17 Mayıs 2019 Cuma

soğuk bitki çayı tarifi


Günümüzde artık besinlerin git gide değerlerini kaybetmesi ile artık takviye olarak dışarıdan destek almalıyız. Sadece sağlıklı ürünler tüketmek her zaman doğru olmayabilir. İnsanların vücudu da mevsimler ile beraber değişkenlik gösterebilir ve hastalıkların ya da rahatsızlıkların ortaya çıkma dönemleri bunlara bağlı olarak değişebilmektedir. Örneğin kışın ne kadar sebze ve meyve tüketsek de sıcak bitki çayları da vücudun direncini koruması ve kuvvetlendirmesi için önemli bir faktördür. Bundan dolayı mevsimsel olarak yoğunlukla tüketeceğimiz ürünler değişir. Yazın aslında hava şartları uygun olsa da kişiden kişiye göre neme dayanıklılık ya da alerjik sorunların ortaya çıkmasına sık sık rastlanmaktadır. Bundan dolayı yaz aylarında da takviye besinlere ve içeceklere ihtiyacımız olabilir.
Vücudumuzun direncini kuvvetlendirmek aynı zamanda vücudumuzdaki toksinleri atabilmek için soğuk bitki çayları genelde tercih edilen bitkisel içecekler arasında yer almaktadır. Bitki çayları toksinleri vücudumuzdan arındırmak için oldukça doğal ve başarılı bir yöntemdir. Bitki çayları genelde kilo vermek amacı ile kullanılsa da aslında bitki çaylarının vücudumuzdaki görevi toksinleri ödemleri vücuttan uzaklaştırmaktır ya da herhangi bir iltihaplanan bölgeyi iyileştirmek adına da kullanılabilir. Toksinleri arındırmak için her ne kadar su yararlı ve yeterli olsa da bazen suya ek olarak suyun görevini hızlandırmak için bitkiler atılır ve kullanılır. Yaz aylarında elbette sıcak bir şeyler tüketmek zor olmaktadır. Bitki çaylarından vazgeçmek için ise bu yeterli bir sebep değildir. Bundan dolayı sizler ile bu yazımızda yazın daha çok tüketebileceğiniz aynı zamanda her mevsim de içebileceğiniz oldukça yararlı olan soğuk bitki çaylarının tarifini vereceğiz.
Bitki çaylarında kullanılan suyun ise ayrıca bir özelliği olması gerekmektedir. Bu özellik bitki çayının hazırlanacağı suyun klorsuz su olması gerektiğidir. Bu suyu marketlerde satılan sulardan elde edebilirsiniz. Klorlu suyun birçok hastalıktan daha zararlı olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Aynı zamanda zaten hasta iseniz bu suları kesinlikle tüketmemenizi tavsiye ederiz. Bölgesel olarak duyulan rahatsızlığın çeşitliliğine göre doğada bunun için kullanılması gereken bitkiler vardır. Türkiye’ nin mevsim çeşitliliğinden dolayı ülkemizde birçok  yararlı bitkiye rastlamak ve bunlara ulaşmak oldukça kolaydır. Kan dolaşımını hızlandıran gripten koruyan, alerjik reaksiyonla iyi gelen, toksinleri arındıran ve daha birçok yararını sayabileceğimiz çeşitlilikte bulunan bitki çaylarını dışarıdan hazır olarak almamanızı tavsiye ederiz. Yani marketlerde bulunan bitki çaylarını almaktansa aktarlardan bu bitkilerin en tazesine ulaşabilirsiniz.
Yeni doğan çocukların bile kullanabileceği ve yararını görebileceği bitki çayları vardır. Ancak kişinin herhangi bir rahatsızlığı var ise bu bitki çayları ters reaksiyon gösterebilir ve kişiye yararlı olması gerekirken daha zararlı bir hale getirebilir. Bu nedenden dolayı bitkileri alacağınız aktarlardan bu konu hakkında bilgi alabilir ya da hekiminize başvurup fikrini alabilirsiniz. Herhangi bir reaksiyon sonucunda mutlaka uzman bir hekime gitmenizi tavsiye ederiz. Gün geçtikçe doğanın bizlere sunduğu eşsiz nimetleri tüketmeye yönelinmiştir. Bu sebep ile bu bitki çaylarının en tazesine rastlamanız da yüksek olasılıktır. İşte sizlere anlata anlata bitiremediğimiz bitki çaylarından soğuk olanlarının tariflerini bu yazımızda paylaşıyoruz.
Soğuk Bitki Çayı Tarifleri
1. Tarçınlı Soğuk kuş Burnu Çayı Tarifi
Malzemeler
  • Beş bardak klorsuz su
  • 10 poşet kuş burnu çayı
  • 3 tarçın çubuğu
  • Buz
Hazırlanışı
  1. Öncelikle beş barda klorsuz olarak aldığınız suyun içerisine on poşet kuş burnu çayını koyun. Bunun için ise uygun bir demlik seçmenizi tavsiye ederiz.
  2. Daha sonra bu demliğin içerisine üç tarçın çubuğunu olduğu gibi koyun
  3. Tüm bu malzemelerin toplamda on dakika kadar demlenmesini bekleyin.
  4. Oda sıcaklığında olan bu karışımın içerisinden poşet çaylarını çıkarın ve ardından buz dolabına koyun. Yeterince soğuduğundan emin olduğunuz karışımı dilerseniz buz ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Soğuk Kuşburnu Çayının Faydaları
Kuş burnu oldukça faydası olan bir vitamin kaynağıdır. Konsantre halinde bir C vitamini deposu da diyebiliriz. Kilo dengenizi sağlayan hormonların kontrol altına alınabilmesi için bu tarif önerilir. Aynı zamanda eğer kişi stresli dönemlerden geçiyorsa bu tarif kişiye oldukça iyi gelecektir.
2. Zencefilli Soğuk Yeşil Çay Tarifi
Malzemeler
  • Klorsuz 5 bardak su
  • 7 poşet yeşil çay
  • Dilimlenmiş zencefil
  • Buz
Hazırlanışı
1- Öncelikle tarife uygun bir demlik ya da sürahi seçin. Ardından bu sürahi ya da demliğin içerisine beş bardak kadar klorsuz suyu dökün.
2- Daha sonra bu suyun üzerine yedi poşet yeşil çayı atın.
3- Ardından dilimlenmiş zencefilleri de bunun üzerine atın.
4- Daha sonra 10 dakika kadar demlenmesini beklemenin ardından bu karışımın içerisinden poşet çaylarını çıkarın ve buzdolabında yaklaşık iki saat kadar muhafaza edin.
5- Yeterince soğuduğundan emin olduğunuz karışımın içerisine buz atıp servis edin.
Zencefilli Soğuk Yeşil Çayın Yararları
Yeşil çayın içerdiği kafein ile beraber vücuttaki yağ yakımı oldukça hızlanır. Yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye edilir. Böylelikle kişinin sindirim işlemi hızlanır ve hazmı kolaylaşır gereksiz bir şişkinlikte bu şekilde önlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder