulunan hücrelerin
  yenilenmesinde büyük rol oynamaktadır. İncirin en önemli faydalarından bir
  diğeri ise, insan vücudunda belirli bir oranda olması gereken kolesterolün,
  kana karışmadan insan vücudundan atılmasına büyük oranda katkı sağlamasıdır.
  Bu durumu incirin içerisinde bulunan yüksek bir oranda bulunan
  lifler başarır. İncir aynı zamanda insan vücudundaki sindirim sistemini
  rahatlatarak, sindirim işleminin daha kolay gerçekleşmesine yardımcı
  olmaktadır. Bakterilere karşı insan vücudunu koruma gibi bir işlevi
  bulunmaktadır. İncirin içeriğinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor
  gibi mineraller sayesinde, sindirim daha rahat gerçekleşir. Böylece kemik ve
  dişlerin daha sağlıklı olur. Bazı insanlar farklı sebeplerden dolayı süt
  içemezler, bu tür durumlarda sütte olan birtakım minerallerin alımı için
  incir yenmesi çok daha doğru bir tercih olmaktadır. İnsan vücudunda sütten
  elde edilen mineraller incirde de bulunmaktadır. Bu nedenle süt içmeyen bir
  birey süt yerine, incir yiyebilir.
  
İncirin içeriğinde yer alan benzaldehit maddesi bazı
  kanser hücrelerinin büyüyerek gelişmesini engeller. Kanser hücrelerine karşı
  insan vücudunun direnç göstermesine büyük oranda katkı sağlar. Çocukların
  gelişimi açısından, çocuklara verilen infüzyon ismine sahip olan müshil kuru
  incirden meydana gelmektedir. Daha olgunlaşma sürecine girmemiş olan incir
  yapraklarında bulunan süt siğil tedavisinde çok etkili sonuçlar vermektedir
  ve aynı zamanda doğal bir tedavi yöntemi olmaktadır. Henüz olgunlaşmamış olan
  yapraklardan elde edilen lapalar, çıban ya da daha kötü durumda olan
  yaraların tedavisinde kullanılmaktadır. Kurutulmuş incir yaprakları ise,
  birçok ilacın içeriğinde yer alarak basur ya da çıban tedavisinde oldukça
  etkili bir yöntem haline gelmektedir. İncir uzun yıllardan beri günümüze
  kadar gelen cilt ve yüz güzelleştirme yöntemleri arasında yer alan doğal bir
  üründür. Bağırsakları daha hızlı çalıştırması, sindirimi kolaylaştırması ve
  aynı zamanda badem ile tüketildiğinde sinir sistemini yatıştırıcı gibi büyük
  bir etkisi bulunmaktadır. Her besinin çok fazla tüketilmesi sonucunda insan
  vücudunda ortaya çıkan olumsuz durumlar oluşmaktadır, incirin fazla
  tüketilmesi durumunda istenmeyen, fazla kilolar ortaya çıkmaktadır.
  
Ceviz
  Nelere İyi Gelir?
  
Ceviz yapılan araştırmalara göre, düzenli olarak tüketilirse kalp
  ve damar hastalıklarına iyi gelir. Cevizin aynı zamanda düzenli olarak
  tüketildiğinde kolesterolü büyük ölçüde düşürdüğü bilinmektedir. Cevizin
  kolesterolü düşürmesi HDL adlı kolesterol seviyesinin yükseltmesi nedeni ile
  ortaya çıkmaktadır. HDL kolesterolü ise insan vücudundaki damarlarda biriken
  kötü kolesterol plakalarını temizleyerek insan vücudundan dışarı atılmasında
  büyük oranda katkı sağlar. Ceviz ile ilgili üniversitelerde yapılan
  araştırmalara göre, bir tatlı kaşığı ceviz yağı tüketmek, kolesterolün kısa
  bir sürede düşmesinde etkili bir rol oynar. Tip 2 diyabet hastalıklarına ise
  cevizin faydası çok büyüktür. Tip 2 diyabet hastalıklarının en büyük
  sıkıntısı, kan şeker seviyesinin kontrol altına alınması ve aynı zamanda
  insülinin metabolizma edilmesidir. Aslında bu hastalık kalp ve damarlar başta
  olmak üzere, diğer tüm vücut sistemini de etkilemektedir. Cevizin
  faydalarından biri olan damarlar üzerindeki olumlu etkisinden dolayı Tip 2
  diyabet hastalarında meydana gelen damar tıkanıklığı riski de önemli bir
  oranda ve aynı zamanda damarların tıkanması sonucu oluşan kalp
  hastalıklarının oluşma riski de aynı oranda azalmaktadır.
  
Ceviz içeriğinde yüksek oranda bulunan
  antioksidanlar nedeni ile oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle
  kanseri önlemede oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. İnsan vücudunda
  yer alan serbest radikallerin artışına bağlı olarak ortaya çıkan ve aynı
  zamanda kanser gibi ciddi bir hastalığın oluşma riskini arttıran kronik
  oksidatif stresini düzenli olarak ceviz tüketimi ile; daha dengeli
  bir hale getirebilirsiniz. Cevizin sürekli olarak tüketilmesi durumunda en
  çok prostat ve göğüs kanserini önlediği yapılan araştırmalar sonucunda
  kanıtlanmıştır. Ama cevizin diğer kanser türleri üzerinde de önemli bir yeri
  bulunmaktadır.
  
Ceviz diyet yapanların ve sağlıklı yaşama sahip
  olanların vazgeçilmez besinleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Çünkü
  ceviz yüksek kalorili ve aynı zamanda yüksek oranda yağ içermesinden dolayı,
  günde üç ya da dört tane yenildiği zaman insan metabolizmasındaki tokluk
  hissinin daha uzun olmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda ceviz öğün
  aralarında daha yüksek kalori içeren yiyeceklerin tüketilmesini önlemede
  yardımcı olmaktadır. Cevizi her gün belirli bir oranda tüketmeniz diyet yaparken
  daha az zorlanacağınız anlamına gelmektedir. Cevizin insan metabolizması
  üzerindeki en büyük katkısı hafızayı güçlendirmesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder