18 Mayıs 2019 Cumartesi

Tarçınla Zayıflama Yöntemleri


Yaz geliyor. Kışın hareketsizlikten ve beslenmeye dikkat edilmemesinden alınan kilolar şimdi verilmeye çalışılıyor. Bu yüzden de herkes pek çok farklı zayıflama yöntemini uygulamaya başladı. Ancak bu konuda öncelik elbette ki tüketilen yiyeceklere dikkat etmek. Çünkü yanlış, sağlıksız, yağlı ve fazla kalorili besinler tüketmek kilo almaya neden oluyor ve zayıflamanın da önüne geçiyor. Bu yüzden ne olursa olsun, “bir kereden bir şey olmaz” diye düşünmemek gerekir. Kesinlikle sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmeli ve buna doğru bir program hazırlamalısınız kendinize. İkincil yöntem ise elbette ki düzenli olarak egzersiz yapmak. Çünkü düzenli egzersiz yapılmadığında vücut tükettiği gıdaları yapamıyor ve bu besinler vücut içinde yağa dönüşüyor. Bu durum da tabii kilo vermenin ve zayıflamanın önündeki en büyük engellerden bir tanesi oluyor. Özellikle zayıflamak için kesinlikle doğal ve sağlıklı yöntemleri tercih etmelisiniz. Örneğin piyasada zayıflattığı iddia edilen bazı ilaçlar ve gıdalar sağlığınız için çok zararlı olabilir. Eğer doktorunuzun onayı yoksa kesinlikle bu ilaçları ve gıdaları tüketmemelisiniz. Sağlıklı bir beslenme yöntemiyle zayıflamak, bitkisel birtakım yöntemler ile mümkündür. Örneğin tarçın zayıflamanıza oldukça yardımcı olan bir besindir. Ancak yine de tarçını da aşırı miktarda tüketmenizi tavsiye etmeyiz. Tarçın kesinlikle tavsiye edilen miktarda tüketilmeli ve eğer ki istenmeyen ve beklenmeyen bir durum ile karşılaşılır ise de bir doktora başvurulmalı. Şimdi tarçın ile zayıflama yöntemlerini detaylı olarak inceleyelim.
Tarçınla Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?
Tarçının kilo kontrol altına alma konusunda oldukça yardımcı bir besin olduğu zaten yapılan araştırmalarda da görülmüştür. Eğer siz de sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız tarçını kullanabilirsiniz. Üstelik tarçın diyetleri oldukça pratik ve kolay bir şekilde uygulanabilir niteliktedir.
1.Tarçın Çayı İle Zayıflama

Özellikle pek çok ünlü ismin de uyguladığı bir yöntem olarak bildiğimiz tarçın çayının zayıflama konusunda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Tarçın çayını düzenli olarak ancak kesinlikle yeterli miktarda tüketerek fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün olabilmektedir. Şimdi size tarçın çayını nasıl hazırlayacağınızın tarifini verelim. Öncelikle tarçın çayınızı günlük olarak ve taze bir şekilde hazırlamanızı tavsiye ederiz. Ortalama olarak bir bardak tarçın çayına bir adet orta büyüklükteki bir kabuk tarçın yeterli olmaktadır. Bir bardak suyu kaynatın. Ardından kaynattığınız suyu bir bardağa dökerek içerisine bir adet orta büyüklükteki kabuk tarçını koyun ve yaklaşık yedi ya da sekiz dakika kadar demlenmeye bırakın. Özellikle bardağın ağzını kapatmanızı tavsiye ederiz. İyice demlendikten sonra tarçın çayınızı ister bu şekilde isterseniz de içerisine sevdiğiniz bir bitki daha ilave ederek tüketebilirsiniz. Tarçın çayı soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilmektedir. Eğer evinizde kabuk tarçın yoksa ve bu çayı toz tarçın ile yapıyorsanız, bir bardak su ile hazırlanacak çay için yaklaşık bir buçuk çay kaşığı toz tarçın koymanız kafi gelecektir.
2.Bal ve Tarçın Kürü İle Zayıflama

Tarçın elbette ki zayıflamak için oldukça etkili olan bir yöntemdir. Uygulanan tarçın kürleri ile insanların rahatça kilo verebildiğine şahit olunabilir. Bu yüzden siz de bal ve tarçın kürünü uygulayarak zayıflayabilir ve ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Ancak söylemeliyiz ki zayıflama konusunda da dikkatli olmalısınız. Bilinçsizce zayıflamamalı ve beden kitle endeksinizi ölçtürüp ona göre ideal kilonuza gelmelisiniz. Daha sonrasında da bu kilonuzu korumalısınız. Aynı zamanda bilmediğiniz bir rahatsızlığınız olma ihtimalinize karşılık kilo verme işleminden önce bir doktora görünmenizde fayda var. Çünkü bazı durumlarda ani kilo verilmesi vücutta bulunan ve bilinmeyen bazı hastalıkları tetiklemektedir. Örneğin tiroid rahatsızlığı da bunlardan bir tanesidir. Şimdi bal ve tarçın kürünün tarifini verelim. Bir bardak su ile bir adet tarçın kabuğunu birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra bunları bir bardağa ilave edin ve içerisine iki çay kaşığı kadar bal ilave ederek karıştırın. Günde iki kez, sabah aç karnına ve akşamları yatmadan önce bu kürü tüketebilirsiniz. Bu şekilde bir müddet uygulayarak vücudunuzdaki değişimi gözleyebilirsiniz. Aynı zamanda balı aşırı oranda koymamaya dikkat edin. Balın kilo vermeye etkisinin olduğu bilinse de fazla miktarda bal kilo yapabilir. Yine tarçının da ciddi anlamda yağ yakmaya yardımcı bir etkisi vardır. Bu kürü deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder